Schitterende uitzichten, heerlijke pistes en heel erg sneeuwzeker. Dat is het skigebied van Sulden (Solda) am Ortler in het Italiaanse Zuid-Tirol. De natuur is hier overweldigend. Het kroonjuweel is de machtige Ortler, maar er zijn nog 13 andere bergen hoger dan 3000 meter die je omringen. De hoogste lift van Sulden gaat tot een hoogte van 3250 meter en dat maakt het gebied heel sneeuwzeker. Aanrader is de lange dalafdaling, maar je vindt hier ook aan aantal pittige zwarte pistes. Ander pluspunt van Sulden is dat het nooit druk is op de 44 kilometer aan pistes die het gebied telt.

Kristy
verdeelt haar tijd tussen het opnemen van videos in de sneeuw en het geven van skitrainingen.

Plaats een reactie

Mooi plekje. Goed weergegeven.
Toch maar eens na gaan denken over vakantie die kant op en niet eens zo heel ver weg

@ Wilvl : Niet doen. Het is echt heel ver weg

@RichardvR het is nog geen 1.000 km vanaf Utrecht…

Maar de laatste 150 km zijn binnendoor. Ik zou er echt niet aan beginnen.

@RichardvR
Jij wilt gewoon stiekum het gebied voor jezelf houden (en terecht)

Hallo, we vertrekken deze nacht naar Obergurgl Oostenrijk. Wat zijn daar dz vooruitzichten?
Groetjes

@Togi

Betrapt !!

@RichardvR
Is een kwestie van op je naam klikken en je ziet je favorieten.
Wat ik mij zelf wel afvraag is zo’n gebied niet te klein voor een week?
Zelf kom ik meestal in gebieden met 100+ km omdat ik het leuk vind op tochten te maken maar nu er meer (jonge) kinderen meegaan worden onze tochten wel korter (gezamelijk lunchen etc).
Dus een gebied als dit is zou een optie kunnen zijn/worden.

@Togi
Ik heb geen moeite om me een week te vermaken in Sulden. Het is maar net waar je je op instelt. Normaal ben ik ook een kilometervreter, maar een weekje relaxed skien met de familie en veel terrasjes scoren vind ik ook geen straf.

Alleen de food :) is al een reden om daar te gaan skiën. En als je buiten het (hoog)seizoen gaat, dan valt de reistijd ook wel mee.

Solda am Ortler???

Solda of Sulden am Ortler.

Hoe is het daar met jonge kinderen? Voor volgend jaar willen we eens wat anders dan Fieberbrunn, onze oudste is dan 8 en heeft dan 4 jaar les gehad en kan zich goed redden, onze jongste van bijna 4 gaat dit jaar voor het eerst naar de kinderclub, die volgend jaar dus bijna 5 maar heeft dan nog niet veel ski ervaring natuurlijk.

Zag op de site van de skischool aldaar, dat ze met alleenin de ochtend lessen hebben en in de middag kindergarten voor de kleinsten.

nog een aantal weken zal ik er zijn en een verslag maken !!

May the ski force be with you !!

@franksplinter rond de 1900 meter hebben ze een band met 2 hele makkelijke pistes, naast die pistes hebben ze ook nog een kinderwei. Als je boven in het gebied komt heb je een aantal brede blauwe afdalingen. Het is dus een prima gebied om met de kinderen naar toe te gaan. Maar als je echt naar een familie/kindergebied wilt gaan,dan zou ik voor Schöneben kiezen. (Komt ook nog een filmpje van;)

@Kristy kijk uit naar het filmpje van Schöneben

Seriously snow addicted family!
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie