Met een meerij-app naar de Alpen? Ik ga het uitproberen.

Martin op 20 november 2014· 5 reacties

null

Een tijdje geleden waren ze niet uit het nieuws weg te slaan, de illegale taxi apps voor je smartphone. De eerste app-taxi-chauffeurs in Europa’s grote steden werden zonder pardon van de straat geplukt en kregen zelfs forse boetes. Gelukkig zijn er ook een hoop mee rij legale alternatieven, bla bla car is er daar eentje van. Gisteravond nam ik de proef op de som en maakte een account aan via deze app en zocht ik naar beschikbare ritten van en naar de Alpen. Zijn deze meerij-apps een serieuze optie om in de Alpen te komen?

In overvloed
Toen ik de app voor het eerst opende kreeg ik direct het idee dat het een verloren zaak was. Want alle automatische suggestie’s waren steden in het Verenigd Koninkrijk. Maar goed, zo makkelijk laat ik me dus niet kennen: ik zocht vanaf mijn eigen locatie (Nederland dus) richting St. Anton am Arlberg. Er kwam direct een hele lijst met suggesties te voorschijn. Als ik op een suggestie klikte kreeg ik te zien wie er reed, welke route er werd gereden, hoeveel plekken er beschikbaar zijn, wat het kost, en nog wat andere aanvullende informatie. Ritjes in overvloed, helaas niet vanuit Nederland maar wel vanuit Duitsland. Alle grote steden flitsen voorbij zoals Keulen, Düsseldorf en Aachen. Als ik met de trein zou gaan zou ik ook sowieso langs deze steden rijden, dus dat kwam goed uit. Direct naar St Anton reed ook nog niemand, maar wel naar de Bodensee waar ik met de trein weer verder kan.

null

Gewoon proberen
Een trein ticket van Keulen naar St. Anton am Arlberg kost ruim 130 euro. Dan is het reizen met BlaBlacar een goedkopere oplossing. Dus ik ga het gewoon proberen. Dankzij een SMS knop in de app stond ik direct in contact met de persoon die reed. Natuurlijk meldde ik netjes dat er ski’s mee moesten, en dat ik daar best wat extra voor wil betalen. Voor 15 euro mochten mijn latten ook mee. Nu heb ik dus een betaalde lift geregeld voor 50 euro van Keulen naar Lindau.

Het moment van de waarheid
Of het gaat lukken kan ik je nog niet vertellen, het moment van de waarheid is morgen om 10.00 en nu maar hopen dat het allemaal goed gaat. Zodra ik in Oostenrijk ben laat ik natuurlijk middels een klein blogje weten hoe het allemaal gegaan is en of ik het jullie kan aanraden om zo ook naar de Alpen te reizen. Zouden jullie zelf via een app of op internet een vrij plekje in de auto aanbieden, of lijkt jullie wat om zo naar de Alpen te gaan?

Martin
woont en werkt ‘s winters in Oostenrijk, in St Anton am Arlberg. Vanuit daar houdt hij ons op de hoogte van de sneeuwcondities aldaar.

Ik ben er niet mee naar de alpen geweest maar toen ik in Madrid woonde heb ik er gebruik van gemaakt, echt ideaal! Je leert nieuwe mensen kennen en het is goedkoper. Wel van te voren vragen hoeveel personen hij/zij mee laat rijden. Als je met 3 personen achterin moet zitten is een lange rit niet fijn!

ik ben wel ingeschreven als chauffeur, maar heb er nooit iets serieus mee gedaan. Misschien toch maar wat vaker ritten aanbieden :)
Maar ben zeer benieuwd naar je ervaring Martin! Misschien dat komende wintersport ik ook wel reizigers meeneem naar de alpen (bestemming nog onbekend :))

fijne site hè, dat wintersport.nl?

Fantastisch dat je dit voor ons uit probeert!

Super initiatief Martin! Ik ben benieuwd hoe het gaat en of het werkt!

Never ski faster than your guardian angel can fly!

Ik ga week 5 naar gerlos, en heb 3 plaatsten over. Heb zojuist een rit online gezet. Dus mocht je het ook willen proberen…;-)

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie