De hele week keek ik al op de weerkaarten. En belde ik iets te vaak naar Roel, om te weten hoeveel sneeuw er nou precies op welk moment zou gaan vallen. Want zoals jullie weten ben ik nogal ski-verslaafd ;-) Vrijdag lagen de ski’s al bijna in de auto, maar het slechte en steeds warmere weer hield ons tegen. Zaterdag begon de dag schitterend maar snel trok het weer dicht, en dat was maar goed ook, want in de nacht van zaterdag op zondag viel er een dik pak sneeuw bij! Zoveel sneeuw dat er geen twijfel meer over was. Wij zouden gaan skiën!

Dit was mijn uitzicht toen ik wakker werd
Dit was mijn uitzicht toen ik wakker werd

Heerlijk gevoel
Toen ik vroeger klein was kon ik helemaal door het dolle heen zijn voor pakjesavond van Sinterklaas, nou, als er zo’n pak sneeuw valt dan voelt dat voor mij ongeveer hetzelfde. Zondag morgen genoot ik al met volle teugen van alle witte bergen om mij heen. Eenmaal op weg naar de hooggelegen Col Agnel was het genieten van het uitzicht.

Herfst en winter gaan in elkaar over
Herfst en winter gaan in elkaar over

Duidelijke sneeuwgrens
Duidelijke sneeuwgrens

Geweldig landschap
Geweldig landschap

Gesloten weg. Franse slag!
Maar op weg naar de bijna 2800 meter hoge Col Agnel was er wel een probleem, de weg was al dicht ver voor de eerste skibare sneeuw. Er lag een dun laagje sneeuw waar onze 4x4 weinig problemen mee had. Maar er stond een duidelijk verbodsbord naast de weg. Gelukkig ben ik na zo’n 15 jaar in Frankrijk genoeg verfranst om me erg weinig van dit verbodsbord aan te trekken. En we reden gewoon door naar de diepe sneeuw.

Bergweg gesloten...
Bergweg gesloten...

Best al wat sneeuw
Best al wat sneeuw

Logisch dat de col gesloten is...
Logisch dat de col gesloten is...

Toen de wielen eenmaal door 20 cm sneeuw aan het ploegen waren en we een parkeerplaats tegen kwamen zette we de auto daar meteen neer. De ski’s uit de skikoffer, skivellen eronder en skischoenen aan. En dit voelt ondanks de zomerstop nooit onwennig. Natuurlijk nog geen liften zo vroeg in het seizoen, maar dat mag de pret niet drukken.

We keken op van de goede sneeuwkwaliteit en de hoeveelheid sneeuw. Op de Frans Italiaanse grens heeft het echt goed gesneeuwd. Het is hier gewoon keihard winter en dat op een 4 oktober. Hoe de afdaling was? Nou ik denk dat de foto’s voor zich spreken.

Omhoog!
Omhoog!

null

Wat een landschap!
Wat een landschap!

Wat een afdaling!
Wat een afdaling!

null

null

Boem! Superpoeder op 4 oktober!
Boem! Superpoeder op 4 oktober!

Wat een contrast met het dal op de achtergrond
Wat een contrast met het dal op de achtergrond

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Gaaf! 't begin is er! Winter is comming!

SKIEN GAAF!

Schitterende beelden en wat zijn we jaloers!

Wat werk je toch in een prachtig kantoor Rogier !!

Heerlijke beelden :-)

Leuke beelden! Bedankt voor de levering van de bestelling! ;-)
@Rogier. Hoe vaak lopen jullie eigenlijk omhoog op zo’n dag. Als ik de film- en fotobeelden optel toch wel meerdere keren. Of op één afdaling steeds kleine stukjes met veel fotostops?

...ski-addict...

Grrrr… nog 25 dagen wachten hier!

Wat ik me afvraag: wie trekt die foto’s van op de rug? Of is dat allemaal in scene gezet en ga je daarna rustig even terug om je camera op te halen?

Wat gaaf man! En dan stonden wij hier in de t-shirt buiten in het zonnetje…

@ThomasDG Hierbij nog beelden van een andere hoek: http://wepowder.fr/forum/topic/212240

''Powder to the people''

De aftrap van de winter door Rogier (wordt vast een traditie) :-)

@ThomasDG , als je het filmpje en de foto’s bekijkt zal je snel merken dat ze met zijn drie op pad zijn. Sandra oranje broek en paarse jas, 1* gele broek met rode jas en 1*gele broek met blauw/zwarte jas. Wie de foto’s schiet of filmt lijkt me wisselend, tenzij met 4 op pad.
In het naar boven wandelen lijkt het me nogal lastig om frontfoto’s te schieten (werking van de stijgvellen) ;-)

@ThomasDG We waren met z’n drieën dus ik heb alle foto’s gemaakt. De derde persoon in Raphael een van onze skimaatjes. @maik100 We lopen vaak maar één keer omhoog maar dan wel meestal zo’n 1600-1700 meter. Dus meer dan veel skigebieden aan hoogteverschil hebben. Dit keer was het hoogteverschil minder, maar zijn we het lekkerste stuk een paar keer opgelopen! Natuurlijk stoppen we ook regelmatig voor foto’s, als plichtsbesef naar jullie toe ;-)

Click. Click. Peace

Wat een mooie foto’s zeg! Ik krijg meteen al zin om te gaan skien!!! Gelukkig duurt het nog maar minder dan een maand voordat ik ook ga. :D Graag nog meer van dit. Top, en bedankt!

Ski or Die

nice!

Prachtig!!

Genieten, maar het is ook een beetje marteling :)

weer een waanzinnig verslag Rogier!

Ik zit met een jaloerse blik naar mooie foto’s te kijken!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie