Opeens is daar die voorspelling

Rogier op 31 oktober 2014· 6 reacties

Dit was twee jaar geleden begin november
Dit was twee jaar geleden begin november

Als er nog geen sneeuw ligt ben ik helemaal precies hetzelfde als de meeste bezoekers van Wintersporters. Ik check de webcams continu en kijk veel verder op de weersverwachtingskaarten dan goed voor me is. Vaak zie je de mooiste dingen in het vooruitzicht die eindigen in slechts een bewolkte lauwe dag. Maar al een tijdje leek het ‘slechte’ weer eraan te komen voor begin november. En ja hoor. Nu lijkt het op de kaarten te staan. Zou het? Zou ik volgende week op mijn ski’s staan? Of komt alles te laat en ben ik Nederland tijdens de eerste dump?

Raar gegeven
Wat er nu gebeurt is iets raars. Die sneeuw staat dus op de kaarten. Maar het is hier heel mooi Indian-summer weer. Dus terwijl aan de ene kant mijn korte fietsbroek nog klaar hangt om gebruikt te worden, zoek ik ook al mijn skispullen bij elkaar, want wie weet maak ik volgende week de eerste poeder bochten. Ik kan niet meer wachten. En ik durf elke nieuwe dag de weerkaarten eigenlijk niet te openen, want wie weet wordt er wel minder sneeuw voorspeld.

Ski ik hier volgende week?
Ski ik hier volgende week?

Roel zijn voorspelling
Zelf heb ik een regel. Ik mag pas in een dump geloven als Roel en onze website deze voorspelling aangeeft. Dus afgelopen dagen keek ik vaak op de weer en sneeuw pagina van Serre Chevalier. En vandaag stond daar zomaar in totaal meer dan 70 cm verse sneeuw. Dat is natuurlijk een geweldige hoeveelheid. Toen kwamen er daar nog de tweets van Roel overheen en zijn weerberichten. Om dan maar te zwijgen over de pagina van Abriès, meer dan een meter sneeuw voorspeld!

De voorspelling voor [Serre Chevalier
De voorspelling voor [Serre Chevalier
](https://cdn.wintersport.nl/weblog/2/30469-w800.jpg)

Nog ver
Ik weet het, het is nog ver. Het is nog vijf dagen, en met het feit dat hier nog geen millimeter verse sneeuw ligt heb ik echt wel 20 centimeter sneeuw nodig om enigszins te kunnen skiën. En regen telt natuurlijk niet. Maar de hoop is er. Zelfs als maar de helft valt van wat nu voorspeld wordt sta ik volgende week in de sneeuw. Natuurlijk hoop ik te skiën, maar wandelen in een wit landschap zou ook al geweldig zijn.

Begin van het seizoen?
Zou mijn seizoen volgende week beginnen? Ik hoop het. En al mogen behaalde resultaten in het verleden een garantie bieden voor de toekomst dan is het ook hoog tijd om mijn skiseizoen te beginnen ;-) Ik ben er klaar voor.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Ik hoop dat 't gaat sneeuwen bij jou, krijgen wij weer een leuke video ;d

Gang is alles

Ja, dat vooruitzicht maakt me al blij!!

❄️

Zijn ze al klaar met weghalen paaltjes en draad die zomers nodig zijn om koeien op perceel te houden of loop je risico dat je blijft haken?

Ik geloof erin!

Seriously snow addicted family!

@Gast230 Goede vraag, dat is elk jaar meer of minder een succes. Je hebt boeren die het in september al weghalen, en andere lijkt het niets uit te maken… Maar veel boeren hebben hier geen vaste percelen dus is alles al opgeruimd.

Click. Click. Peace

@rogier,
Het lijkt er iig sterk op! Vreemd is het wel idd, zit me te verlekkeren op (mogelijke) sneeuwbeelden, ben druk bezig me af te vragen waar we heen zullen gaan in Januari maar in realiteit trek ik een tshirt aan, rijd ik straks de cabrio weer de garage uit en zou een bbq zomaar eens tot de mogelijkheden behoren. Ook lekker, daar niet van :)

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie