De gekste hebbedingetjes via crowdfunding in de sneeuw

Vincent op 25 oktober 2014· 7 reacties

null

Technologie en onze manier van denken verandert elke dag. Een van de redenen daarvoor is het fenomeen ‘Crowdfunding’. Het maakt dat het voor iedereen mogelijk is geworden om zijn of haar idee af te toetsen met de massa en meteen ook kapitaal bij elkaar te krijgen om ermee van start te gaan. Tussen de geniale bedenkers zitten duidelijk ook heel wat wintersporters, want de zoektermen ‘ski’, ‘snowboard’ of ‘snow’ geven heel wat resultaten. We zochten voor jullie de 5 opvallendste projecten op Kickstarter.

Soloshot - Een camera die je beweging volgt
Een camera die je automatisch volgt terwijl je surft, snowboard, voetbal speelt of eender welke andere activiteit waarbij je beweegt. Soloshot draait mee afhankelijk van waar jij je bevindt, zodat je steeds in beeld bent. Dit alles van op afstand, zonder cameraman.

Status: Funded (2012) en ondertussen beschikbaar (https://soloshot.com/)

UpSki - De snelste weg naar de top
Ideaal voor off-piste skiërs die zich geen ritje met de helikopter kunnen veroorloven, maar even goed gewoon voor het plezier! UpSki gebruikt windkracht om je boven op de berg te krijgen, de zwaartekracht krijgt je vervolgens weer terug beneden. Een erg simpel, doch ingenieus systeem dat erg lijkt op een parachute. De korte lijnen zorgen ervoor dat het erg handelbaar is. Met een simpele klik ontkoppel je de centrale lijn en opent de parachute, waardoor je stopt en het zeil gewoon voor je neervalt.

Status: Funded (2013) en beschikbaar (http://upski.com/)

F-BOM - De eerste skibril met actief anti-aandamp systeem
Aangedampte skibrillen, we kennen allemaal het probleem! Net de lift uit, klaar om te vertrekken, bril op, en… mist. Hoewel de meest geavanceerde brillen allemaal beschikken over anti-aandamp lagen of ventilatie door bril hebben blijft het toch gebeuren. F-BOM brengt de oplossing, door de lens van de bril te verwarmen. Daardoor ontdampt een bril in minder dan 30 seconden, en kan je dit de hele dag ook zo houden. Leuk! En ze zien er nog goed uit ook…

Status: Funding mogelijk tot 06/11/2014

Ice Screen - Een magnetisch sneeuwscherm voor je wagen
Niet meteen het meest opvallende product, maar erg populair! In geen tijd behaalde deze jongens het dubbel van het beoogde bedrag (20.000$), en dat met nog 20 dagen over! Geniaal dus. De ene kant beschermt je wagen tegen vries, de andere kant is een geoptimaliseerd zonwerend scherm. Wat maakt dit scherm beter dan de andere? Het is magnetisch, stevig, voor dubbel gebruik en komt met een app die je waarschuwt dat het zal gaan vriezen.

Status: Funding mogelijk tot 10/11/2014

GoKnuckels - Inventieve houder voor je GoPro camera
GoPro heeft enorm veel houders/mounts/optionele toebehoren, maar deze vonden we toch erg leuk gevonden. GoKnuckels zit makkelijk rond je hand, is stevig en bovendien kan je je beide handen blijven gebruiken. Akkoord, er zijn verschillende andere mogelijkheden om je handen vrij te houden, maar hier heb je de GoPro in je hand waardoor je optimaal kan filmen. Klein, simpel, juist! En dat vonden de funders blijkbaar ook, want het gaat erg snel voor deze jongens.

Status: Funding mogelijk tot 18/10/2014

Erg leuke zaken als je het ons vraagt!
Wat zouden jullie ‘uitvinden’ als je de kans kreeg?

Vincent
is snowboarden, golfsurfen of longboarden, in weer en wind. Geef Vincent een plank en hij voelt zich "the happiest man on earth".

Plaats een reactie

Een manier om de regering een wet aan te laten nemen die iedereen met een vlak dak verplicht, hier een groen dak of juist een wit dak van te maken. Zo helpen we de natuur de temperatuur zal weer gaan dalen zoals studies aantonen. En de gletsjers weer groeien. En kunnen niet alleen de afgelopen generaties genieten van de sneeuw maar ook alle toekomstige generaties.

als mijn gedachten daar zijn, maar ik ben hier, waar ben ik dan?

Solo Shot mag mag meteen ingewisseld worden voor de belangrijkste Kickstarter die je vergeten bent. Namelijk de Hexo+ die mede door snowboardheld Xavier de la Rue is opgezet. Het is een drone die feitelijk hetzelfde doet als Solo Shot, alleen kan een drone je volgen, dus stukken toffere beelden opleveren!

https://www.kickstarter.com/projects/sqdr/hexo-your-autonomo…

@Rene maar hij heeft 15 minuten batterijduur =/

Gang is alles

@Jesper dat is totaal niet gek voor een Drone. De meeste drones zitten in een range van 5 tot 15 minuten ;)

@Rene Serieus? Wat heb je er dan aan lol

Gang is alles

@Jesper , wat dacht je van meerdere batterijen bij hebben?

@rene oh …ja dat is wel een goede oplossing. Maar alsnog, elke 15 minuten de batterijen verwisselen D:
Denk niet dat t heel praktisch is als je een hele dag gaat skiën bijvoorbeeld

Gang is alles
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie