Een dagje iets anders

Lisanne op 22 maart 2015· 7 reacties

Ga eens telemarken!
Ga eens telemarken!

De meesten van ons zijn maar (hooguit) twee weken per jaar in de sneeuw. En elke minuut daarvan staan we op de latten. Toch zijn er ook zoveel andere activiteiten die het proberen waard zijn. Zowel op als naast te piste zijn er tal van dingen te ontdekken.

Op de piste: Telemarken, Sleeën, Langlaufen.
Ben je een skiër? Ga eens een dagje snowboarden (of omgekeerd). Of je gaat eens telemarken, een hele andere tak van sport. Ik garandeer je dat je de volgende dag spierpijn hebt in hele andere spieren dan normaal. Datzelfde geldt voor langlaufen. Het continue zoeken naar balans gaat je trouwens ook helpen als je weer je normale latten onderbindt. Tenslotte heeft ook bijna ieder skigebied wel een rodel-pad: iets waar iedereen zich vermaakt.

Snowboarders ga ens skiën, of skiërs ga eens boarden!
Snowboarders ga ens skiën, of skiërs ga eens boarden!

Een spannend potje Curling
Als we ons eens over die after-dinner-dip heen kunnen zetten, wachten er tal van mogelijkheden. Één mogelijke avond-activiteit is Curling. Lenne en ik hebben ons over het Curling-taboe heengezet en ons in een team gevoegd. Het boenen met die bezems, het curlen van de steen en het glijden op één knie over het ijs – het moet er precies zoals op TV uitgezien hebben. Met gluhwein tussen de potjes door hebben wij twee uur lang met heel veel plezier gespeeld. Ik zou zeggen: geef curling een kans – leuk voor het hele gezin ;)

Elke dag hetzelfde?
Misschien is wintersport juist zo’n fijne vakantie omdat elke dag bestaat uit ontbijten-skiën-lunchen-skiën-avondeten-slapen. Maar nu wij wat meer tijd in de sneeuw hebben, kan ik er toch niet onderuit je aan te raden om ook eens iets anders te proberen - omdat er zoveel onterecht onpopulaire wintersporten zijn.

Lisanne
gaat deze winter haar droom achterna, een winter in de sneeuw! Ze houdt ons op de hoogte vanuit Sankt Moritz.

Plaats een reactie

Goed idee. Een dagje flink wandelen na 1-2 dagen stevig snowboarden bevalt ook altijd uitstekend ! Je komt lekker los van de evt. spierpijnen van het boarden.

In je inleiding geef je al de reden waarom ik deze dingen niet doe. Ik zit er maar hooguit 2 weken ;)

#ProudToBePartOfLesWintersportérs

Klinkt leuk wij zijn er per seizoen ruim 3 weken in de sneeuw,en alleen bij slechtweer mist o.i.d wil ik wel eens wat anders doen wandelen of schaatsen . Maar om bij mooi weer iets anders te gaan doen als skiën zie ik niet zo zitten vooral als je het moet leren,ik zal dan de hele dag denken wat ik al niet had kunnen skiën. En je maakt ook aardig wat kosten huur, (privé) les.

@ThijsMeeusen Precies :p

's Avonds is 't wel leuk om soms nog eens wat te doen, maar dan moet wel iedereen er zin in hebben ;)

Gang is alles

Precies wat je al zegt, het is maar 2-3x per jaar dus wil ik ook gewoon veel skiën.
En zoals ruudsan zegt, anders denk ik toch de hele dag aan wat ik allemaal had kunnen skiën…

...ski-addict...

Rodelen! Geweldig leuk en kan je gewoon nog na het boarden en skiën doen.

Als het weer het toelaat, dan is de berg afvliegen ook leuk. Met een parapente over het skigebied zweven.
-Nadeel: voor de niet-vliegers die dit eens willen doen is er een tandemvlucht, maar die zijn redelijk prijzig. Ervaring om in de lucht te hangen is dan weer priceless :)

  • Nadeel2: voor de wel vliegers die met een auto vol familie gaan, een parapente inclusief uitrusting is een ruimtevreter. Dus tweede vakantie zonder familie noodzakelijk :)
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie