7 Kenmerken van een wachtende wintersporter

Lisanne op 21 november 2014· 50 reacties

null

Los van het uitzoeken en boeken van de vakantie, neemt wachten tot je weer mag de meeste tijd van de voorbereiding in beslag. Iedereen vult die tijd op een andere manier in, ziet de tijd op een andere manier traag wegtikken. Toch springen er bepaalde karaktertrekken in het oog. Hieronder de zeven meest opvallende:

1. Weken van tevoren houd je de sneeuwhoogtes al in de gaten.
Toen we nog met het gezin op wintersport gingen, schotelde mama ons weken van tevoren al een dagelijkse sneeuw-update voor. Als bij een voetbal wedstrijd van het nationale elftal werd de spanning opgebouwd, met gepaste ‘ahhhh’ als er geen sneeuw gevallen was.

2. Dromen over skiën
Lenne en ik waren op een bizarre helling verzeild geraakt waar geen einde aan zat, al uren zoeften we naar beneden. ’s Avonds, na een heerlijke dag afdalen kon ik mijn hoofdlampje niet vinden, en we gingen tenslotte kamperen. Pas toen ik vanmiddag het gezochte hoofdlampje tegenkwam, herinnerde ik me deze mooie droom weer; een helling zonder einde.

null

3. Je draagt je ski-jas vaker dan nodig
Op 7 november, bij het Freeride Film Festival, was het vergeven van de mensen in ski-jassen. In de snackbar om de hoek pikten we de ze er al uit. Een blik op de garderobe bij de afterparty, wekte de indruk dat bezoekers de ski’s buiten los klikten en de sneeuw van hun schouders veegden bij binnenkomst. Gewoon – omdat het een avond was waarin we allemaal ongegeneerd in onze ski-jas mochten rondlopen.

4. Je zoekt de pistekaart vast op (het liefst de interactieve)
Inmiddels, als ik wat zit te googlen naar kaartjes van de gebieden in de omgeving van st. Moritz, zijn de eerste zoekresultaten standaard paars gekleurd. Alsof google zegt: ‘busted, je zoekt alwéér die kaarten’. Nieuw is dat onder deze paarse links vermeld wordt ‘U heeft deze pagina 5 keer bezocht’.

null

5. Je maakt lijstjes in je hoofd wat je allemaal mee wil nemen
OK, misschien een vrouwending, maar de thermo’s, skisokken en benodigde snacks vinden toch al ruim twee weken een hoekje in mijn hoofd. Een soort oneindige post-it vol wintersportspullen.

6. Je gear staat overal in huis
De weken voorafgaand aan vertrek komt de gear als vanzelf de kasten uitzetten en nestelt zich in hoekjes van je hal en woonkamer. Die ski’s die je net hebt laten waxen hoef je toch zeker niet meer in de kast te zetten?

7. Je blíjft hunkeren naar een shot sneeuwinformatie en -entertainment
Soms denk ik: ‘Als ze bij wintersporters maar niet mijn IP-adres kunnen checken om te zien hoe vaak ik de site bekijk’ ;)

Wat kenmerkt jou nog meer, terwijl je wacht tot je weer naar de bergen mag?

Lisanne
gaat deze winter haar droom achterna, een winter in de sneeuw! Ze houdt ons op de hoogte vanuit Sankt Moritz.

Plaats een reactie

Bingo, ik herken mezelf volledig…

jajaja ik ben ook geïnfecteerd met nagenoeg alle punten ;-)

"respect the mountains"

die jas, die heb ik al een kleine maand standaard aan. Is gewoon lekker warm op 't station!
(een beter excuus kan ik niet bedenken ;) )

Herken mezelf volledig,
Ook de helm opdoen als je niets te doen hebt

  1. Weken van tevoren houd je de sneeuwhoogtes al in de gaten.
    Toen we nog met het gezin op wintersport gingen, schotelde mama ons weken van tevoren al een dagelijkse sneeuw-update voor. Als bij een voetbal wedstrijd van het nationale elftal werd de spanning opgebouwd, met gepaste ‘ahhhh’ als er geen sneeuw gevallen was.

Zekers… helaas dit jaar toch maar niet :(

Erg herkenbaar allemaal. Ben nog steeds bezig met te bedenken wat ik nog in huis moet halen (toch nog een extra vizier ??? etc.). Pistekaarten bestuderen, materiaal controleren, skischoenen staan al in de woonkamer :-) Nu nog wachtenm, aftellen en hopen op veel sneeuw!

Atomic Redster S9 Revoshock 160 / G9 Revoshock 172 / Rossignol Hero Elite LT 176

Punt 8. Af en toe, mijn board te voorschijn halen om te zien of mijn bindingen nog juist afgesteld zijn. En als het idee heb dat er iets niet klopt rustig 2 uur met mijn bindingen bezig zijn om het maar perfect te krijgen. Ook al heb ik dat een paar weken eerder ook al gedaan. Ook mijn schoenen haal ik er geregeld bij ik pas ze, en loop er mee door het huis zodat ik zeker weet dat ik geen problemen krijg op vakantie.

Punt 9. Geregeld al mijn gear checken of ik alles wel heb. Elke paar weken alle kasten open waar mijn spullen liggen en kijken of er niet al iets vervamgen gerepareerd of aangevuld moet worden, want als dat zo is dan heb ik de weken daarop iets om me op te verheugen. Uren op de computer en wintersport winkels aflopen om maar het juiste artikel te vinden.

als mijn gedachten daar zijn, maar ik ben hier, waar ben ik dan?

Hahahaha erg herkenbaar…

Volledige herkenning. En een aanvulling: ;-)

  • Op zaterdag én zondag ochtend de winterse webcambeelden bekijken op de Belgische televisie.
  • In de televisiegids (online) kijken wanneer er alpineskiwedstrijden uitgezonden worden.
  • Tot voor kort: Der Bergdoktor de serie kijken op de ZDF (speelt zich af rond Ellmau, Brixental, Wilderkaiser). Helaas niet meer op tv.
  • Met schaamrood op de kaken moet ik toegeven: rtl-snowmagazine kijken.
  • Mountainbiken voor (bijna…) dezelfde 'thrill’.

enzovoort. ;-)

Check!

@Birdheart punt 8 en 9 komen mij zeeeer bekend voor. Ik open de boardtas zelfs zomers af en toe om even de setup te bekijken en om te zien of alles nog net zo mooi is als het was ;-)

🏂

Grote herkenning! Fijn om te weten dat er meer van die verslaafde gekken zijn… ;-)

@Ließchen. Ik sluit mij volledig aan bij punten 1,2 en 4. Gelukkig heb ik mijn vrouw en zoontje behoorlijk aangestoken en gaan zij gewoon mee in deze verslaving.

vergeten in te loggen, gast 562 c’est moi.

...ski-addict...

haha, heel herkenbaar inderdaad, vooral dat laatste punt… dat kunnen jullie toch zeker niet?

bart

Heel erg herkenbaar! Ik dacht altijd dat ik de enige was die al maanden van tevoren naar de pistekaarten zit te staren en te fantaseren hoe lekker het is dat ik straks op al die rode, blauwe en zwarte streepjes aan het skiën ben!

@Martin9 , erg hé zo verslaafd zijn, bij mij gaat hij er ook altijd uit in de zomer, voor ik op zomervakantie ga moet ik hem gewoon nog even zien en voelen, en zodra ik thuiskom kijk ik ook altijd even of hij nog netjes prominent in mijn kamer staat en niet is verplaatst door degene die op ons huis past als we op vakantie zijn. Misschien herken je puntje tien ook wel.

Punt 10. Om de week gaat mijn board uit zijn tas, doe ik mijn schoenen aan en bind ik mijn board onder. En ga daarna een paar uur houdingen oefenen, om zo het gevoel vast te houden en mezelf de juiste houding aan te leren/perfectioneren. eigenlijk wat ruud doet in zijn filmpje over carven met zijn twee facebook vrienden. Nu ik deze niet heb gebruik ik o.a. een bed en een bureau waar ik dan ligt tegen steun om zo de houdingen te oefenen. Ik probeer echt van alles om dingen uit te vinden om beter en beter te worden met het gebruik van alle daagse artikelen, o.a. 2 jaar geleden was er op mijn werk een verhuishondje verdwaalt, daar heb ik me toen over ontfermt en lichtelijk omgebouwd zodat ik ook daarmee kon oefenen. Als ik wat nodig had aan de andere kant van mijn kantoor (20 meter breed 5 meter diep) waar ik alleen zat gebruikte ik dan mijn boardhondje om daar te komen en weer terug. ik moet zegen dit heeft wonderen gedaan voor mijn techniek want dit gebruikte ik dagelijks tig keer en dat ruim een jaar :D

als mijn gedachten daar zijn, maar ik ben hier, waar ben ik dan?

1, 4 en 7 zijn zo ongeveer hetzelfde en ja, daarmee begint het zo snel de zomer op zijn eind begint te lopen. De rest is gewoon zorgelijk ;)

  • Alle world-cup skiwedstrijden kijken…
  • Licht depressief worden als er nóg geen sneeuw ligt
  • boodschappenlijstje maken
  • veel te vroeg een overnachtingshotel boeken
  • ski’s van zolder halen terwijl je nog twee maanden te gaan hebt.

Ik dacht dat het aan mij lag die gekte maar er zijn dus vele met deze trekjes haha.

hahaha…
Nog een: de route naar het nieuwe gebied vast opzoeken op de kaart, en routebeschrijving uitprinten voor het geval de navigatie het begeeft…het ligt hier sinds begin september al zo’n beetje klaar denk ik…gelukkig hoef ik me bij jullie, mede wintersport-addicts, niet te schamen :)

Punt 3 vind ik discutabel, want freeriders hebben volgens mij het hele jaar, in ieder geval, hun ski jas aan :-)

Punt 6 Kan ik me helemaal in herkennen :-P

When life gets too complicated.... SKI

Ja schuldig

Seriously snow addicted family!

Klinkt zeer bekend!

Ik dacht dat ik de enigste was…

Aan de eerdere reacties te zien ben ik toch niet zo raar als dat mijn omgeving denkt.

mijn symptomen zijn :
af en toe in de kelder even mijn ski’s vasthouden en tegen het licht aanhouden zodat ze mooi glimmen
alle world cup alpine wedstrijden op TV volgen
op skikaartjes routes uitstippelen
op TV snowmagazine en winterwebcams bekijken.
zoveel mogelijk skibladen lezen/doorbladeren
als ik een touringcar zie even wegdromen dat ik er zelf in zit onderweg naar de Alpen
als ik een groene helling zie (dijk of viaduct) even wegdromen dat deze beseneeuwd zijn en dat ik er af glij
op de rollerbaan wat ski-gevoel op doen
een ochtendje naar snowworld om echt te glijden
in de kast kijken of ik echt geen nieuwe sokken, pullies of zoiets nodig hebt (nee helaas…)
hele avond internet afstruinen naar een nieuw ski-slotje (euro 14,95 of toch eentje van euro 13,95)

etc…
etc…

In augustus op de webcam kijken hoe de piste erbij ligt. Eh, groen natuurlijk. dat weet je wel maar gewoon om te kijken hoe het er zonder sneeuw bij ligt.

In whatsap groepje met vrienden waarmee we gaan skiën de skikalender elke dag bij houden. Nog xx nachtjes slapen :-)

Wow @Birdheart jij bent niet meer van je verslaving af te helpen ;-) Ik bond een keer mijn board onder om te kijken of mijn nieuwe boots met bibdingen goed gecentreerd op het board zaten. Ik stond een beetje te klooien totdat mijn board ging glijden op het laminaat en hard op mijn bek ging. Sindsdien hou ik het bij af en toe kijken en aaien binnenshuis ;-) :-)

🏂

Oeps 100% schuldig. Zijn er medicijnen voor ! :)

Vorig jaar einde okt begin nov. was ik op vakantie in Thailand, elke dag ff de site bekijken en of er misschien al wat was gevallen, contrast kon op dat moment niet groter ;)

@Martin9 Hahaha mooi verhaal. Zou mij ook zomaar kunnen overkomen ;-)
Toen mijn voet na mijn beenbreuk ook maar een beetje minder opgezet was probeerde ik al meteen mijn skischoenen ;-)

Click. Click. Peace
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie