In een heel aantal skigebieden bij mij in de buurt, skiën (vaak oudere) locals nog op oude rechte ski’s. Op steile ijzige pistes, maar evengoed als er een meter poeder is gevallen. En het komt regelmatig voor dat deze old-school skiërs jonge skiërs eruit skiën ondanks de rockers, twin-tips en perfecte radius van de ski’s waar op geskied wordt. Geweldig vind ik dat! In dit filmpje is het ook duidelijk dat er ook op oude ski’s heel behoorlijk geskied kan worden. Materiaal doet lang niet alles. Het wordt er misschien iets te dik bovenop gelegd. Maar leuk is het wel! Want waar gaat het bij skiën nou eigenlijk om? Een geweldig filmpje, heerlijk om even bij weg te dromen op de woensdagavond.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Heerlijk om te zien! Ik heb die ‘allround’ Lange ski’s nog ergens bewaard; ga ze zoeken!

Heb ook nog ergens een stel Blizzard Quattro liggen van 1m90 (ben zelf 1m70)… wit met roze en groen; zouden goed bij zijn pak passen. Dat heuptasje ook! Geniaal.

Zo ben ik mij gaan afvragen of ik de oude houten ski’s die ik hier aan de muur heb hangen niet een keertje moet proberen ;-) Nog meer old-school.

Click. Click. Peace

Jaaaa, Filmpje Rogier! Old Skool houten latten afdaling! Go! Go! Go!

haha dat soort latten heb ik ook nog op leren skiën, alleen nooit zo mooi roze pak erbij mogen dragen :)

Ik zie ze elk jaar ook weer op de piste mensen op die oude latten die iedereen briljant voorbij skiën en zich niet gek laten maken door de marketing om maar de nieuwste spullen te kopen.

Member of global cooling initiative

Geniaal!

Piste riderrrrr

Perfecte combi: lange rechte latten, een roze/paars skipak met heuptasje, haarband en exact de muziek die ik associeer met mijn allereerste skivakantie ooit. Goede styling hoor…maar ik ben blij dat ik de carvertjes ontdekte en in zo’n pak zou ik nog niet dood gevonden willen worden anno 2014.

ik kon een glimlach van oor tot oor niet onderdrukken, puik filmpje :)

gewoon heerlijk relaxed auto rijden met een soort (oven)handschoenen, in zijn kêke pakkie, en zweetbanden om het hoofd, en je nergens om bekommeren, en daarna het skiën.

die man lijkt op mijn pa toen hij nog een snor had een paar jaar geleden

als mijn gedachten daar zijn, maar ik ben hier, waar ben ik dan?

@Rogier ik heb een jaar of 10 geleden ooit eens een hele oude man op van die houten ski’s een blauwe piste af zien gaan. Dat ging tergend langzaam en het zag eruit alsof ze het elk moment konden begeven. Die gaan niet redden wat de ‘moderne’ ski’s uit dit filmpje allemaal kunnen. ;)

geweldig, ik zou bijna mn nieuwe ski’s thuis laten en bij een apres ski tent een paar van die rechte latten uit het interieur trekken.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie