Het skigebied van Kronplatz, Plan de Corones, is een modern skigebied met een geweldig uitzicht over de Dolomieten. Bijna alle liften zijn snel en modern, zelfs met wifi-verbinding! De afdalingen zijn allemaal behoorlijk lang en lopen door tot onder de boomgrens. Goed skiën dus in dit skigebied in Zuid-Tirol.

-Michiel-
houdt ons dit seizoen letterlijk van midden op de piste in Katschberg Oostenrijk op de hoogte van de sneeuwcondities.

Plaats een reactie

Sorry hoor maar nogal een teleurstellend filmpje. Is dat werkelijk het enige dat te vertellen is over dit gebied; moderne lift, wifi, een klok en mooie afdalingen (“denk ik” :D )? Ik dacht even een mooie aanvulling op de voorbereiding voor mijn vakantie naar die omgeving te kunnen checken maar snowmagazine is nog informatiever.

Sluit me aan bij @Userd, een beetje ondermaats filmpje. Niet alleen vanwege de spaarzame informatie, maar ook ietwat matig in elkaar gemonteerd. Verhaaltje over de bel wordt heel snel overgezet in het stukje over het moderne skigebied. Enne, een muziekje instarten om deze vervolgens vrijwel meteen weer af te breken voor een gesproken stukje. Al is dat trouwens een wat algemeen dingetje dat in meer filmpjes naar voren komt.

Overigens bedoeld als opbouwende kritiek, hoe beter de filmpjes, hoe meer bezoekers, hoe meer inkomsten en bestaansrecht voor de site. :)

Ik moet me inderdaad bijvoegen bovenstaand commentaar. Het begint heel boeiend, het lijkt me een skigebied van de toekomst met die moderne liften. Maar hoe zit het met het aanbod van afdalingen, restaurants, etc, etc…

Of is dit werkelijk een ‘verkenning’ zoals genoemd staat in de titel en volgt morgen het vervolg op deze verkenning ;).

Misschien is het een idee om (als nodig) een voice-over toe te voegen, zodat niet alles op locatie ingesproken hoeft te worden?

Ongeacht dat de informatie beknopt is vind ik het wel weer mooi geschoten beelden :D

En veroorzaakt die bel geen lawines? :o

Ski: 25 jaar -|- Snowboard: 6 jaar -|- Respect the Mountains

inderdaad niet een al te sterk filmpje! lijkt mij dat er wel meer te verkennen en te vertellen is over dit gebied.
maargoed mannen de boog kan niet altijd gespannen zijn … laat de volgende een tophit worden ;-)

succes en laat ons versteld staan

"respect the mountains"

Moeilijk om de Kronplatz te beschrijven in 1m45.
Laatste 20j het gebied zien evolueren van klein skigebied(1 berg) naar wat ze nu hebben.
Grootste funpark van Italië, mega capaciteit van de liften, pistes van 500m breed (lekker carven) en niet te vergeten de K1! Grootste aprés skibar van Europa op de piste. Bar van 150m lang!
http://www.k-1.Of de Giggeralm is vergelijkbaar met de betere Oostenrijkse feesttenten.

Mooie hotels naast de piste in Reisach. Hotel Muhlbach zeker een aanrader.

Enige nadeel…vele uren rijden voor je ter plaatse bent. Uit België zo’n 11 à 12 u rijden.

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Hotel is hotel Muhlgarten. http://www.muehlgarten.com

Apres ski K1 http://www.k-1.bz

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Kronplatz is gewoon de max. mooie brede pistes, dagelijks geprepareerd. Voor ieder wat wils kids, beginners, gevorderde, families en heel goede skischolen De eerste keer Kronplatz was in 1988. En idd als je het nu allemaal bekijkt… die rit van ±11u neem ik er graag bij. En het hotel http://www.hotel-alpenhof.info/en/ de max redelijk bekent onder de Belgen. En zoals Ischgeil al zei de apres ski man man man …

Ik sluit me aan bij de eerste paar reacties. Ik startte enthousiast het filmpje en was benieuwd wat het gebied te bieden had. Na een kleine 2 minuten heb ik helaas maar weinig over het skigebied gezien, en meer over de trein er naar toe en wifi, wat volgens mij niet echt de belangrijkste punten zijn. Ook wat kleine slippertjes in de bewerking van de video. Is er geen mogelijkheid voor een deel 2? :P

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie