Droomcondities!!

Roel op 03 april 2015· 5 reacties

Wakker worden in Serfaus-Fiss-Ladis (O)
Wakker worden in Serfaus-Fiss-Ladis (O)

De beloofde zon is gekomen en zie wat een fantastische condities de Paasgangers dit jaar hebben. Droomcondities, ik heb er geen ander woord voor. Zeker als je bedenkt dat de zon zich komende week ook af en toe laat zien, en er tussendoor in vooral Oostenrijk af en toe een verfrissende sneeuwbui valt.

Beelden
Ze spreken denk ik voor zich:

Ehrwald (O)
Ehrwald (O)

Zillertal Arena (O)
Zillertal Arena (O)

Elm (CH)
Elm (CH)

Eerst nog meer sneeuw
Dit weekend is het eerst op meer plaatsen nog onbestendig. En er komt nog sneeuw bij. Vanavond breidt een neerslaggebied zich vanuit Frankrijk over Zwitserland en het westen van Italië uit. Beneden 1500 meter kan daar regen bij zitten, maar morgen in de loop van de dag wordt het frisser en breidt de sneeuwval zich over de rest van de Alpen uit. Reken op 20-40cm in Frankrijk en Zwitserland, Oostenrijk 10-30cm en in de Dolomieten het minste: 5-10cm.

Dik ingepakt zie je nog zijn smile, via onze app Sneeuwhoogte+ vanuit Serfaus-Fiss-Ladis
Dik ingepakt zie je nog zijn smile, via onze app Sneeuwhoogte+ vanuit Serfaus-Fiss-Ladis

Verder is er dit weekend kans op een retour d’est waar de Olympische skigebieden van Turijn naar kunnen uitkijken. Dat is alleen nog geen zekerheidje. Eergisteren stond een flinke dump op de kaarten, gisteren was ie verdwenen, maar vandaag zie ik hem weer. Spannend dus.

Franse Alpen mogelijk de hele week zon
Eerste Paasdag verwacht ik vooral in Italië nog wat sneeuw en bewolkt weer, elders kan de zon er langzaam bij komen. De grootste kans daarop hebben de Franse Alpen. Daar tref je aankomende week qua zon ook de beste condities aan. Met wat geluk blijft het er vanaf zondag de hele week droog en zonnig! Een hogedrukgebied komt namelijk net ten westen van de Alpen te liggen, en ja dan hebben de Westalpen daar het meest profijt van.

Adder onder het gras is een hoogtestoring die het Europese model woensdag boven Midden-Europa intekent. Die zou het feest enigszins kunnen bederven met meer bewolking en wat sneeuw, ook voor Frankrijk. Het Amerikaanse model GFS wil hier echter niks van weten, die geeft nog puur zon.

Oostenrijk meer bewolking
Waar beide modellen het wel over eens zijn is dat vooral Oostenrijk volgende week rekening moet houden met enkele sneeuwbuien. Het zal daar niet stralend zonnig blijven, maar ook zeker niet slecht. Wat heet, als je met Pasen genoeg sneeuw, afwisselend zon en wat sneeuwbuien hebt. Menig kerst- of krokusganger zou hiervoor tekenen.

Willingen (Sauerland)
Willingen (Sauerland)

Zijn de Alpen te ver?
Grijp je kans nog in Sauerland, want Winterberg is open met Pasen! Willingen zou dichtgaan, maar gaat dankzij 25cm verse sneeuw alsnog open dit weekend. Het is dat ik andere plannen heb, ik had die paar uurtjes rijden er graag voor over!

Als eerste op de hoogte van nieuwe weerberichten? Klik hier om je aan te melden.
Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Dit jaar dan tóch nog een paar onvervalste poederdagen :-)
Op naar Ischgl!!!

In Obergurgl vandaag een heerlijke dag. Vanmiddag met de zon erop wat warmer, maar prima condities!

Vandaag heerlijk geskied in via latea en super mooi weer gehad nog lekker 2 dagen knallen hier

Willingen en Winterberg waren perfect vandaag!

Carnas on Tour

In Warth-Schröcken diepe poeder gereden vorige week :D

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie