Wees eerlijk, wie van jullie kent het skigebiedje Crevoux? Nog geen handvol liften, een paar pistes en een ongekend groot bos voor off-piste afdalingen. Dan heb je het wel. O nee, ik geloof dat ze ook één sneeuwkanon hebben. Je begrijpt het wel, een zeer kleinschalig skigebiedje ingeklemd tussen La Fôret Blanche en Les Orres. Geen gebied om 1200 kilometer vanuit Nederland of België naar toe te rijden. Maar als je hier in de buurt zit en je hebt zin in extreem rustige, geweldig geprepareerde pistes of eenvoudige off-piste lijnen door een enorm bos? Dan zit je goed. Vergeet de poederstress van Serre Che of zelfs Pelvoux. In Crevoux gaat alles rustig. En een skipas kost nog geen twintig euro. Weinig geld voor een dag vol poeder. Wie zou wel eens in zo’n kleine geheimtip willen skiën?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Prachtig! Ik heb er ook zo één, Serre Eyraud, een klein deelgebiedje van Orcieres. Daar heb ik mijn beste poeder ervaring ooit beleefd!

http://www.orcieres.com/en/winter/ski-surf/serre-eyraud-ski-…

@vandendriesschemarti Briljant! Die kende ik niet eens. Bij een volgende dump eens naar toe rijden.

Click. Click. Peace

@Rogier volgens mij kun je dan sneller de D238 pakken langs Freissinières en het laatste stuk touren dan met de auto helemaal omrijden. Het ligt hemelsbreed bijna in je achtertuin :)

to ski or not to ski, thats no question

Het lijkt mij bijvoorbeeld ook heel leuk om centraal in het Bregenzerwald een hotel te nemen en van daaruit al die kleine gebiedjes die daar zijn af te gaan. Iedere dag één of twee en de leukere doe je dan nog een keer.
Helaas krijg ik de rest van de familie nog niet zo ver :-(

Zeker, alhoewel om over de Grand Pinier te gaan is nog best een stukje klimmen ;-) Vorig jaar was er een toerskiwedstrijd van argentiere (mijn drop) naar Orcieres heen en weer via Puy Saint Vincent.

Click. Click. Peace

@Tjeerd69 Dat is een goed idee! Zelf ben ik altijd gek van kleine gebiedjes en als je elke dag een andere doet heb je genoeg afwisseling.

Click. Click. Peace

Lekker hoor :-)

When life gets too complicated.... SKI

Het ziet er inderdaad leuk uit. Ik heb een keer een korte vakantie vol gemaakt met een paar van deze gebieden in de Cevennen en de Plomb du Cantal. Was eigenlijk nog een van de meest relaxte vakanties.
Maar ook in de Vogezen (Alsace) zijn er tal van dat soort gebieden. Het is er nog niet van gekomen om hier een weekendje heen te gaan maar het staat hoog op mijn lijstje.

Super leuk om zo van die onbekende gebiedjes te leren kennen. maakt me enthousiast om als je in de buurt bent eens een uitstapje te maken! :)

Bergen + Sneeuw = ❤

@Rogier Ik hoor/lees heel graag je ervaring met Serre Eyraud!

Mooi hoor! En volgens het pistenkaartje zijn er zelfs 5 liften…

Lijkt mij zeker leuk om een keer te doen

Gang is alles

Helemaal geheim is het toch niet meer.
Ken het zelf wel van de zomer, niet van de winter.
Maar ook in de winter… zal de kenners niet verbazen dat Starli er geweest is en dus een mooie reportage gemaakt heeft. Vorige winter. Veel lees en kijkplezier
http://www.alpinforum.com/forum/viewtopic.php?f=47&t=501…

The older I get, the better I was

@Arjen2 Klopt inderdaad ;-) Toch even 25% groter dan ik dacht.

Click. Click. Peace
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie