Ski-Juwel is de naam van het skigebied van het WIldschönau en het Alpbachtal die een aantal seizoen geleden met elkaar verbonden zijn. Het gebied telt nu 128 kilometer aan behoorlijk gevarieerde pistes. Het is een perfect gebied om te leren skiën, want je vindt er veel mooi glooiende afdalingen. Daarnaast is het voor kinderen ook ideaal, aangezien er behoorlijk wat Nederlandse skileraren te vinden zijn in Ski-Juwel. Op de Schatzberg in Wildschönau vind je voornamelijk rode pistes, maar deze heerlijk brede racebanen zijn ook voor beginners goed te doen. Wil je echte uitdaging, dan zijn de zwarte pistes van Niederau misschien wel het leukste van het gebied.

Kristy
verdeelt haar tijd tussen het opnemen van videos in de sneeuw en het geven van skitrainingen.

Plaats een reactie

Waarom nu al indrukken plaatsen terwijl de beelden van vorig jaar zijn of ouder…
Ik snap best dat mensen, net zoals ik, zich langzaam aan aan het oriënteren zijn, maar met het plaatsen van gedateerd materiaal lijkt me dat ongepast. Zitten hier commerciële afwegingen achter?

@MarkNL Het gaat hier niet om actuele condities, het is geen live report. Maar om een verkenning van een skigebied dat mensen nu kan helpen bij het maken van een keuze van een skigebied.

Click. Click. Peace

Laat ze maar komen die filmpje. Heerlijk om een beetje in de stemming te komen voor komend seizoen.

En me te helpen onthouden dat ik binnenkort maar weer eens flink ga werken aan m’n conditie voor komend seizoen. :D

@Sinn Wees niet bang er staan er een boel in de planning ;-) Enne als je wel in vorm wilt zijn maar niet teveel wilt/kunt sporten: http://antonmagazine.nl/chapter/374

Click. Click. Peace

Ik word zo blij van dit soort filmpjes! top Kristy!
Ik ben vorig jaar een dag in dit gebied geweest toen we op doorreis waren naar het Zillertal! Mooi gemoedelijk gebied inderdaad!

Om met Kristy te spreken: echt een toppertje. Een heerlijk gebied om lekker te skiën en je kunt goed afspreken met niet-skieërs voor een lunch. Beneden in het dorp of bij het middenstation.
Al zijn het filmpjes van vorig jaar: mij maak je er gelukkig mee! Heerlijke voorbereiding op wat komen gaat.

Ik moet het (spijtig genoeg) eens zijn met MarckNL. Ik heb het gevoel dat er voor dit gebied zeer veel reclame wordt gemaakt terwijl er nog zoveel andere gebieden niet aan bod zijn gekomen. Rogier ontwijkt de vraag, ook dat is minder ;) . Ik wil niet te negatief zijn want er zijn zeer veel positieve zaken op deze site maar laat jullie niet meeslepen met reclame aub :) .

@Kasper Ik heb niet het idee dat redactioneel we meer aandacht besteden dan logisch aan Ski-Juwel. Verder zitten hier absoluut geen commerciele belangen achter, anders zou er Advertorial boven en bij het blog staan. Daar zijn wij erg open in, en zullen we erg open in blijven.

Click. Click. Peace
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie