Live: Het is winter!

Rogier op 27 november 2015· 14 reacties

null

Eindelijk is het winter, en eindelijk schijnt het zonnetje. Dus tijd voor een rondje webcams. Want de beelden zijn echt geweldig. Vooral Zwitserland lijkt te verdrinken in de sneeuw. Maar bijna de gehele noordalpen zijn mooi wit. De Zuidalpen daarentegen die mogen nog even oefenen met hun sneeuwdans. Hebben jullie ook mooie webcams gezien? Deel ze hieronder!

Lech
Lech

Ehrwalder Almbahn
Ehrwalder Almbahn

Gargellen Bergbahn
Gargellen Bergbahn

Brand
Brand

Warth Schröcken
Warth Schröcken

Seefeld
Seefeld

Sölden
Sölden

Zillertal Arena
Zillertal Arena

Grindelwald
Grindelwald

Grindelwald
Grindelwald

Platgereden pistes met de Eiger op de achtergrond
Platgereden pistes met de Eiger op de achtergrond

Wit Chamonix dal gezien vanuit Les Houches
Wit Chamonix dal gezien vanuit Les Houches

Er wordt geskied in Val Thorens!
Er wordt geskied in Val Thorens!

Saint François Longchamp
Saint François Longchamp

In de Zuidalpen moeten ze het hier van hebben...
In de Zuidalpen moeten ze het hier van hebben...

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Vars/Risoul ziet er nog niet spectaculair uit, maar ik heb nog tot 1 januari…dus dat moet goedkomen:D verder wel heerlijk wegdromen bij onder andere bovenstaande beelden. Geweldig!

@StevieB Met de echte zuidalpendumps kan het in 24 uur compleet omgedraaid zijn en ligt de meeste sneeuw opeens in het zuiden. Gewoon de sneeuwdans door blijven dansen.

Click. Click. Peace

@Rogier, heb je van die dans ook live beelden :P?

Not all who wander are lost

Vind deze uit Chamonix ook wel vet:

null

Not all who wander are lost

Goed, nog eentje dan. Grindelwald:

null

Not all who wander are lost

Aussois, niet zo’n dikke laag, dus nog wat duimen voor 26/12 :-)

null

@Crupa , wat zegt één plaatje? Niet zo heel veel, als ik de overige beelden van Aussois bekijk (als Aussois kenner), ga je daar een prima tijd tegemoet. Het beeld dat jij laat zien is een plek die het snelste wordt kaalgevreten door de wind, en wind kan er daar staan. Als ik alle plaatjes en streams bekijk heeft het in Aussois flink gesneeuwd. Alleen hebben een aantal hoger gelegen hellingen wat moeten prijsgeven aan een krachtige westenwind. De kom van de Fournache en de kant waar de Stella langsloopt lijken mij een dikke meter te hebben. Jou plaatje , Le sommet de l’Armoise heeft wat moeten prijgeven aan de wind maar lijkt mij op de meeste plaatsen nog een dikke halve meter te houden. Lager gelegen plateau du grand Jeu en pied de pistes tussen de 50 en 30 cm. Naar mijn mening zal indien het niet te warm wordt alles open zijn met uitzondering van de Balmes( Lawinegevaar ingewaaide sneeuw), Roches (kaalgevreten) en Stella(lawinegevaar, hogergelegen ingewaaide sneeuw). Tussenin de pistes duiken kan tricky worden, zeker bovenin het gebied (liggen veel rotsfracties).

Alleen maar sneeuw sneeuw sneeuw gelukkig⛷

null

Wat een rare sneeuw hopen in vars is dit tegen het smelten?

@gulian als kunstsneeuw lange tijd opgespoten wordt zonder veel wind en zonder uitgereden te worden hoopt het op. Meestal wordt het na enkele dagen uitgereden en komt het dus ook niet tot zulke hopen. Tegen afsmelten helpt het natuurlijk ook, want er is minder oppervlakte waar het weer invloed op kan hebben. Zeker bij regen zal hierdoor meer sneeuw overblijven.

#proudtobepartofleswintersporters

@Johan-Lemmens inderdaad een kenner ! :-)

't is zoals je zegt een punt waar heel veel wind staat, als je inzoomt op de Fournache, zie dat het heel wat beter is…
Maar zo veel is er toch nog niet gevallen hoor, bij vertrek van de Grand-Jeu ligt er toch maar max 10cm (1650m) en ook op de webcam aankomst Grand-Jeu ligt er maar 10-20cm (en dat is toch al op 2150m).

Maar 't komt wel in orde, 'k heb er vertrouwen in dat het voor Kerst nog es goed gaat sneeuwen :-)
en anders veel kouder, zodat ze goed kunstsneeuw kunnen spuiten.
Balmes was open (voor het eerst als wij er waren) 2jaar geleden, die wil ik nog wel es doen.

@Crupa , Heb Balmes nog maar 1 keer open geweten op die 4 jaar, en dat was in een weekendje met de zoon in Februari. Heb hem toen niet gedaan (wegens te moe van de rit), maar wil hem zeker nog eens doen. Vind Aussois een schitterende bestemming, maar dit jaar eens wat anders voor kerst (Les Arcs). Aussois kan nog wel een dump gebruiken, actuele beelden zijn niet echt hoopgevend (slechts een paar dagen later).

@Johan-Lemmens de twee hogere webcams zijn inderdaad niet zo hoopgevend, maar langs de andere kant, zie ik wel dat ze in het dal al goed wa hoopjes hebben kunnen opspuiten…

En der is verandering op til op de weerkaarten vanaf 11/12, dus der zal nog wel sneeuw vallen voor Kerst :-)

2 jaar geleden hebben we dus Balmes kunnen doen (februari), echt wel fun. 't was wel de 2e dag dat ie open was en het stuk in bos waar je in een soort natuurlijk halfpipe skiet, was het wel al ferm omgeploegd…

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie