Even een weekendje er tussen uit. De bergen in, de pistes af, lekker buiten spelen met Saas Fee als speelplaats. Verscholen tussen een flink aantal grote bergen van meer dan 4000 meter hoog ligt dit kleine rustige autovrije dorpje. Aan het begin van het dorp kan je de auto kwijt in de enorme parkeergarage en loop je zo het dorpje in. Veel hotels hebben een service waarmee ze je op komen halen in kleine elektrische autootjes.

Dit weekend was er zo’n veertig kilometer aan pistes open (van de 100km) en hoewel er zeker een stuk of 4 pistes dicht waren voor alle nationale en internationale jeugd skiteams, bleef er genoeg over om twee dagen heerlijk te skiën. Saas Fee heeft aardig geprofiteerd van de flinke dumps die er de afgelopen weken zijn gevallen en er lag dan ook een dikke tweeënhalve meter op de hoogste pistes. Die zijn trouwens bijna het gehele jaar geopend.

Met 80% aan blauwe en rode, brede pistes is dit een goed gebied voor beginners en families. De pistes zijn breed, lang, overzichtelijk en de omgeving is fantastisch. Ook voor de gevorderden en wintersporters die off-piste willen is er veel te beleven. Zorg voor de juiste spullen en neem een gids want je skiet tussen vele levensgevaarlijke gletsjerspleten door.

Alke
runt een hotel in Portes du Soleil, elk vrije uurtje is hij in de sneeuw te vinden. Natuurlijk houdt hij ons op de hoogte van zijn avonturen.

Plaats een reactie

Volgende keer ook even een sprongetje wagen hè @Alke

@Ralphie, laatste keer dat ik dat deed had ik een gebroken sleutelbeen, dus… duik liever de poeder in :-)

Life is fun, so enjoy it

Oei…Dat moet je inderdaad niet hebben zo aan het begin van het seizoen, want wij wachten natuurlijk op nog meer mooie reportages :D

Het begint behoorlijk te kriebelen @Alke

te gek filmpje! kriebels zijn er al even maar worden er alleen maar meer hierdoor.
snel maar een update geven van PDS Alke, daar gaan we met 52 dagen heen.

gr Thijs

"respect the mountains"

Hi Alke, mooie opnames heb je weer gemaakt! De drone-camera geeft ook nog wat extra dimensie in het geheel. Geweldig dat jij alweer aan de verse sneeuw heb kunnen proeven dit nieuwe seizoen.

Schitterende beelden en het begint behoorlijk te kriebelen.

Wat een verschil met 2 maandjes geleden! Toen was de kant richting het dorp echt 1 grote rotsvlakte en het zomerskigebied zag vrij bruin van het saharazand.
Pistes bij mittelallalin zien er zo een stuk mooier uit met die verse witte sneeuw!

Aaaah. Het kriebelt nu wel heel erg. Was hier begin van dit jaar nog. Vond het een erg leuk dal met de drie kleine ski gebieden.

@Alke
Lekker én informatief filmpje!
Wij zijn in februari gewoon weer in la Chapelle, pds … toch nog wat leuker! Maar daar moeten we weer even wachten op het witte goud (m.u.v. avoriaz)

Beste Alke,

Leuk om zo ook eens beelden vanuit een drone te zien. Ik zit ook al een tijdje met het idee om een drone mee te nemen naar de wintersport.

Welke drone gebruik jij? En hoe neem je dat ding (veilig) mee de piste op?

@Gast892 Ik gebruik de DJI Phantom Vision 2 en heb daarbij een rugzak gekocht waar die in past. En met een beetje proppen ook de schep, en sonde :-)

Life is fun, so enjoy it

lol die snowboarder op 2:20 heeft bijna dezelfde outfit als ik, heb alleen niet die zwarte dingen op m’n broek :P

Mooie video, ook leuk dat je afwisselende camerastandpunten hebt gebruikt :D

Gang is alles

Ook jammer dat ik het zelf niet was :)

Gang is alles

Heerlijk!! Leuke shots zo in het funpark!

Ski: 25 jaar -|- Snowboard: 6 jaar -|- Respect the Mountains

Mooie beelden. Wat gebruik je trouwens voor camerastandpunt op je ski?
Gewoon zo’n Flat Adhesive Mount of een zuignap op een plat skioppervlak?
Wil het zelf eigenlijk ook weleens proberen, maar heb een bobbelige ondergrond. Bang dat mijn Gopro er onderweg afvalt…

...ski-addict...

Heerlijk gebied. Beste waar ik ooit ben geweest. Off piste ook heerlijk. Poeder en nog is poeder

@Maik100 gewoon een Flat Adhesive Mount van Gopro zelf, als je die erop plakt als de ski op kamertemperatuur is en dan een dag goed laat zitten, dan blijft ie lang erop zitten. Houd het wel altijd goed in de gaten dat de camera er niet afgaat in de bochten, is al eens gebeurt. Je hebt wel echt een glade ski nodig.

Life is fun, so enjoy it

Mooie beelden! Mijn hart ligt ook daar ergens tussen Mittel Allalin en Morenia. Grootste voordeel van Saas is dat het adembenemend mooi en heel rustig is op de pistes.
Trouwens voor Gopro liefhebbers zag ik toevallig vandaag een folder van Bever sport waar ze een drone met “follow me” functie reclameren! Lijkt me ook fantastisch, dan heb je eigen cameraploeg mee!

You can’t buy happiness, but you can buy a lift pass!
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie