Het zag er lang niet naar uit, maar de eerste krokusweek - die van de carnaval - heeft meer dan genoeg sneeuw. Het zachte zonnige weer van de afgelopen weken heeft plaatsgemaakt voor sneeuw en iets lagere temperaturen. Niet dat het koud is, maar de normalere temperaturen in combinatie met neerslag hebben de winter weer een gezicht gegeven.

Ook de komende week valt er veel sneeuw waarbij de sneeuwgrens vooral in de Noordalpen soms flink zwabbert. Lagere gebieden kunnen dus wat regen krijgen, maar daar tegenover staat dat Italië zich eindelijk kan opmaken voor een südstau. De eerste van dit seizoen en dat is hard nodig. De details zie je in dit video weerbericht.

Vanaf zondag neemt @Morris de weerberichten een weekje van me over omdat ik dan zelf op vakantie ben. Iedereen die dit weekend ook vertrekt, heel veel plezier!

Als eerste op de hoogte van nieuwe weerberichten? Klik hier om je aan te melden.
Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Wederom een zeer duidelijk verhaal. Compliment en dank!

Super Roel,

Heb er zin in komende week in Alpbach.
Kijken wie het hardste kan…net zoals vroeger!!
Tot zondag in Alpbach

Gr. de Tillies

Zou eind deze maand dan toch alles open zijn in Superdevoluy? Daar ziet het wel naar uit! Hier worden we vrolijk van! :-)

Ha, ha. Op het nippertje wordt ik waarschijnlijk niet met pek en veren het huis uit gezet met mijn keuze voor Italië.

Ja, sneeuw is koud en glad. Maar het heeft nog andere voordelen ook.

Wederom bedankt @Roel, en geniet van je vakantie! Wat de föhn betreft, is er een reële kans dat er zondag (en wellicht langer?) niet geskied/geboard kan worden?

Laat het zo nog maar wat doorgaan, ga pas begin en eind Maart op skivakantie :(

Kijk eens aan, wij gaan volgend weekend naar Les Trois Vallees en het lijkt erop alsof we topcondities gaan krijgen :-)

Bedankt @Roel voor de goede verzorgde berichten de afgelopen tijd!

Rutger

@Juul ieder gebied is meer of minder gevoelig voor wind dus dat kun je niet in zijn algemeenheid zeggen. Zaterdag en zondag zijn wel echte föhndagen, daarna is het de westenwind die doorblaast met de hogere boomvrije gebieden die daar het meeste last van hebben.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Hier in saalbach ligt het er super bij heerlijk weekje gehad met verse sneeuw morgen nog een dagje zo’n maar voor de nieuwe mensen de pistes liggen er weer perfect bij

null
null

null

null

Mooi om te zien wat de zon bij warme temparturen doet met de sneeuw op de bomen (rechts de bomen in de schaduw en links de bomen in de zon)…

null

Fijne vakantie @Roel. Ik ga die webcam in Faschina de komende week van heel dichtbij bekijken

Wie tot tien kan tellen kan de hele wereld bellen

Mooi en duidelijk verhaal zo, ondersteund door plaatjes en kaarten

YEAH zuidkant! :D

Seriously snow addicted family!

Komt het toch goed Jeffrey!

Het wordt hier een prachtige dag in Saalbach met voldoende sneeuw en de zon die opkomt

null
null
null

GOEDE morgen wat een kaart ;) (ensamble zuidkant)

null

Seriously snow addicted family!

Het ziet er inderdaad goed uit voor Italië, een tweede dump op woensdag staat er nu goed op. En laten we Frankrijk ook niet vergeten, t/m donderdag op veel plaatsen meer dan 1 meter!

null

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Roel, wat verwacht je voor volgend weekend voor Winterberg?

Heerlijk, eindelijk een pak sneeuw voor het zuiden, werd hoog tijd. De Sasso Lungo is pas echt mooi met randjes sneeuw op de rotsen. Nog een paar weekjes en dan twee weken naar de Dolomieten.

Je ziet de sudstau aankomen in Madonna:-) Vanuit het zuiden wordt het bewolkt, de voorbode van de sneeuw van vannacht en morgen:

null

Laat maar zwaar dumpen ,offpiste zalig

Binnenrollende wolken vanuit het zuiden ook hier, thv de gd st bernard (foto vanaf les attelas, verbier)

null

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie