Op citytrip én wintersport naar Innsbruck

DannydM op 22 januari 2015· 15 reacties

De sfeervolle Maria-Theresien-Straße met uitzicht op de Nordkette
De sfeervolle Maria-Theresien-Straße met uitzicht op de Nordkette

Heb je zin om er een lang weekend of midweek op uit te gaan, maar twijfel je tussen een short ski of een citytrip dan is Innsbruck een regelrechte aanrader. In deze stad is het mogelijk om ’s morgens de latten onder te binden, ’s middags lekker te shoppen of cultuur op te snuiven in het levendige centrum en na het diner de dag in stijl af te sluiten tijdens een iglo party op de Nordkette met een prachtig uitzicht over de stad.

Oude stad
​Innsbruck is een 800 jaar oude stad met ongeveer 125.000 inwoners die zijn naam dankt aan de brug over de rivier de Inn. Het hart van het centrum bevindt zich op de Maria-Theresien-Straße. In deze populaire winkelstraat vind je ook veel middeleeuwse gebouwen met als pareltje de Fürstenburg. Dit kasteel uit de 15e eeuw met een gouden dak is dé publiekstrekker van Innsbruck.

Schitterend uitzicht op de stad
Schitterend uitzicht op de stad

De stad is ook geliefd onder studenten. Ongeveer een derde van de inwoners staat ingeschreven op de universiteit. Het houdt Innsbruck jong en levendig. Een groot voordeel hiervan is dat je buiten de grote winkelstraten veel restaurants vindt waar je voor niet al te veel geld wat kunt eten en drinken. Tevens zorgen zoveel studenten in de stad voor een gezellig nachtleven in de weekenden. Ook vind je in Innsbruck ongeveer 20 musea, waarvan het Panorama Museum en het Alpenverein museum de aanraders zijn.

Kristy in de poeder
Kristy in de poeder

Maar goed, uiteindelijk willen wij wintersporters natuurljk vooral weten hoe het met de ski- en snowboardmogelijkheden zit. Vanuit de stad sta je in ongeveer twintig minuten boven op de Nordkette. In dit skigebied vind je op de Seegrube een oefenhang en kinderland. Als je wat meer uitdaging zoekt ben je hier zeker op je plek want deze berg staat bekend om zijn steile afdalingen, funpark en skiroutes. En wist je dat Innsbruck al twee keer de Olympische Winterspelen heeft georganiseerd?

Meer dan 300 kilometer piste
Houd je van variatie of vind je het leuk om wat langere tochten te skiën dan is de Olympia-skiworld-skipas iets voor jou! Met deze pas heb je 300 kilometer aan piste in negen verschillende skigebieden rondom Innsbruck en gratis bustransport tot je beschikking. Naast skiën en snowboarden is Innsbruck ook een prima uitvalsbasis voor de andere winterse activiteiten. Zo kun in of rondom de stad ook schaatsen, rodelen, bobsleeën, langlaufen, ijsklimmen, sneeuwschoenwandelen of een tocht maken op een arrenslee.

Wintersporten vanuit Innsbruck is dus prima te doen. Het is weer eens wat anders dan het traditionele alpendorp en naast heerlijke dagen op de berg zelf kan je ’s avonds genieten van alle activiteit die Innsbruck te bieden heeft!

DannydM
Danny verblijft het hele seizoen in Tirol. Hij heeft jarenlang les gegeven in Scheffau en is gek op tourskiën.

Plaats een reactie

Leuk idee en verslag!

Er zijn nog wel een paar plekken waar je dit mooi kunt doen

  1. Aosta en Pila. Wonen in een sfeervolle stad die vol staat met Romeinse monumenten en leuke betaalbare restaurantjes. En van de rand van de stad vertrekt de cabinebaan, die brengt je in een dik kwartier naar het skigebied van Pila https://www.wintersport.nl/skigebieden/pila
  2. Grenoble en Chamrousse.
  3. Wie vult aan?
The older I get, the better I was

Net te snel op verzenden gedrukt.
4) Briancon; eeuwenoude stad met veel forten etc waar echt geleefd wordt. Vanuit de stad vertrekt de Prorel cabinebaan, je staat 20 minuten later op 2200, midden in Serre Chevalier met 250 km aaneengesloten pistes.

The older I get, the better I was

@Menno:

Voor wat betreft Grenoble / Chamrousse ben ik het niet met je eens. Weliswaar ligt Chamrousse dicht bij Grenoble, maar je kunt er niet vanuit de stad met een gondel naar toe. Dat is toch zeker een half uurtje rijden, lekker bergop.

Maar je kunt Grenoble wel mooi zien liggen. Foto is van maart 2014

null

@Tjeerd69 - wat je schrijft klopt (geen lift vanuit de stad) maar dat schreef ik toch ook niet?
Vanuit Innsbruck kun je direct naar het cult gebiedje Seegrube Hafelekar, voor de rest moet je ook met de auto.

The older I get, the better I was

@Menno:

Maar dat is juist waar dit topic over gaat. Rechtstreeks vanuit de stad naar de poeder. Mijn broer vertelde dat hij het juist zo grappig vond dat er in Innsbruck tussen de toeristen ook mensen in volledige skiuitrusting over straat liepen.

Ik heb er nog een gevonden: de Pfänderbahn in Bregenz. Je kunt het nauwelijks en skigebied noemen wat daarboven ligt, maar toch.

Chamonix past ook wel in dit rijtje thuis. Direct vanuit het stadse dorpje de bergen in.

Click. Click. Peace

In Oslo kun je gewoon met je skies de metro in…

Pfaenderbahn, staat een fenomenaal mooie reportage over op Alpinforum.

The older I get, the better I was

Interlaken en Jungfrau? Wellicht geen lift, maar met de BOB en WAB sta je ook zo boven…

leuk bericht!!!
ik zit zelf nog op de middelbare school. Ik ben gek op wintersport
en wil later in Innsbruck studeren voor de goede skimogelijkheden en natuurlijk voor de Oostenrijke gezelligheid.

The mountains are calling

@Ole2000 Innsbruck is een perfecte plek om te studeren!! En je bent niet de enige Nederlander!

Ik weet niet wat de grootte van de stad moet zijn om aan het criterium van wintersportstad te moeten voldoen, maar ik denk dat volgende ‘steden’ wel in aanmerking komen:

-Schladming (AUT) - Planai / Dachstein Tauern
-Spittal an der Drau (AUT)
-Merano (IT)
-Maribor (Slov)
-Garmisch-Partenkirchen (DE)
-Davos (Zwit)

Lienz (Osttirol AT) Heeft 2 skigebieden die direct met een gondel vanuit het stadje bereikbaar zijn.

Zell am See (AT) heeft ook gondels en zelfs pistes tot aan de stad.

Vanuit Grenoble zijn meerdere gebieden goed bereikbaar maar inderdaad geen direct.

Vrijdag vlieg ik er heen!
Om de hogeschool te bekijken voor een fulltime studie.

Zondag weer lekker landen op Groningen.

JAB

Ik was afgelopen week in http://www.schutzhaus-patscherkofel.at vlakbij Innsbruck Een aanrader voor een ieder die vanuit Innsbruck een dagje wil gaan skiën of boarden.

Skiën. What else.
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie