De R zit weer in de maand

Ruud op 01 september 2015· 10 reacties

De R zit weer in de maand, de sneeuw komt eraan...
De R zit weer in de maand, de sneeuw komt eraan...

Als je bij de R eerst aan regen denkt, kan ik je geen ongelijk geven; wat een hemelwater valt er de laatste tijd! Maar door al die regen krijg ik zo langzamerhand wel een herfstgevoel. En voor ons wintersporters is de herfst een overgangsseizoen, een opmaat naar de winter. Dus ik denk aan R van winterrsporrt!

Kijk maar om je heen
Als je er een beetje gevoelig voor bent, zie en voel je het overal: de herfst klopt op de deur. Of, om het in Game of Thrones woorden uit te drukken; autumn is coming. Je ziet het in de sport- en outdoorzaken die hun luchtbedden opruimen en de ski’s gaan uitstallen, de klapstoeltjes in het magazijn zetten en de snowboots neerzetten. Je merkt het aan collega’s en vrienden die tips vragen over wintersportgebieden. Je ziet het aan de nieuwsbrieven van de touroperators en de eerste wintersportaanbiedingen die binnenkomen. Aan de steeds kortere dagen en het herfstdekbed dat klaarligt.

null

De zomer dooft uit
Het wordt beetje bij beetje minder vanzelfsprekend om je bermuda aan te trekken en zonder jas op de fiets te stappen om in de stad een terrasje te pakken. Te eten in de tuin of na het werk nog even naar het strand te rijden. En natuurlijk gaan er nog mooie dagen komen, waarop het misschien wel weer volop zomer lijkt. En natuurlijk moet je daar dan ook van genieten. Dat doe ik zeker ook, maar stiekem denk ik dan, een beetje verlekkerd: “dit zou wel eens de laatste warme dag kunnen zijn”. Dat snappen ze dan niet echt hier om mij heen, maar jullie wel, dat weet ik zeker. Toch?

Wanneer wordt het serieus?
Als de herfst dan echt losbarst, met zijn gekleurde blaadjes, stormen en regen, dan denk ik; “straks komt de eerste natte sneeuw”. En dan ga ik de webcams in de gaten houden en de sneeuwgrens. Ik kan me er nu al op verheugen. Tegen die tijd heb ik allang al mijn wintersportspullen bij elkaar gezocht, de zomerspullen naar de zolder gebracht en artikelen gemaakt voor Anton. En het eerste tripje gepland. Vorig jaar is mijn seizoen begonnen in de herfst en ik ga proberen dat weer te regelen. Lekker snel weer op de latten staan. Alhoewel…wat klinkt november nog ver weg, zeg. Gelukkig zit de R nog tot eind april in de maand!

Ruud
droomt het hele jaar van witte bergen. Altijd bezig met het plannen van nieuwe trips, blogt hij over wintersport wetenswaardigheden.

Plaats een reactie

Weer een mooi stukje en echt herkenbaar.
Heerlijk om de langzame overgang naar de winter te zien starten. Met hopelijk ook nog een paar zomerse dagen die op termijn dus weg blijven en dan kouder.

Jetst geht loss, hoewel wintersport 2015/2016 nog even op losse schroeven staat :(

Seriously snow addicted family!

Mooi geschreven! Ik herken het einde van de zomer altijd aan het warmer zetten van mn airco in de auto… van helemaal naar links, naar helemaal naar rechts!

Had nog een klein vraagje aan de gehele redactie: Ik zie het forum altijd weer vol lopen met vragen over ski keuzes, kleding keuzes en andere zaken. Is het misschien een idee dat jullie daar, met oog op het komende seizoen en de bijbehorende nieuwe producten die gelanceerd zijn, enige aandacht aan besteden?

@Pvdh Dat gaan we zeker doen! Het voorseizoen is (helaas…) nog lang voordat de eerste sneeuw valt.

Click. Click. Peace

Toch, tijdelijk zal de temperatuur na het koufront al even flink dalen: De vorstgrens daalt naar 3500 meter, aan de westelijke noordkant tot 3100 a 2800 meter en tussen de 2500 en 3000 valt er sneeuw.

Komend weekend loopt het weer iets op, maar zo warm als eerst zeker niet meer. Op naar de herfst, wellicht nog een indian summer, maar daarna toch ook een goldener october :D

Not all who wander are lost

In deze periode denk ik altijd aan die meesterlijke reclamespot van heineken met die herder die ergens hoog in de Alpen in het zonnetje een beetje verveeld voor zich uit zit te kijken.
Dan wordt het wat bewolkter en kijkt hij hoopvol naar de lucht. Als dan voorzichtig de eerste sneeuwvlokjes rent hij blij naar huis. En als er dan volop sneeuw ligt komt hij als ski-leraar de apres ski binnen : HEE BIERTJE… ?

Dat is voor mij helemaal het gevoel van de naderende winter…

Zondag -maandag in oostelijke (voor)Alpen sneeuw tot circa 1750m. Vorige week noteerden we daar nog gewoon 25°!

Not all who wander are lost

Dat bericht is zeer zeker heel herkenbaar…
Vorige week vertelde ik aan een collega dat ik aankomende week (nu dus…) zo’n 10 dagen vrij ben. En meteen werd me een goede vakantie met veel zon toegewenst, ik dacht op dat moment, ja dat is een goed plan, maar toen het de dag erna opeens zover was, en het 25 graden bleek te zijn, was ik niet meer zo blij. Ik had mij herfstachtig aangekleed die morgen, maar zolang de dag vorderde, werd het alleen maar warmer. Tot ik op de thermometer keek en het ding 25 graden aanwees. Ik moest toen denken aan wat mijn collega zei, en dacht, ok, een zonnetje is fijn, maar dan wel graag met een dik pak sneeuw erbij, en minstens 30 graden kouder, dan pas voel ik mij in mijn element! Laat ik dan gelijk maar eens online gaan kijken wat er te boeken valt voor aankomende winter. Heerlijk toch om eens rond te kijken naar allerlei winterlandschappen plaatjes op Google. En dan overgehaald worden door al dat lekkers om toch maar alvast wat proberen te boeken! Wat zou het toch mooi zijn als het altijd winter zou zijn, het hele jaar door. Of zou het dan toch ooit een keer saai worden en dat je dan niets meer hebt om naar toe te leven… ja dat klinkt erg aannemelijk, maar als ik naar mezelf kijk, dan valt me wel op dat ik de laatste jaren steeds vaker door het jaar heen van de lente tot de herfst ook wintersport activiteiten probeer te doen. In juni bijv. was het buiten eens 30 graden en niet te harden hoe zweterig, en ik ging toen gewoon lekker even afkoelen in Snowworld.
Als je dan tientallen keren de ‘steile’ piste bent afgeraasd dan voel je je gewoon als herboren en kun je er weer een poosje tegenaan. Ik kan dus haast niet wachten om begin november het wintersport-voorproefje op de Stubaier Gletscher in ontvangst te gaan nemen. ;-)

Ski or Die

Herkenbaar gevoel dat je daar verwoordt Ruud.
Voor wie niet kan wachten en graag van z’n oude ski-materiaal af wil hierbij een video.
(kun je daarna weer lekker een nieuwe set kopen…)

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie