In de Eerste Wereld Oorlog is er keihard gevochten in de Dolomieten. Vanaf de hoge bergen bestookten legers elkaar. De sporen zijn nog steeds in dit gebergte te vinden. De bij veel van jullie bekende Via Ferrata’s zijn geboren in deze oorlog, dit om via met staalkabels beveiligde routes op hoge kalkrotsen te klimmen met kanonnen en munitie op de bergtoppen te krijgen. Tegenwoordig zijn Via Ferrata’s een leuke manier om in zomer op bergtoppen te komen. Toen was dat wel anders. Gelukkig ligt deze oorlog ver achter ons. Tegenwoordig zijn de Dolomieten wat ze horen te zijn: een geweldig gebergte met vaak hele goede sneeuw. Een indrukwekkend filmpje en niet alleen voor de skibeelden…

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Goed filmpje Rogier !

Prachtig filmpje! We zitten volgende week nachtje in de Lagazoui hut…
Ben bang dat er wat minder poeder zal zijn :-(

Paulr

de Lagazuoi! ik kom er al sinds mijn jeugd en nu nog steeds blijft een indrukwekkende plek. ben van plan om deze zomer eens de lagzuoi in te kruipen en verder te ontdekken hoe het daar was. lagazuoi is overigens deel van de grande guerra toer (marmolada, tofane, sassonger, civetta en nog veel meer) een echte pracht route, als je ooit in de dolomieten bent ga zeker naar de lagazuoi toe. hele mooie ski route en als je het eerste stuk gedaan hebt kun je een van de kanonnen bekijken die er nog steeds staan. doe vooral ook de zwarte echt een top afdaling geen mens te bekennen en ga daarna weer naar boven en doe dan de rode zo kom je uit bij de mooiste skilift van heel de wereld mag ik denk ik wel zeggen. je wordt nog getrokken door paard en kar. kenners weten waarom ;)

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie