Na de enorme hoeveelheid sneeuw die afgelopen herfst gevallen is kon Serre Chevalier dit weekend vervroegd open. Na een week matig en te zacht weer moet ik eerlijk zijn en had ik niet eens veel zin om te gaan skiën. Maar tot onze grote verbazing was de sneeuw erg goed en was het geweldig skiën. Tot 1900 meter ligt er geen sneeuw, maar daarboven is het echt winter met een enorm dik pak sneeuw. Met een beetje kou zijn die dal-afdalingen zo besneeuwd, en er hoeft echt niet veel meer te vallen om het hele gebied in een keer vol sneeuw te hebben. De condities zijn goed voor deze tijd van het seizoen. Op hoogte is het seizoen geweldig begonnen! Let wel Serre Chevalier is nu alleen het weekend geopend. De seizoensopening volgt over twee weken.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Mooie beelden weer Rogier!! We gaan over een week, hopelijk komt het in de buurt van wat ik hier zie.

Mochten jullie het zelf nog niet gehoord hebben, de momenten waarop je in de camera praat loopt de audio van de interne microfoon (camera) en die op je jas niet synchroon. Je kunt dan in je videoprogramma beter die van de camera faden.

Hopelijk gaan we binnenkort veel meer openingen zien. Zelf kijk ik met enige spanning naar de sneeuwcondities in SkiWelt Wilder Kaiser. P.s. @Rogier, in de titel ‘Vervroegde’ mist een r. Op naar een mooi skiseizoen.

Let it snow, let it snow, let it snow

@gast718 Klopt dit loopt niet helemaal lekker, we kijken ernaar. Bedankt voor de feedback

Click. Click. Peace

bedankt Rogier,
Ziet er toch verrassend leuk uit.
Omdat de Noordkantsneeuw toch steeds weer vooruitgeschoven wordt, komen we denk ik toch een weekje naar serre che. We gaan pas 20 december dus goede kans dat de onderkant van het gebied ook begaanbaar zal zijn.

Ik ben een keer in maart in serre che geweest toen het heel warm was en er pas vanaf 2000 m sneeuw lag. Zelfs dan is dit gebied meer dan de moeite waard!

Goed om te horen!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie