Wakker uit de zomerslaap?

Ruud op 21 augustus 2015· 7 reacties

In de zomer naar het echte zuiden...
In de zomer naar het echte zuiden...

Twee blogs van Rogier over zijn zin in winter en de eerste witte webcams; het is duidelijk dat we aan het ontwaken zijn uit onze zomerslaap. En we zijn niet de enigen, want vorige week zat er een wintersportbrochure in mijn bus en een mail in mijn box over de vroegboekkorting die ik krijg als ik nu een wintersportvakantie boek. Kortom; we gaan op weg naar de winter.

Al in de stemming?
In augustus gaan aftellen naar het koude jaargetijde is voor ons wintersportfanaten heel gewoon. Normaal gesproken is voor mij de zomer ook voorbij, als ik van vakantie weer terug ben in Nederland. Maar dit jaar ben ik nog niet zo ver, merk ik. Misschien kwam het omdat we als eersten op vakantie gingen in Noord-Holland –en dus ook weer als eersten aan het werk zijn-, of misschien was het mooie zomerweer, maar ik moet nog effe in de stemming komen voor sneeuw en ijs.

In de winter de sneeuw in...
In de winter de sneeuw in...

Genieten van de zomer
Nu hou ik van echte zomers en van echte winters. Dus ga ik in de winter naar de bergen en in de zomer naar het zuiden. En dan kan ik ook echt volop genieten van het zomerseizoen. Alle dagen blauwe lucht, zomeravonden met een krekelconcert op de achtergrond, een koel drankje op een beschaduwd terras. Eten bij zonsondergang, het ruisen van de branding, een duik in de diepblauwe zee. Heel cliché en heel geweldig. En vrij lui, vrees ik. Afgezien van de dagelijkse baantjes in mijn zwembad, is er weinig activiteit. En na de baantjes volgt al vrij snel het dobberen, zal ik maar zeggen.

Genieten van de winter
Hoe anders ben ik op wintervakantie; het liefste met de eerste lift omhoog en als laatste van de piste. En een terrasje is prima, maar het moet niet te lang duren, dus ik zit meestal mijn gezelschap op te jagen. Terwijl ik ’s zomers graag met een boek onderuit zak, moet ik daar ’s winters niet aan denken; een dag binnen zitten is een echte straf. Ik heb weleens drie dagen niet kunnen skiën vanwege een gekneusde rib en daar werd ik niet echt het zonnetje in huis van. Sterker nog; ik vond het een marteling. En niet alleen vanwege de pijn.

In de zomer wordt het vrij snel dobberen...
In de zomer wordt het vrij snel dobberen...

Denken aan de winter?
Al met al zit ik dus een beetje in een niemandsland. Ik ben nog niet helemaal klaar met de zomer en moet nog even wennen aan het idee dat het winter gaat worden. De collega die me gister vroeg of ik wilde helpen met het uitkiezen van een leuk skigebied, heeft me wel een beetje in winterstemming gebracht. Want ik kon me natuurlijk niet bedwingen me er meteen al in te verdiepen. Binnenkort ook maar eens even kijken op zolder hoe het met de ski-uitrusting staat. Nog zo’n “moodmaker”.

Hoe staat het inmiddels met jullie winterzin? Skikriebel al gevoeld? Of is het nog de Ver-van-mijn-bed-show?

Ruud
droomt het hele jaar van witte bergen. Altijd bezig met het plannen van nieuwe trips, blogt hij over wintersport wetenswaardigheden.

Plaats een reactie

Ik ben al aan het aftellen de dag dat ik terugkom van de laatste wintersportdag tot de volgende wwintersportvakantie. Vandaag nog ‘maar’ 119 dagen. We houden moed.

Sneeuwkriebels zijn bij mij ook al lang aanwezig, helemaal nadat ik half juli terug kwam van Thailand. Inmiddels al meerdere malen aan het kijken geweest op internet waar ik komende winter naar toe wil gaan. Weer naar Oostenrijk, of toch voor het eerst eens naar Italië. Tevens internet aan het afstruinen om te zien wat voor nieuwe materiaal er beschikbaar is en wat ik “nodig” heb ;) We zullen zien!

De wintersport is alweer geboekt en het aftellen uiteraard is ook weer begonnen, gezien we vorig jaar heel veel nieuwe dingen gekocht hebben zal het dit jaar slechts bij een keer een bezoekje aan de winkel moeten blijven voor nieuwe sjaal en sokken :P
Dus de voorpret zal dit jaar wat minder zijn dan vorig jaar, ook gaan we dit keer voor het eerst echt alleen met zijn 2en op wintersport en dat zal even wennen zijn zonder onze vrienden erbij die in verwachting zijn.
We hebben in ieder geval een top residence geboekt in Les Minuires en ik kijk er naar uit de eerste keer L3V!!

Ik ben ook al weer op zoek. De gletsjers krimpen ieder jaar, maar de prijzen groeien ieder jaar gestaag door…

Tsje @Hans- ze worden zeldzamer he. Wet van vraag en aanbod.

Ik ben net terug uit SFL en het Kaunertal. Wat was dat schrikken zeg op de Kaunertaler Gletsjer…
Ik was daar voor het laatst iets van 10 jaar terug en ik herkende het zowat niet. Een beetje zwartbruine massa waar ooit iets mooi wits lag. Geen spatje sneeuw meer te vinden, alleen wat grauw ijs en rots.

Skireis met gezin is geboekt voor paasvakantie. Misschien wel eerder nog eens naar hintertux en/of vogezen…

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie