Update: geplette nordstau voor Oostenrijk

Roel op 16 december 2014· 19 reacties

Van de sneeuw aankomend weekend is weinig over
Van de sneeuw aankomend weekend is weinig over

De avondkaarten zijn binnen. Van de nordstau die voor aankomend weekend op de kaart stond is een halfbakken west-noordweststroming over (kaart hierboven). Daar gaan we de oorlog niet mee winnen. Alleen Oostenrijk kan nog rekenen op 10 tot maximaal 20 centimeter op zaterdag en zondag, maar volgens de meeste modellen halen we dat niet.

Begin volgende week verandert er niet veel. Hoewel het dit weekend tijdelijk kouder wordt (sneeuwkanonnen kunnen weer aan) oogt het tot aan kerst vrij droog en wordt het vanaf maandag ook weer zachter. Morgen meer hierover.

Dan ook meer achtergronden over de interessante situatie morgen en overmorgen met dat warmtefront. Zoals gezegd valt namelijk niet overal alléén maar regen. Tot morgen!

Als eerste op de hoogte van nieuwe weerberichten? Klik hier om je aan te melden.
Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

En ik dacht dat Breaking Bad en House of Cards spannend waren… dankje Roel! :)

''Powder to the people''

Thanks Roel! Hope and pray

Blogt voor wintersport.be - familiaal skiër, levensgenieter en Alpenfan.

1 woord… Huilen. Dan maar hopen dat het eerste week van 2015 goed is!
Wie weet gunnen de weergoden ons nog deze week een supermegavettegrotewinternordstaumetheelergveelsneeuw… Wie weet… Alles kan…

A winter without powder isn't a winter!

Wat een cliffhanger weer. Hoop dat door neerslagafkoeling de sneeuwgrens donderdag nog wat mee gaat vallen …

aaaaaaaah

De weersvooruitzichten voor Kleinwalsertal/Mittelberg zijn op deze site best heel aardig, hoe kan het dan op het wetter.at veel slechter uitkomen? Ik weet niet wat ik moet geloven…

Wsv1975

Hey Roel,

Met extra berichten weet je de spanning lekker op te voeren. Hopelijk nog wat meer ‘breaking news’ dit seizoen maar dan wel met meer dan 20 - 30 cm.

Wie tot tien kan tellen kan de hele wereld bellen

Ik zei het, Deze man kan zo een best selling thriller schrijver worden.

@Ws1234

Met die noord-west stroming zie ik Vorarlberg en het aansluitende Kleinwalsertal in tegenstelling tot oostelijk gelegen gebieden wel weer lekker mee profiteren. Zou niet de eerste keer zijn.

Wie tot tien kan tellen kan de hele wereld bellen

Het is triest en hét gesprek van de dag hier (in Samoëns, Grand Massif)

Ieder dorp lijkt alleen de oefenweide te openen en hier en daar 1 piste. In buurgebieden lijkt het niet beter en zelfs in Chamonix is het heel minimaal wat er open gaat.

Met het uur zagen we de laatste dagen de sneeuwgrens omhoog kruipen op de noordhelling waarop we uitkijken. We zijn hier met elkaar dan ook hard bezig na te denken over alternatieve (zomer)berg activiteiten, zoals rotsklimmen, via ferrata, mountainbiken en het high rope park. Zelf heb ik deze winter een nieuwe uitdaging als snowshoe gids ism de internationale skischool, maar heb mijn programma gewijzigd naar zomer bergwandelingen op wandelschoen ipv raquettes. Ik lijk het erg druk te gaan krijgen, maar dat geeft wel een heel dubbel gevoel…

Iemand nog leuke ideeën voor alternatieve activiteiten??

Skigebied Fendels houdt vol dat ze vrijdag open gaan. Ik zie daar een groene oefenweide :(. Ben benieuwd wat we zaterdag voor wonder aantreffen daar.

@Arno5 vervelend maar lijkt het enige alternatief

Seriously snow addicted family!

@roel, zullen we afspreken dat je morgenochtend met goed bericht komt? please? ;)

@Ws1234 ligt aan welk model gebruikt wordt. De modellen zijn zoals je gemerkt hebt nogal wispelturig met grote verschillen iedere keer.

@Pieter20 lol ;-)

@Anki, vannacht duimen in bed!

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

18H loopt ik zie hem morgen wel… ;)

Seriously snow addicted family!

Ik vind het zo sneu voor de mensen die met kerst gaan…
voor mij half januari maak ik mij niet druk, daar tegen is ‘hopelijk’ een heel ander scenario.

Like tourists huffing and puffing to reach the top, while we forgot the view on the way up !

Als ik het kaartje zo zie hoeven we in Nederland alleen maar een manier verzinnen om de passerende west-noordweststroming een stukje verder naar het zuiden te drijven. Ik zet m’n ventilator alvast op het dak richting het zuiden. :D

my subculture can kick your subcultures ass anytime 24/7

Ik ga komend weekend naar het grobarl dal en bad gastein maar daar ligt slechts 25 cm tot het mittelstation

Interessant is het verschil tussen de modellen. Hieronder de berekende geaccumuleerde neerslag t/m maandag voor het Alpengebied tussen het Amerikaanse GFS model (eerste plaatje) en het Canadese GEM-model (tweede plaatje). Scheelt toch best wat in neerslaghoeveelheden. Beiden gebaseerd op de 00Z run (zeg maar middernacht vannacht).

null

null

Hopelijk worden we weer eens bevrijd door de Canadezen…

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie