Op wintersport met collega's

Laura. op 27 september 2014· 9 reacties

Niets leuker dan skiën in teamverband
Niets leuker dan skiën in teamverband

Alleen gaan skiën is maar niks, dus gaan de meesten onder ons de bergen in met familie of vrienden. Vaak is dat makkelijk omdat je elkaar goed kent en na een aantal jaren op wintersport kan je goed overweg met elkaars niveau. Maar heb je ooit al eens overwogen om te gaan skiën met collega’s?

Doe het zelvers
Sommige bedrijven organiseren zelf wintersporttrips en dat is zeer handig. Dan moet je maar inschrijven, het bedrag betalen en je krijgt zo een georganiseerde reis geserveerd. Soms draagt het bedrijf zelfs een stuk van de kosten waardoor het wel erg voordelig wordt om met de collega’s te gaan skiën. Indien je bedrijf zo’n reis niet organiseert, kan je uiteraard altijd afspreken met collega’s om in te schrijven bij een organisatie of zelf een trip in elkaar te steken.

Mini-ski, Mid-week of langer?
De meeste bedrijven die zelf een trip organiseren, houden het op een short-ski die grotendeels in het weekend valt, of profiteren van een verlengd weekend met extra vrije dag. Verlofdagen komen immers niet gratis en het is nog wel de bedoeling dat het bedrijf blijft draaien terwijl de sneeuwliefhebbers in de bergen zitten. Als je zelf een trip organiseert, is het ook een optie om samen met de collega’s er een weekje tussenuit te gaan. Natuurlijk moet dan iedereen wel op hetzelfde moment verlof kunnen krijgen.

null

Ieder zijn niveau
In grote bedrijven vind je meestal al snel wat leuke mensen met hetzelfde niveau ski of snowboard. Uit ervaring merk ik dat je dan op de piste al snel bij een groepje blijft die even goed kunnen skiën als jezelf. Wachten op beginners is immers voor niemand leuk, zelfs niet voor wie nog niet zo lang op de latten staat. Dat zorgt immers voor extra stress, en wie wil dat nou? In kleinere bedrijven is het soms wat moeilijker om iemand van je niveau te vinden, maar in een kleinere groep past iedereen zich ook makkelijker aan het reisgezelschap aan. Immers, samen uit, samen thuis.

Rijden, vliegen of met de bus?
Vliegen blijkt een populaire reismethode bij de short-ski onder collega’s, omdat je dan in minimale tijd op je bestemming bent en je maximaal kan profiteren van de sneeuw. Zeker als het bedrijf een centje bijdraagt. Wij nemen ook wel eens de auto, want uiteraard heeft iedereen een rijbewijs en dan kan je makkelijk van chauffeur wisselen. Busreizen met het werk lijkt iets minder gebruikelijk, maar misschien heeft iemand daar wel ervaring mee?

De après-ski bar in plaats van de koffiemachine
Met het werk mag het al eens wat meer zijn. Ik merk dat de meeste short-trips naar Oostenrijk, Zwitserland of Italië gaan en als verblijf meestal voor een hotel gekozen wordt. Dat maakt de kamerindeling alvast wat makkelijker want het is niet altijd evident om met een collega een kamer te delen.

Goede après-ski is ook erg belangrijk, want geef toe: we werken allemaal al hard genoeg en dan mag er ook wel eens ontspannen worden! Het is eens wat anders dan het babbeltje aan de koffiemachine…

Wie is er al eens met collega’s op wintersport geweest? Vind je dat leuk of verkies je toch liever vrienden of familie? Krijg je je collega’s dan eens te zien in een ander daglicht? En hoe zit de organisatie bij jullie in elkaar?

Laura.
verkocht aan wintersport. Snowboardster in hart en nieren. Gek op fotograferen en filmen.

Plaats een reactie

Elk jaar!!!
Alleen hebben we wel 50 pubers bij ons!!!

Elk jaar organiseer ik een ski trip met collega’s, deze winter wordt dat de 8e editie. Meestal richting Oostenrijk (Ischgl, Zillertal, deze winter Serfaus-Fiss-Ladis) maar ook de Vogezen stonden al eens op het programma.
Gemiddeld zijn we dan met 8 à 10 personen, skiërs en boarders, maar we zijn ook al een paar keer met 15 à 20 personen geweest.
Wat ik wel merk is dat aangezien we ook altijd voor een lang weekend opteren het vinden van goede accomodatie niet eenvoudig is, zeker niet in februari of maart en daarom gaan we meestal ook in april.

De après ski mag uiteraard niet ontbreken (vandaar meestal Ischgl), maar uiteindelijk ligt de prioriteit bij het skiën: het gemiddeld niveau ligt vrij hoog en dus wordt er de hele dag behoorlijk gevlamd, van de eerste lift 's ochtend tot zo lang mogelijk in de namiddag. Skidagen van meer dan 50km (enkel pistes) zijn geen uitzondering.

Iedereen heeft bij ons een bedrijfswagen en dus rijden we daar mee, meestal met 2 of 3 per auto.
We vertrekken meestal rond 15u30 (glijdende uren, dus geen verlof te spenderen) en rijden tot aan de voet van de Alpen, zodat we tegen middernacht in ons hotelbed liggen. 's Ochtends vroeg uit de veren en nog 1 à 2 uurtjes rijden om dan de met eerste lift naar boven te gaan. Vervolgens 3 volle dagen skiën om dan pas de dag nadien naar huis te rijden. Als het weer die vertrekdag goed is dan durven we daar wel nog eens een half dagje skiën aan plakken. Uiteindelijk zijn we in dat geval pas 's avonds laat thuis.

Kortom, dikke pret en dus absoluut aan te raden!

Ieder jaar proberen we met een vast clubje te gaan. Oostenrijk, Frankrijk, maakt niet uit van een paar dagen tot een hele week de laatste jaren. Ieder op zijn eigen niveau en in zijn eigen tempo. Heerlijk!

Yes, al 3 x met kantoor mee geweest. Grotendeels ook nog op kosten van de baas :) 4 dagen, vliegen en in een catered chalet. Laatste keer met 40-50 man. Wandelaars, boarders en skiërs, alles gaat mee en vermaakt zich die tijd. Samen natuurlijk après-skiën en daarna lekker eten (en nog stappen voor de liefhebbers). Supertripjes!!

“Vol verbazing” lees ik dat er dus wérkelijk werkgevers zijn die hun personeel een risicovolle sport laten beoefenen en daarbovenop nog eens helpen met het uitvoeren daarvan?! Veel (kleine) werkgevers houden hun hart vast als een van de werknemers op wintersport gaat, omdat het risico op blessures en dus ziekteverlof een stuk hoger ligt dan als ze zomers aan het strand gaan liggen. (Dit geldt overigens voor alle blessuregevoelige sporten/activiteiten)

Personeelsleden als collectief op wintersport sturen zal dan wel vrijwel uitsluitend bij (zéér)grote bedrijven plaatsvinden. Logisch, want bij een klein bedrijf zal het niet eens mogelijk zijn gezamenlijk vakantie te nemen.

Binnen ons bedrijf hanteren we zelfs een verbod op het organiseren van personeelsuitjes op bijvoorbeeld indoorbanen, omdat, door slechte resultaten uit het verleden (2 uit 12 langdurig afwezig door breuken), het risico voor de zaak té groot wordt. (Dan hebben we het nog niet eens over de kosten voor de werkgever)

Ik ben erg benieuwd naar de “blessureresultaten” en verhalen van anderen.

my subculture can kick your subcultures ass anytime 24/7

In 2009 zelf een skitrip (donderdag t/m zondag) voor en met collega’s georganiseerd. Bleek een groot succes (vind ik): van de 100 werknemers gingen er 20 mee. Werd een top weekend die door de diverse samenstelling van de groep (receptioniste tot directeur) ook zorgde dat we elkaar beter leerde kennen en na terugkomst beter gingen samenwerken. Geen subsidie vanuit het bedrijf, iedereen betaalt alles zelf. Is inmiddels een traditie want sindsdien jaarlijks gehouden.

Ik werk zelf momenteel in een klein bedrijf (10 werknemers) en bij ons worden er ook geen trips georganiseerd door de werkgever. Dus organiseren we het zelf, en het lukt wel om gezamenlijk verlof te nemen omdat we bij de afsluit van 1 project en de opstart van het volgende er even tussen uit kunnen. Met blessures hebben we geen ervaring, maar ik vind het vreemd dat een werkgever daarom uitstapjes zou verbieden. Iedereen doet toch in zijn vrije tijd wat hij wil?

Ìk moet er niet aan denken om met collega’s te gaan. Terwijl ik prima met mijn collega’s kan opschieten. maar ik hou graag werk en prive gescheiden. Ik kies liever zelf een groep waar ik mee wil skiën.

Ik heb daar hele goede ervaringen mee. Het bedrijf waar ik werk heeft 10tallen personeelsverenigingen, waaronder een skiclub en die worden nog vanuit het bedrijf gesubsidieerd ook. Niet elke werkgever verbiedt zijn personeel dus om dit soort dingen te doen …

We organiseren elk jaar een aantal evenementen, zowel op de indoorbaan als in de Alpen.
Gaan meestal met een man of 10-15 en het is altijd erg gezellig. Gezien de omvang van het bedrijf, ga je zelden met directe collega’s en dus leer je veel mensen uit andere hoeken van het bedrijf kennen.
Veel mensen hanteren het standpunt dat ze zakelijk en privé willen scheiden, dat doen wij uiteraard ook.
En tijdens zo’n week kun je laten zien of je dat ook werkelijk kunt …

Organisatie doen we volledig in eigen hand, rechtstreeks met de hotels en werken meestal 1 a 2 jaar vooruit.
Werkt prima.

@Sneeuwbaard: Je leest “vol verbazing” …
Verbaast je dat? Eerlijk gezegd, verbaast het mij dat er kennelijk werkgevers zijn die bepalen wat hun personeel wel of niet in hun vrije tijd mogen doen …
Verbiedt hij/zij je ook auto te rijden, te fietsen, de voetballen of wat dan ook, wat buiten de 4 muren plaats vindt? Statistisch gezien, is de kans dat je dan iets overkomt nl ook aanzienlijk, zo niet groter …

En dat 2 uit 12 met botbreuken zitten?
Ben er niet bij geweest, maar als je het voor elkaar krijgt om op een indoorbaan botbreuken op te lopen, denk ik dat je dan toch echt een beetje last hebt van ‘dat doe ik wel even’ zelfoverschatting.
Heel herkenbaar overigens, want wij zien regelmatig dat soort groepjes waarvan het “ik sta voor het eerst op ski’s” vanaf straalt; met alle consequenties van dien.
Vorig jaar nog meegemaakt met zo’n groep: Het scheelde weinig of hij had bij m’n vrouw op schoot gezeten; de glazen ruit tussen de piste en het restaurant bleek gelukkig bestand tegen de impact.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie