Op een steenworp afstand van de grens met Oostenrijk ligt het skigebied van Schöneben. Samen met de gebieden van de Haider Alm (met een schitterende dalafdaling) en Nauders delen ze één skipas, waardoor je 120 kilometer aan pistes tot je beschikking hebt. En voor wie denkt dat Italië ver weg is: het is slechts 900 kilometer rijden vanaf Utrecht. Het skigebied van Schöneben is behoorlijk gevarieerd. Ook is er een leuk kinderland met vier lopende banden. Dit skigebied in Zuid-Tirol is een op en top familiegebied!

Kristy
verdeelt haar tijd tussen het opnemen van videos in de sneeuw en het geven van skitrainingen.

Plaats een reactie

Mooi verslag , ook heel geschikt voor kinderen en gezinnen dus. Dat wordt nog moeilijk kiezen voor volgend jaar :)

De filmpjes van Kristy maken antidepressiva overbodig; hoe kan je naar dit soort filmpjes kijken en er niet vrolijk van worden?

Superleuk die verslagen van ‘kleine’ gebieden. Rijg er een paar aan elkaar (ski-hopping) en je komt nog eens ergens. Next stop Scuol (Zw)? 27 autominuten van Nauders. ook mooi familiegebied: auto parkeren bij Ftan of (slimmer nog als je eind van de dag weer ri Nauders gaat) in Sent onderaan de Traumpiste.

Als ik dit soort filmpjes zie, denk ik; wat doe ik met mijn leven! Ik wil in Oostenrijk wonen en elk weekend snowboarden…

Mooi verslag uit een prachtige omgeving, bedankt.

De blik vanaf de Reschensee richting Ortler (hoogste Berg Süd-Tirol), en Meran/Bozen/Stilfserjoch op rijafstand voor een dagtripje, zijn ook in de zomer de moeite waard. Voor mountainbikers is het hier een paradijs (Stilfserjoch trails, Uinaschlucht, de trails om Nauders met bv. Plamort)

Winter:
Naast het hier al genoemde Scuol is vanuit Reschen/Nauders ook Sulden in een uur rijden te doen. Verder komt de verbinding met het Kaunertal (hoog gelegen alpine/gletschskigebiet aan de Oostenrijkse kant) met Langtaufers (IT) er aan. Vanuit Reschen 15 min. rijden; Bij Graun daar waar de bekende kerktoren uit het water komt links het bergdal inrijden.

Jaaa, een keer een review van Scuol! Met die hele lekkere brede ‘Autobahn’ piste zoals ze die in het pension in Ramosch noemen…
Maar dit ziet er ook super uit. Lastig hoor, dat kiezen…

Ik had nog zo gezegd… niet te veel aandacht aan besteden!

Piste riderrrrr

Komen jullie nog richting de seiseralm? Super familie gebied op de grootste ALM van Europa. Je kunt via ortisei/Wolkenstein of seis am schlern omhoog.

Wij moeten nog 2 wkn geduld hebben…

Compliment over de reportages.
Groet

Phillip Grob
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie