Leuke makkelijke pistes? Waar?

Rogier op 25 januari 2015· 39 reacties

Lekkere makkelijke pistes: heerlijk
Lekkere makkelijke pistes: heerlijk

Veel gesprekken over skipistes gaan altijd over ‘de moeilijkste’, ‘de stoerste’ of ‘de heftigste’. Maar op de extreem heftige pistes zie ik het maar weinig mensen naar hun zin hebben. Lekker cruisen op eenvoudige hellingen is soms zo ontzettend lekker. Ik kan er tenminste enorm van genieten. Lekker rustig lange bochten draaien, heerlijk… Ook zijn volgens mij best veel wintersporters eigenlijk helemaal niet opzoek naar pittig en zwaar maar juist eerder naar leuk en niet al te pittig. Dus daarom aan jullie de vraag waar liggen de mooiste eenvoudige pistes.

Best lastig
Het blijkt best lastig voor skigebieden om mooie eenvoudige pistes aan te bieden. Want veel gebieden zijn de bijvoorbeeld de makkelijke dalafdalingen saai en onhandige bospaden. Of zijn de makkelijke pistes gewoon vlakke stukken berg. Ook dat is jammer. Want het is toch heerlijk, gewoon een groene (in Frankrijk) en/of blauwe piste die heerlijk skiet, een beetje variatie heeft en waar je lekker kunt spelen. Het liefst natuurlijk ook met een mooi uitzicht. Lang niet alle gebieden hebben deze pistes voor het oprapen.

null

Goede preparatie
Natuurlijk willen we ook dat deze pistes goed geprepareerd zijn, dus dat deze makkelijke pistes niet aan hun lot worden overgelaten. Wat op makkelijke pistes wil je geen buckels of enorme gaten. Kortom ook dit moet perfect zijn. En het moet er ook meer dan eentje zijn, want wintersporters die graag op eenvoudige pistes skiën willen natuurlijk wel wat keuze.

Beste makkelijke gebied?
Oké hier dus de vraag, wat is volgens jullie het beste, leukste skigebied met de mooiste makkelijke pistes? Ik ben benieuwd en ik denk dat veel mensen dit met interesse meelezen.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Als je in Mayrhofen de 150er Tux neemt en dan richting Lanersbach gaat, heb je een paar mooie rode en blauwe afdalingen waarop je heerlijk op kan cruisen. (vind ik ;) )

Is het al winter?

Afgelopen week in het Zillertal geweest, en vond daar de Gerlosplatte bij Konigsleiten heerlijk om lekker relaxed naar beneden te cruisen. Ook in Hochfügen en Kaltenbach en op de Spieljoch fijne afdalingen blauwe afdalingen gemaakt.
In Mayrhofen was het zicht zo slecht dat ik er helaas weinig zinnigs over kan zeggen, maar bij mooi weer ongetwijfeld ook leuk.

Gstaad

De gletsjers!

❄️

Zillertal arena idd, op de gerlosplatte veel mooie blauwe en lichte rode pistes met snelle liften. Verder is het gebied ook niet heel moeilijk op de zwarte piste van gerlos richting königsleiten na.

#proudtobepartofleswintersporters

Breuil-Cervinia

Wat @judithkonermann zegt. Gstaad is een paradijs van makkelijke glooiende pistes :)

Italie, Andalo of Molveno
Heerlijke pistes met fenomenaal uitzicht

Ischgl piste 8,11, 22, 23, 62 en 63

Vele gebieden in Frankrijk hebben vele heerlijke breede blauwe en rode pistes waar het prima vertoeven is. Ook in Zermatt en Cervinia geweldige mooie scheur banen.

Piste 11 in Ischgl, vanaf de Idjoch naar de Idalp. Heerlijke blauwe piste, helemaal als het rustig is en hij net geprepareerd is!

Relax, if you can...

In Solden de Rettenbach gletsjer…een 17 baans brede snelweg waar iedereen het naar zijn zin kan hebben (de snelheids duivels en de relaxte) zonder elkaar een strobreed in de weg te leggen…

In Les Arcs heb je vanaf het centraal plateau tal van leuke blauwe pistes die afdalen naar Arc 2000, 1950 en zo door naar 1600 (rechtstreeks naar 1600 is niet zo leuk en kom je een stuk bospaden tegen), of van het plateau naar Arc 1800 of Vallendrey of Plan Pessey (zit wel rood bij maar dit zijn leuke eenvoudige).
Ook in Les 3 Valées zou je op veel plekken kunnen komen over heerlijke blauwe pistes, maar daar kan ik over een paar weekjes meer over kwijt ;-).

Het gehele skigebied van Hochgurgl gewoon (niet Obergurgl, de pistes daar zitten vaak vol met buckels), met uitzondering van de 3 zwarte pistes. Maar zelfs die zijn breed. De andere pistes zijn heel breed en super goed geprepareerd! Daar kan je pas cruisen :)

and then I waddled away, waddle wadlle, till the very next day

Een echt makkelijke maar toch ook wel leuke piste is de groene marvel bij morillon in het Grand massif. Deze brede piste is een kilometer of 5 lang en slingert heerlijk door de bossen langs mooie uitzichtpunten. Tevens een heerlijke piste om na een dag poeder happen rond samoens en flaine weer even de benen tot rust te laten komen, en op het eind van deze afdaling het terras op te skiën voor een welverdiend biertje :)

Born to Ride

In Scuol, Motta Naluns: de 25 vanaf Mot da Ri. ‘De Autobahn’ werd die ook wel genoemd in ons pension. In het midden heerlijk breed!

Piste “les sources” vanaf de Roche de Mio in La Plagne, heerlijk om de dag mee te starten.

@Anton: Niet helemaal mee eens. In Obergurgl had ik vorig prima pistes (bijna allemaal breed en niet heel steil). Uitzondering is het blauwe verbindingspad tussen het bovenste en het onderste gedeelte; daar word je als beginner niet heel gelukkig van denk ik. Maar dat zal van de tijd van het jaar en het weer afhangen denk ik.

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

Het hele Kronplatz gebied.
Pistes van 500m breed zijn geen uitzondering. Prachtig carven op de vele blauwe pistes en terwijl genieten van de besneeuwde Dolomieten. Damn waarom is dat zo ver rijden

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Les Contamines Montjoie voldoed wat mij betreft behoorlijk aan deze beschrijving

TIGNES!!!

De blauwe piste van Kleine Scheidegg naar Brandegg en eventueel verder tot Grindelwald is een heerlijke lange afdaling, mooi landschap zo onder de Eiger en afwisselend door het bos en langs open stukken.

In Saalbach-Hinterglemm heb je een aantal héérlijk eenvoudige zoefpistes!!

Zou het eigenlijk niet moeten zeggen, want zo lekker rustig, maar Alta Badia heeft alles. Veel lange blauwe pistes die hele dag goed blijven. Super hutten om te lunchen (met wijnkaart natuurlijk) en het mooiste uitzicht wat in de bergen te krijgen. Nu alleen even wat sneeuw er bij graag. Tenzij je van heftige adres-ski houdt, dan heb je er niets te zoeken

De Kiwest afdaling vanuit Westendorf.

Nauders dalafdaling en de 300 meter brede blauwe rechtsboven het gondelbergstation. Heerlijk!

Afdeling nummer 2 en de 21 op de kaart van wintersporters.nl

De blauwe piste boven aan de pradschier in Churwalden!

Als het over groene pistes gaat: de Truite van Meribel-Mottaret naar Meribel. Als beginner een echte afdaling, als je meer ervaring hebt kun je eigenlijk de hele piste in schuss af, mits je uitkijkt voor de beginners, of op je gemak genieten van het pad tussen de bomen.

2024 Met kleinkinderen, weer gebonden aan het hoogseizoen €€€

@Rene. ik snap je niet wat is niet goed aan Gstaad. Saanenmoser is een van de leukste blauwe pistes van Zwitserland. Top voor beginners. En lekker tussen de bomen.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie