Skigebiedbattle: Skiwelt vs Salzburger Sportwelt

Rogier op 30 oktober 2014· 26 reacties

Wordt het Skiwelt of Salzburger Sportwelt?
Wordt het Skiwelt of Salzburger Sportwelt?

Het is weer tijd voor de Skigebiedbattle. Dit seizoen zullen we elke week twee vergelijkbare skigebieden tegenover elkaar zetten. Daarna mogen jullie ‘uitvechten’ wel gebied het beste is. Gebieden die op elkaar lijken, maar vaak ook heel erg van elkaar verschillen. In deze eerste battle twee gebieden die elk jaar heel veel Nederlanders over de pistes krijgen. Waarvan nummer één volgens jullie beoordelingen op onze website de nummer 1 van alle skigebieden is. Maar vinden jullie dat nog steeds.

Glooiend en groots
Skiwelt en Salzburger Sportwelt zijn et elkaar te vergelijken want het zijn allebei grote gebieden over een mooi glooiend landschap. Niet te hoog, niet te extreem, maar heerlijk liefelijk en typisch Oostenrijks. Daarnaast zijn de dorpjes gezellig en in elk gebied vind je een geweldige après-ski. Ook zijn beide gebieden eenvoudig aan te rijden. Welk gebied is volgens jullie het beste?

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental
Niet het grootste, niet het hoogste, maar volgens vele Nederlandse wintersporters wel het meest gezellige skigebied. Misschien komt dat wel omdat het nou niet bepaald hooggebergte is, want de bergen zijn gemoedelijk en glooiend. De ongeveer 280 kilometer aan pistes zijn er inmiddels door de Ki-West verbinding tussen Kirchberg en Westendorf bijna 400 geworden. Zeventig restaurants en berghutten, gezellige après-ski en topkwaliteit liften maken het geheel helemaal af. Dat de toppen niet tot een hoogte van 2000 meter komen wordt opgelost met zo’n 1400 sneeuwkanonnen in tijden van schaarste.

Salzburger Sportwelt
Salzburger Sportwelt bestaat uit een groot aantal verschillende dorpen die samen over ruim 350 kilometer piste beschikken. Het is een groot, niet helemaal aaneengesloten skigebied, dat ook zeker niet te massaal is. Vorig seizoen is er een nieuwe lift geopend, waardoor je niet meer met de bus door Wagrain hoeft. Het zal de populariteit van dit gebied alleen maar doen toenemen. Vrijwel aan de snelweg, gezellige berghutten, uitstekende liften, goede après-ski en (behalve voor de absolute experts) pistes voor ieder niveau. Een ideaal gebied om met een groep vrienden of familie als bestemming te kiezen.

Kom maar op met jullie argumenten welk gebied wint deze skigebiedbattle?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Graag een link naar de skimap van Salzburger Sportwelt
tnx

Ik ben alleen nog maar in de Ski Amadé geweest (Flachau, Wagrain). Ondanks dat het gebied niet hoog ligt ligt er altijd genoeg sneeuw. Ook in maart/april is er nog prima te skiën. En de skiliften zijn supermodern. Ik denk dat het op dat vlak een van de meest geavanceerde skigebieden in de Alpen is.

Flachau!!!

Vorig jaar in flachau en 2 jaar geleden in skiwelt, Hopfgarten gezeten. Het voordeel aan Skiwelt is natuurlijk dat het allemaal aaneengesloten is en dat je dus de hele dag op de latten kan staan, en vaak is je appartement op loopafstand van een lift.
In het gebied Ski Amade ligt alles wat verder uit elkaar, wij hebben elke dag de auto gepakt om naar een andere berg te gaan. Ik vind de apres-ski in ski Amade wat leuker dan in Skiwelt, onderaan elke piste kun je wel een gezellige bar vinden.
Ik heb ook het idee dat de ski Amade regio iets meer gemoderniseerd is dan Skiwelt als je naar de liften kijkt bijvoorbeeld. Vroeger met men ouders altijd gaan skien rond Ramsau en toen ik vorig jaar de Planai zag…wow.
Allebei de gebieden zijn prachtig maar zolang je het niet erg vind met de auto wat te rijden zou ik voor Ski Amade gaan.

Merci Rogier.
Als ik het goed zie is dankzij die nieuwe lift in Wagrain het gebied startend van Radstadt tot en met Alpendorf nu aaneengesloten. Over hoeveel km piste spreekt men hier dan al?

tnx

Alleen nog maar naar Salzburger Sportwelt geweest. En dit is echt een TOP gebied! Hoewel me Skiwelt ook een leuk gebied lijkt, denk ik dat de Salzburger Sportwelt nèt iets sneeuwzekerder is en net wat hoger ligt.

Daarnaast is er eigenlijk geen Salzburger Sportwelt meer, maar Ski Amadé. En Ski Amadé heeft alles wat Oostenrijk je maar kan bieden. Van een Gletscher tot vele skischaukels tot zelfs heuse skitochten in Hochkönig (waar je echt door moet skiën wil je heen en terug op één dag doen).

Hup Willem II

ski amade, sneeuwzekerder, langere afdalingen!

@Rogier
Zie twee berichten hierboven :-)

@ gerrit
Kan je dat nu niet zelf even opzoeken?!

@Gerrit Alle info over deze gebieden is te vinden op https://www.wintersport.nl/skigebieden/salzburgersportwelt… en https://www.wintersport.nl/skigebieden/skiwelt. Voor overige vragen kan je het beste op het Forum terecht.

MAND!

@Gast024 idd :-(
Tnx Yo-han
@Gast024 dat het gebied ongeveer 350km groot is had ik al gezien en gevonden ja, maar wou het nu weten het aantal km’trs piste van alle aaneengesloten gebieden dankzij die nieuw lift nu.
Sorry voor enig ongemak.

Lastige battle
Ben in beide een keertje geweest Skiwelt vanuit Soll en Sportwelt vanuit St Johann (Alpendorf)
Het leuke aan Skiwelt is dat je een rondje kan skiën en steeds een andere dalafdaling kan doen naar een ander dorp waardoor de tochten afwisselend zijn.
Het nadeel van de bus in Wagrain is nu opgelost met de Glink waardoor dit ook beter aan een gesloten is. Voor ons was de auto pakken naar bijv Kleinarl ook geen bezwaar zodat wij ook die bergen op konden, maar kan mij voorstellen dat andere dit minder vinden.
De lift in Soll ligt iets buiten het dorp waardoor de apres ski hier (naar mijn gevoel) minder was. Onderaan de gondel viel het wat tegen en mensen verspreiden zich snel in het dorp (overige dorpen in Skiwelt heb ik geen ervaring).
Verder is Sportwelt voor mijn gevoel wel wat sneeuw zekerder
Persoonlijk wint Skiwelt het voor mij wel, al is het maar een heel klein beetje.
Waarom kan ik moeilijk aangeven en is misschien gewoon " gevoel" , of komt het omdat het jaar dat wij hadden in Soll zaten gewoon top was.
Maar beide gebieden staan zeker om de lijst om nog eens heen te gaan.

In beide bieden vaak geweest.
Skiwelt kom ik al van kleins af aan, echt een top skigebied! Sommige dorpjes liggen wat laag, en de dalafdaling naar Brixen is met warm weer/weinig sneeuw niet super. Wel erg gezellig gebied, zeker Ellmau! Wat vooral fijn is dat je zoveel kilometers kan skiën dat je het bijna niet haalt om terug te komen met alle liften. (Ellmau-Kitzbuhel-Ellmau)
Salzburger Sportwelt ligt iets hoger (kans op meer sneeuw) maar moet men af en toe met de bus, iets minder fijn dus. Qua apresski ook prima te doen!
Mijn voorkeur gaat naar Skiwelt, super veel pistes en gezellige sfeer. Hier ben ik vanaf kleins af aan opgegroeit elke kerstperiode! Vanuit Limburg maar 800 km en prima te doen in één dag!

SkiWelt, beide gebieden delen dezelfde kenmerken alleen is SkiWelt dus veel beter aaneengesloten, daarnaast is Flachau pure industrie, wat je in de SkiWelt toch minder hebt. Ook vind ik het erg leuk om tochten van dorp tot dorp te maken in SkiWelt. Dit type gebied spreekt me trouwens wel heel erg aan, omdat ze altijd zo gezellig zijn, zowel op de pistes als in de dorpen, omdat het laag ligt, de mindere sneeuwzekerheid neem ik voor lief door het grote aandeel noordhellingen.

❄️

Ik vind ze allebei stom eigenlijk

Gang is alles

Beide gebieden geweest. Mijn favoriet (zoals al heel lang bekend is) is dus Skiwelt. Maar waarom? Salzburger Sportwelt bied geen lange dagtochten aan, maar SkiWelt wel. Ik vind de sfeer in SkiWelt ook beter dan Salzburger Sportwelt, het trekt mij meer. Plus SkiWelt is niet zo opgekropt als alleen al Flachau.

Carnas on Tour

Nog even een reactie over de zogenaamde niet sneeuwzekerheid van Skiwelt. Wat een onzin. Kom al dik 20 jaar hier en alle jaren in iedere wintermaand gewoon kunnen skieen. Er waren uietraard slechte jaren voor het winterse plaatje…maar altijd kunne skieen. Vorig jaar was het winterse plaatje een DRAMA maar als het om skieen gaat. Prima kunnen skieen. eind maart viel er nog een geweldig pak sneeuw. Samenvattend Top kunnen skieen en zo gaat dat hier jaar in en uit.

Tja, allebei de gebieden trekken me niet echt aan.

@Joepiedepoepie volgende week een battle met duidelijk andere gebieden… ;-)

Click. Click. Peace

+1 voor @joepiedepoepie hehe
@Rogier zijn de reacties van @jorian en ik nou verwijderd?

Gang is alles

Ja. Want dat soort opmerkingen en ‘discussies’ horen hier niet.

Click. Click. Peace

Mij trekken dit soort gebieden juist wel dus. Dit jaar echter iets heel anders: Sölden. Ook leuk! Ieder gebied heeft zijn charme, maar negatieve kanten kunnen alles overstemmen. Een gebrek aan variatie en te veel drukte bij de liften zijn mijn grootste ergernissen.

❄️

@Rogier Ik ben benieuwd!

null

Beide gebieden zijn leuk voor alle niveau’s, maar echte uitdagingen zijn er schaars. Als je alleen bent op de piste is het er zalig, maar ik was al zowel in Flachau als SkiWelt met nieuwjaar, en het was in beide gewoon te druk met Lange wachttijden aan de liften. Wel steeds topcondities voor <2000m

Als ik moet kiezen: Salzburger sportwelt, de rote 8er

Vorig jaar hebben we in de Salzburger Sportwelt geskied. We verbleven in Wagrain. Het is een mooi en liefelijk skigebied met oneindig veel mogelijkheden als je ook de auto als vervoermiddel inzet. Maar wat een drukte! We waren er in de voorjaarsvakantie. Lange wachttijden bij de liften, gekrioel op de pistes. Opvallend veel “onhandige” skiërs (niet gehinderd door enige kennis van techniek of pisteregels zo hard mogelijk naar beneden)Veel liften met pech: we hebben er heel wat tijd in de lucht gehangen of om moeten skiën. Jammer.
Dit jaar voor de 4e keer naar Skiwelt WilderKaiser-Brixental. We logeren in Brixental, dan zit je mooi midden in het gebied. Er zijn afwisselende tochten te skiën, waar bij je maar zelden een zelfde piste hebt. Je kan er lange dagen skiën, want de liften draaien al vroeg. Als je geluk hebt, mag je om 8.15 u al naar boven. (we zijn geen après skiërs, gaan echt om mooie tochten te maken) De wachttijden bij de liften zijn kort, ook in de voorjaarsvakantie. Ook in warmere tijden ligt er voldoende sneeuw dankzij de sneeuwkanonnen. Een must als je er bent: de Rübezahlalm in Ellmau, één van de oudste skihutten van Oostenrijk. Voor mij wint van deze twee gebieden de Skiwelt!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie