Wie het blog wat volgt, weet dat we momenteel in het Ötztal op zoek zijn naar de eerste goede wintersportcondities. Aangezien Sölden de geplande opening een weekje moest uitstellen, trokken we na een mistig weekend naar Obergurgl - Hochgurgl waar we versteld stonden van de heerlijke pistes en geopende liften. Hoewel het zwaartepunt van de sneeuwval in Frankrijk en Zwitserland lag, mocht ook Obergurgl zeker niet mopperen. Obergurgl maakt zijn naam van ‘vroege opener’ weer waar en daar waren we enorm blij om. Geniet mee van onze skidag in bovenstaande video. Ook al zin in wintersport?

Redactie

Plaats een reactie

Jaloers!!

Lekker rode kop ook van de kou ;)

Ziet er goed uit hoor! Vrijdag a.s. ga ik op weg naar de sneeuw :D

Ja ja ja, wrijf het er maar weer in… Ik moet verdorie nog 3,5 weken wachten!

Nice, ziet er goed uit.

Vraagje, houden jullie de goggle op vanwege de sponsordeal? Ik vind het er toch vreemd uitzien, dat laatste shot is toch veel beter, al kijkt Kristof waarschijnlijk beetje tegen de zon in.

Zeker als je in de reflectie van de goggle de filmer ziet, is het filmtechnisch niet zo mooi en met goggle op vind ik het zo onpersoonlijk, terwijl jullie er toch juist een persoonlijk blog van proberen te maken.

Wie nooit valt zal niet weten waar z´n grens ligt.

@FrankW ik kan niet praten voor @Kristof maar ik kan je wel zeggen dat we geen sponsorverplichtingen hebben om een bril al dan niet op te houden tijdens een praatje.
Maar soms ‘knijpen’ met de ogen in felle zon, of bij ijskoude temperaturen het praten zonder goggle niet heel relaxt.

Click. Click. Peace

Oké, dat snap ik @Rogier en ging daar ook al een beetje van uit. Het is een beetje aanvoelen inderdaad en snap dat het niet heel makkelijk is. Het is ook puur esthetisch, want de filmpje zijn verder top. Als je dan de goggle toch ophoudt, kan je misschien net wat verder van opzij filmen, dan heb je niet de reflectie van de ‘cameraman’, maar kan je misschien juist een mooie bergtop in de weerspiegeling krijgen ;)

Wie nooit valt zal niet weten waar z´n grens ligt.

Mannen het was barkoud daarboven, tot -19. Goggle geeft uiteraard weinig warmte maar het voelt op zo’n moment toch iets prettiger. Aan het einde van de dag waren we voldoende warm geskied :D

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!

@Gig je bent net 2 dagen terug…

Allez vooruit dan maar Kristof.

Wie nooit valt zal niet weten waar z´n grens ligt.

Sommige beelden van het filmpje komen me bekend voor

May the ski force be with you !!

Lekkere beelden hoor!!!
Ik heb in september een Adidas id pro van 2014/2015 gekocht met 50% korting.
Volgens mij is dat wel een lekker brilletje?!

En off we go to opening Ischgl.

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Wel typisch dat skigebieden zoals Val Thorens (Les Trois Vallees) en Ischgl nog niet geopend zijn.

Op dit moment duidelijk interessant om naar Hochgurgl/Obergurgl af te reizen i.v.m. de prima sneeuw en qua geopende liften (14) en piste kms (64 van de totaal 110km), 20 van de 35 afdalingen.

Bedankt ook voor dit handige overzicht: https://www.wintersport.nl/weersneeuw/sneeuwhoogte al zou het mooi zijn om te kunnen sorteren op zoveel mogelijk geopende km pistes + liften + afdalingen en dan een lijst te zien met gebieden van hoog naar laag (met enkel en allen geopende gebieden).

@pacorob dit weekend openen veel gebieden hun “deuren”
Om even met de deur in huis te vallen.
L3V
Espace Killy
Ischl
Obertauern (als ik me niet vergis)
Saalbach zelfs met een aantal pistes

Wij verrekken as vrijdag voor een short trip naar espace Killy, bewust voor Frankrijk gekozen ivm de flinke sneeuwval achteraf en de sneeuw die er nog aan komt. BTW alle gebieden zijn nu ook volop kunstsneeuw aan het maken dus de gebieden die open zijn/gaan komen goed beslagen te eis!

"respect the mountains"

Ten ijs

"respect the mountains"

Montgenevre opent ook, met een fenomenale kunstsneeuwproductie want van de natuursneeuw hoeven we het hier aan deze kant van de Franse Alpen nog niet te hebben.

Click. Click. Peace

@FrankW: De gesponsorde pro’s hangen de goggle bij voorkeur om de nek op de schouder, zodat de merknaam op de band extra goed te lezen is. :) Ik ben het trouwens met je eens dat het contact van het onderwerp met de kijker ronduit slecht is met een skibril of zonnebril ertussen.

(Zoals

null
)

Heerlijk die beelden van Obergurgl/Hochgurgl. Het is daar zó mooi!!!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie