Hoe was jullie vakantieweek?

Rogier op 01 maart 2015· 20 reacties

Geweldige en rustige pistes...
Geweldige en rustige pistes...

De tweede week van de voorjaarsvakantie zit er weer op! Een week met sneeuw, zon en volgens mij overdreven rustige pistes voor een vakantie week. En voor iedereen die in Val Thorens en Les Menuires zat een lastig terugreis vanwege een berg die op de weg afbrokkelde. Hoe was jullie vakantie?

Rust…
In de Franse Alpen hoorde afgelopen week de allerdrukste week van het seizoen te zijn. Want de twee grootste regio’s, Parijs en Marseille hadden vakantie. Maar het was uitgestorven op de Franse pistes. in ieder geval wel bij mij in de buurt, bij jullie ook? Dit is natuurlijk geweldig voor iedereen die er wel was, maar voor de locals die deze week hun geld moesten verdienen was dit een ramp en een fikse tegenvaller. Mijn zus en haar familie die hier deze week op vakantie was hoorde ik in ieder geval niet klagen. Hoe was het met de drukte in Oostenrijk?

Blij op de pistes!
Blij op de pistes!

Sneeuw en zon
In de Zuidalpen scheen eigenlijk continu de zon, en in het noorden heeft het behoorlijk gesneeuwd. Dus zonaanbidders en poederfanaten kunnen allebei hun hart ophalen. Maar dan moest je wel net aan de goede kant zitten. Zaten jullie aan de goede kant?

Hoe was het?
Kortom hoe was jullie voorjaarsvakantie? Lekker geskied en geboard? ik ben benieuwd naar jullie ervaringen en plaats in de reacties ook gerust de plaatjes van jullie afgelopen vakantieweek. Ik ben benieuwd.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Terug uit Champagny en ook wij vonden het zeer rustig op de pistes kwam misschien ook door de vele sneeuwbuien en soms slecht zicht.
Dit werkte wel goed voor je techniek want dat werd steeds beter en voor het eerst door diepe poeder kunnen skiën op de piste.

Ik ben net terug uit Zwitserland, op de twee mooie dagen (woensdag en donderdag) was het wel druk, we waren woensdag in Quatre Vallees waar het heel druk was bij de verbindingsliften van en naar Veysonnaz, en donderdag in Zermatt hebben we twintig minuten moeten wachten bij de sleeplift omhoog vanaf Tröckener Steg. Verder ging het wel en op de mindere dagen was het inderdaad rustig.

12 uur vannacht teruggekomen uit Warth/Schröcken. Was helemaal toppie!
Dagen gehad waarop we mooie tochten konden maken maar ook een aantal lekkere poederdagen gehad

Gang is alles

Aardige drukte ervaren in de Dolomieten op de mooie dagen (maandag en woensdag), de resterende dagen bewolking en sneeuw; oftewel heerlijk rustig skien en op verscheidene plekken de eerste lijnen kunnen zetten. Eigenlijk qua omstandigheden een perfecte week gehad; niet zo veel sneeuw als het extreme 2014, maar toch meer dan genoeg verse sneeuw, zeker voor italiaanse begrippen. Wel bijzonder veel nederlanders in italie dit jaar; dolomieten zijn echt mainstream inmiddels.

Op de zonnige dagen viel de drukte in de Wildkogel Arena mij behoorlijk tegen (10-15 minuten wachten op de berg is met name op donderdag voorgekomen). Al met al was het prima skiën, op dinsdag enkele eerste lijnen op de piste kunnen zetten. Ik had wel last van het feit dat mijn gewone bril onder mijn skibril snel besloeg waardoor ik de hobbels niet kon inschatten. Aan de andere kant waren de pistes zondagochtend, maandagochtend en donderdagochtend fantastisch en op de andere twee ochtenden waren er nog steeds heerlijke afdalingen te maken. En dan was dit een extra 5 dagen bovenop mijn kerstvakantie… :)

❄️

Top week gehad in kaltenbach. We schrokken een beetje toen ik zag hoe massaal dit gebied was toen we zaterdag wat skischoeneb gingen halen bij de verhuur. Ik wist niet wat ik zag! De volgende dag naar boven gegaan en dat viel alles mee! Eigenlijk nergens hoeven wachten (twee gondels vanuit kaltenbach dus geen rij!) verder in het gebied ook geen wachtrij gehad alleen 1 keer een flinke rij gehad voor de vier persoons stoeltjes lift terug van hochfugen naar hochzillertal. Kortom wat ze zegen over dit gebied dat ze de massaliteit goed aan kunnen is zeker waar! Op de pistes soms wel wat drukker op smallere stukken op bepaalde tijden en de dalafdaling uiteraard

Heerlijke rustige pistes en liften in Alpe D’huez. Alleen het dorp Alpe D’huez zelf was druk op de sneeuw en mist dagen.

In Zell am See was het een mooie week met afwisselend weer maar met een paar hele mooie zonnige dagen en verse sneeuw. Qua drukte was het gezellig druk maar zeker niet te druk. Wachttijden waren er bijna niet.

Net terug uit Hasliberg Zwitserland, super week, liever verse sneeuw dan (te veel) zon!
Lekker op en naast de pistes!
Ook de ski klassen voor de kids waren weer super georganiseerd!
Eigenlijk alleen nederlanders, enkele fransen en wat lokals!

SKIEN GAAF!

Grossarl is dit jaar goed bevallen. Qua weer van alles gekregen. Heerlijke zonnige dagen en ook 1,5 sneeuwdag. Snap wel dat veel mensen hier elk jaar terugkomen. Gewoon leuk gebied waar je de kids en hun skiklasje regelmatig tegenkomt. Vond de Grossarl-kant leuker en qua skieen interessanter dan de Dorfgastein-kant. Wel jammer dat de Bergbahnen niet in het centrum van het dorp liggen.
Alleen de terugreis was een drama… Van Unfallstrecke naar Unfallstrecke en kan de woorden ‘stockende Verkehr’ niet meer horen :-P

Aequilater Nubila

De week voor de eerste Krokusweek waren wij te Elbigenalp, Tirol en het was een fantastische week.
Het begon op zaterdag toen we arriveerden met sneeuwval en het sneeuwde door tot en met maandag dus vanwege het slechte zicht niet geskied.
Dinsdag en woensdag was het even anders; van 's morgens tot 's avonds strak blauwe lucht, volop zon en veel té warm voor de tijd van het jaar maar ach, KAISERWETTER !! Toch ?!
Sneeuw werd al gauw papperig op de zuidhellingen waardoor je niet goed kon skiën.
Woensdagavond had ik tijdens ons avondmaal last van een vervelende kriebel in de keel waardoor ik constant liep te hoesten.
Donderdagochtend kon ik mijn bed niet uit; elke spier in mijn lichaam deed pijn, had koud en warm tegelijk, enorm veel zweten en nog steeds die vervelende hoest.
Ik wou maar één ding doen en dat was zoveel mogelijk slapen. Na enkele aspirines was er tegen de avond geen beterschap dus dan maar naar de arts.
Conclusie luidde; griep en meteen aan het infuus !
Resultaat; 4 volle dagen in bed op mijn hotelkamer doorgebracht.
Zondag weer huiswaarts gekeerd, we hadden nog een extra overnachting geregeld met de hoteluitbaters, omdat ik 850km doodziek in de wagen zitten niet meteen zag zitten.
Ik heb bijna de gehele afstand op de achterbank gelegen en erg veel geslapen.
Wat mij betreft een skivakantie om heel snel te vergeten en nooit meer te herhalen; ziek vallen tijdens je wintersportvakantie is helemaal uit den boze en geen aanrader.
Maar het kon erger; gelukkig niks gebroken of erger. :)

ski heil | Um zu wissen wohin man will, muss man wissen woher man kommt.

Eerste krokusweek Champoluc, Monterosa ski. nederlanders bijna niet te bekennen. Lege pistes tot aan woensdag. Donderdag en vrijdag wat drukker. Supersneeuw en lekkere pasta’s voor weinig geld.

Wij zijn gisteren terug gekomen uit Brandnertal en hebben een uitstekende ski vakantie gehad! De omstandigheden waren soms wel wat uitdagend en we hebben onze in Nederland geleerde technieken goed in de praktijk moeten en kunnen toepassen. Viel me wel op dat als de pistes wat lastiger worden er bij veel mensen techniek ontbreekt en het allemaal ineens op een gevecht gaat lijken… Alleen op de Vrijdagmiddag waren we er klaar mee omdat er heel veel sneeuw naar beneden kwam, ondanks dat toch tot 15:00 door blijven gaan… Wat weer betreft was donderdag een superdag maar daardoor ging ook gelijk het hele dorp maar de berg op en was het overal aanzienlijk drukker. Ben nog geen off piste skier maar op sommige dagen lag er zoveel sneeuw dat je op sommig stukken tot je knieen door de sneeuw ging…dat was toch wel erg leuk. Verhuur had ook wat bredere skis gegeven (Volgens mij Salomon Enduro XT800…) en die kwamen goed van pas…nu aftellen naar volgend jaar.

Heerlijke week gehad in Ehrwald (Zugspitz Arena). In totaal denk ik zo’n 1,5 dag zon en aardig wat verse sneeuw en mist. Maar wat waren de pistes super. Een topweek!
Qua drukte viel het erg mee bij de liften. Max. 5 minuten wachten.
En ondanks dat Ehrwald niet zo heel hoog ligt, was dit jaar zelfs de dalafdaling super.

Op naar volgens jaar.

Niet lullen, skiën!!!

Afgelopen week vakantie gevierd in Königsleiten in de Zillertal Arena. Prima weer gehad, eigenlijk alles wat je wilt: sneeuw en zon, prima sneeuw en mooie pistes.
Het was wel vrij druk maar niet zo erg dat we ons eraan stoorden.

Waar wij ons (helaas) wel steeds vaker aan storen, is aan het gedrag van mede-Nederlanders.
We hebben vrij veel met locals gesproken (liftpersoneel, skischoolhouder, mensen uit de buurt of uit Beieren die een dagje komen skiën) en we hoorden steevast hetzelfde: De Hollandse invasie staat veel mensen steeds meer tegen.
Daarbij gaat het niet zozeer om het aantal mensen, maar vooral om hun gedrag. We hebben meerdere vechtpartijen meegemaakt tussen Nederlanders. Ook hebben we meegemaakt dat een aantal Nederlanders andere mensen uit de cabinelift wilde houden waarbij het optredende liftpersoneel een grote bek kreeg.
In het algemeen lijkt het erop dat ‘hoe lomper, hoe beter’ voor veel Nederlanders van toepassing is. Echt jammer.

Afgelopen week in Saalbach geweest. Prima weer met verse sneeuw, maar ook dagen met zon, eigenlijk alles wat je wil. Op de zonnige dagen was het wel wat drukker op de pistes, maar het viel niet tegen, denk maximaal 15 min een keer hoeven wachten voor een lift en voor de rest meestal zo door kunnen gaan. Ook op piste weinig last gehad van de drukte, behalve dan misschien dat de pistes aan het eind van de dag en in het dal dan wat minder werden.

Ik ook Saalbach. Viel een beetje tegen.
Liftcapaciteit is prima, want je hoeft nergens langer dan 2 minuten te wachten. Maar de pistecapaciteit ligt een stuk lager. Veel pistes waren dus erg druk. Dit i.t.t. wat @Visscher schrijft. Wellicht dat het verschilt per piste en tijdstip.
Het weer was prima. Zondag, maandag, woensdag bewolkt en/of sneeuw. Dinsdag, donderdag en vrijdag strakblauw.
Nu is Saalbach en vooral Hinterglemm populair onder Nederlanders, maar na een aantal dagen begon ik me er ook aan te storen. De heenweg (op vrijdag) en zeker de terugweg waren ook bijzonder druk.
Ik ga niet meer in de krokusvakantie naar Oostenrijk…

Prima week met gelukkig niet alleen maar kaiserwetter. Wat me opviel was dat het donderdag wel erg druk was op de pistes. Ik geniet ervan als je naar beneden knalt en de sneeuw pijn doet in je gezicht.

Misschien spoor ik niet helemaal of hebben meer mensen dat?

Ik vond het gebiedje christlum bij Achenkirch toch wel leuk voor een weekje.

Zondag terug gekomen uit Fügen, hier zat ons appartement we gaan hier al meerdere jaren heen… We hebben geskied in: Hochfügen, mayrhofen en zillertal arena. Allemaal super! 3 dagen zon/droog en 3 dagen sneeuw. Wat ons betreft een top wintersport met echt wintersport weer!

Het is altijd goed in deze gebieden in de krokus tot nu toe komen er nu 8 jaar, één keer regen gehad tot 1800 meter, maar dat was pech en maar een uurtje!

Zaterdag terug gekomen van een heerlijke week in Châtel bij Portes du Soleil als vrijwilliger met de Wielewaal.

Zondag goed begin, maandag weggesneeuwd, dinsdag op de accommodatie gebleven, woensdag & donderdag prachtig weer, vrijdag veel sneeuw. En zaterdag ochtend vroeg [5.45u] veel te vroeg weer naar huis!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie