Het begint er eindelijk op te lijken. Afgelopen dagen stonden in het teken van veel bewolking, constante lichte sneeuwval en koude temperaturen. En dat was nodig ook! Veel toeristen baalden dat er nog geen sneeuw lag en dat terwijl de skigebieden in de regio Lungau al vroeg bedekt zijn met een goed pak sneeuw.

Afgelopen week heeft het aardig gesneeuwd en zijn de temperaturen langzaam gedaald tot -12°C. Een mooie witte poederlaag van circa 30 centimeter bedekt op dit moment het landschap vanaf 1100 meter. De afgelopen maanden is er vaker zo´n mooie laag gevallen, maar verdween telkens als sneeuw voor de zon. Dit keer lijkt het erop dat deze sneeuw de definitieve onderlaag is voor aankomend seizoen.

Vanwege de koude temperaturen draaien alle sneeuwkanonnen op dit moment overuren. En met resultaat! Vandaag opende Obertauern haar deuren met vier liften. Morgen gaat het skigebied Katschberg-Aineck open en naar alle waarschijnlijkheid openen de skigebieden Großeck-Speiereck en Fanningberg aankomend weekend haar deuren met een aantal liften.

-Michiel-
houdt ons dit seizoen letterlijk van midden op de piste in Katschberg Oostenrijk op de hoogte van de sneeuwcondities.

Plaats een reactie

Awesome!

Leuk filmpje. Kunnen wat tips geven mbt filmen met gopro en op welke instellingen?

Zijn ze bij landal blij mee! Btw Lech, zurs ook open van t weekend.

@Roel herinner je deze nog nog nog… ;) Blijft 1 van mijn favo gebieden!

Seriously snow addicted family!

wil natuurlijk geen zwartkijker zijn. Maar de gebieden die dit weekend open gaan kunnen toch vrij weinig bieden aan de massaal komende wintersporter. 20% van de pistes gaan open en volgende week word er een hoop ellende voorspeld dat zal de pistes weinig tot geen goed doen. Morgen met het nieuws van Roel maar hopen op een positieve draai.

"respect the mountains"

@Jeffrey. zeker ken ik dit gebied nog. Vooral de Aineck is een geweldige skiberg

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Fantastisch filmpje!

@Thyz niet alle pistes gaan open, maar wel de hoofdpistes. Er wordt nog steeds flink gespoten, maar een pak verse poeder kan zeker geen kwaad!
@Roel en @Jeffrey zeker een fantastisch skigebied, dat voor ieder wat wils heeft! Als ik aankomend weekend de Aineck af ski, zal ik even aan jullie denken ;)

-Michiel-

@-Michiel- Is die open tot aan St Margerethen dan? Anyway een heelijk gebied en je mag het gerust een gehiemtipp noemen. Geen gebied wat meedoet in de dumps maar toch altijd wat meepakt! Fantastische tijd gehad in St.Martin!

Veel plezier aldaar!

Ben al op aardig wat plekjes geweest maar mocht ik die loterij winnen einde van het jaar weet ik waar ik een stukje grond koop!

Seriously snow addicted family!

@Jeffrey. Ja tot in Sankt Margerethen

null

-Michiel-

@-Michiel- goede herinneringen daar hoewel het liftje wel een keer aan vervanging toe is!

2013:

null

Seriously snow addicted family!

Geweldig gebied! Vooral die A1 piste hohooo gewoon lekker 10 minuutjes bochtjes draaien… :p

Als die lift in St. Margarethen inderdaad vervangen wordt ga ik meteen terug! Het zijn 10 minuutjes bochtjes draaien maar ook 30 minuten lift zitten…

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

A1 is 6,5 kilometer aan een stuk. Dan heb ik goed nieuws voor je @Roel ! Volgens jaar wordt de Silverjet doorgetrokken tot St. Margarethen en vervangt vanaf dan de DSB Aineck:)

-Michiel-

A1 is een sterk overschatte afdaling. Hij is lang, maar iedereen wil hem doen. De sneeuwkwaliteit is vaak niet goed, het eerste stuk is prikken en van de hellingsgraad wordt ik niet wild…

Veel liever de zwarte piste onder de tweezitter naar Sankt Margarethen, deze is lekker qua hellingsgraad en de sneeuwkwaliteit blijft lang goed omdat iedereen de A1 pakt :)

@Mathijs! Ben ik het niet helemaal mee eens eerste stukje is idd prikken maar daarna vind ik het een veelzijdige afdaling! idd de sneeuw is tegen het einde van de dag niet zo top meer (waar wel?)
@Roel ik ga graag mee op excursie, we moeten wel even testen of of de silverjet wel zo fijn is zoals @-Michiel- zegt

Nog een tip: sleepje 13 en dan meteen uit de lift naar links zit een klein stukje slalom oefen piste o.i.d heerlijk in de ochtend ;)

Seriously snow addicted family!

@Jeffrey: Op die zwarte dalpiste onder de tweezitter blijft de sneeuw tot op het einde van de dag goed :)

@mathijs
Helemaal eens. Niks bijzonder die A1! Boven ijzig, onderin weinig snelheid mogelijk door vele bochten.Niet mijn ding zeg maar.

Mooie beelden!

Gang is alles

Vandaag geskied en het was ondanks dat er maar 9 liften open zijn goed. Er mag de komende tijde wel veel sneeuw gaan vallen maar dat geldt uiteraard voor heel Oostenrijk. Het was in ieder geval gezellig in Katschberg dus aan de sfeer ligt het niet.

Gelukkig is Katschberg open in tegenstelling tot veel andere skigebieden… er moet inderdaad snel weer wat gaan vallen!

-Michiel-
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie