Skitoeren is booming en daarom wilde ik het wel een keertje proberen. En er is in de Alpen geen betere plek dan Val Venosta, Vinschgau in Zuid Tirol om te beginnen met toerskiën. Landschappelijk mooi, sneeuwzeker en veel glooiende hellingen om het klimmen eigen te maken. De klim is machtig mooi en in de afdaling heerlijk je eigen spoor trekken. Het is vermoeiend maar ik ben verkocht!

martijn
begon in 2002 deze website. Later was hij verantwoordelijk voor inhoud, techniek en de indeling.

Heerlijk rustig zo op de alm, bij ons zie je ze ook steeds meer, vooral de locals.
Genieten :)

Dienten Die Alte schule

Als je er eenmaal aan bent begonnen ben je hooked :-)

When life gets too complicated.... SKI

Er vast mogelijkheden om het onder begeleiding te leren. Heeft er iemand tips? Ik zag in ieder geval dat de NKBV reisjes aanbied.

Complete cursussen zijn idd via de NKBV te boeken (prima vakantietip!), verder zijn in Oostenrijk bij iedere skischool tripjes onder begeleiding van een gids te doen.
Je kan in Oostenrijk lokaal ook contact opnemen met de plaatselijke “staatlich geprüfter berg und skiführer” voor meer info.

Elk gidsenbureau biedt toerskicursussen aan. Natuurlijk heb je ook Nederlands berggidsen die dit soort toerskicursussen aanbieden. Bij mij in de buurt doet Martijn Schell dat bijvoorbeeld: http://www.powderguides.nl/pg-toerski-prog.html

Click. Click. Peace
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie