Het skigebied Katschberg-Aineck is het grootste skigebied in de regio Lungau en is verdeeld over de Tschaneck en de Aineck. Het is een echt familie gebied wat bekend staat om haar sneeuwzekerheid en kan door de vele sneeuwkanonnen 100% besneeuwd worden. Katschberg-Aineck beschikt over 70 pistenkilometers waarvan 10 kilometer blauw, 50 kilometer rood en 10 kilometer zwart. Met de Lungo skipas (300 pistenkilometers) is het gebied verbonden met de skigebieden Grosseck-Speiereck, Fanningberg en Obertauern. Een bekende piste is de 6 kilometer lange A1 richting Sankt Margarethen. Naast deze mooie brede piste beschikt Katschberg ook over een verlichte rodelbaan en een aantal van gezellige après skihutten. De laatste jaren zijn de bergbahnen flink bezig om het skigebied te moderniseren met verschillende 6-persoons stoeltjesliften en 8-persoons gondels. Zo wordt ook de DSB Aineck aankomend jaar vervangen door een 8-persoons gondel. Hierdoor ben je nog sneller boven!

-Michiel-
houdt ons dit seizoen letterlijk van midden op de piste in Katschberg Oostenrijk op de hoogte van de sneeuwcondities.

Plaats een reactie

Veel liefde de laatste tijd voor Katschberg. Zelf 3 jaar geweest en leuk gebied. De A1 is erg leuk om te doen. De Tschanek is wel wat kort vind ik zelf, en veel pisten lijken erg op elkaar (volgens mij zitten 6,7 en 8 zelfs een heel stuk naast elkaar… enkel door hekken van elkaar gescheiden).

Verder niets dan lof over het gebied. Een erg leuk gebied!

@-Michiel- hmmm ik dacht dat ik hier al op had gereageerd? Anyway leuke update! Vergeet Fanningenberg en Griosseck Speireck niet (inl hamburger Peterbaueralm)! Succes verder daar. Ben verder niet jaloers ofzo ;)

Seriously snow addicted family!

@Jeffrey. Morgen ga ik naar Flachau en woensdag naar Grosseck-Speiereck! Even kijken of die hamburger echt zo goed smaakt!

-Michiel-

Hmm hadden ze hekken teveel in Katschberg Aineck? Lijkt alsof er op elke mogelijke plaats hekken zijn neergezet :P

Gang is alles

Leuk skigebied voor iedereen is er wel een leuke piste te vinden.

Als ik de loterij win, weet ik waar ik een stukje grond koop! Middelandse zee op 2 uurtjes rijden en Obertauern om de hoek!

Seriously snow addicted family!
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie