Fotoreport: Als een skidag te kort is

Rogier op 06 maart 2016· 15 reacties

Alleenal voor dit uitzicht...
Alleenal voor dit uitzicht...

Hebben jullie dat idee nooit, dat 24 uur per dag amper genoeg is? Nou ik heb dat gevoel wel op het moment dat er diepe poeder ligt. En diepe poeder dat ligt er nu in de Alpen. Maar ja, je kunt nou gewoon niet elk uur van de dag op de ski’s staan. Zo vertrek ik vanmiddag naar La Plagne, en wilde ik vanmorgen nog lekker spelen met mijn dochtertje. Maar ik vond het zonde om die mooie poeder die gisteren is gevallen onaangeroerd te laten. Dus zette ik de wekker vanmorgen om 4 uur. Met twee vrienden die ik zo gek kreeg trakteerden wij onszelf op een geweldige zonsopkomst vanaf onze toerski’s en een meer dan geweldige afdaling. Heerlijk geskied en ik was alweer thuis toen mijn dochtertje nog aan het ontbijt zat. Het is was vermoeiend, maar vandaag was dat het echt heel erg waard!

Om vier uur in de auto..
Om vier uur in de auto..

In het donker omhoogtoeren, iets magisch
In het donker omhoogtoeren, iets magisch

null

Langzaam komt de zon op in het oosten
Langzaam komt de zon op in het oosten

Genieten
Genieten

....
....

Mijn camera draaide overuren
Mijn camera draaide overuren

null

Dat maakte de klim niet minder fysiek
Dat maakte de klim niet minder fysiek

In het gelige ochtendlicht
In het gelige ochtendlicht

Droomlandschap
Droomlandschap

null

....
....

Genieten
Genieten

Maagdelijke hellingen
Maagdelijke hellingen

Bijna op de top
Bijna op de top

Knallen in de afdaling
Knallen in de afdaling

null

null

null

Een van de mooiste afdalingen van het jaar!
Een van de mooiste afdalingen van het jaar!

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Foto 13 (…) uit de serie

1 woord: prachtig!!!

Wow! Wat een prachtige jaloersmakende foto’s

Het zijn idd mooie foto’s die Rogier met zijn vrienden gemaakt hebben. Een soortgelijk landschap hadden wij afgelopen week ook in Warth-Schroecken. Maar ik liet het echte diepsneeuw skien maar over aan de meer ervaren familieleden, ik acht mezelf er nog niet rijp voor. Ik weet ook niet of Lawine Warn Stufe 3 wel zo betrouwbaar is. De heren lieten blijken dat dat daar op die tamelijk vlakke stukken niet gold. Het ging allemaal altijd goed, en zag ook ontelbare andere sporen van anderen lopen. Ze wilden er ook gaan heli-skien, maar werden de hele week er niet voor gebeld. M.a.w. het weer plus de condities waren er niet goed genoeg voor. Ze hadden zelfs gezegd, dat als ik liet zien dit aan te kunnen, er als er een extra plek vrij was, ik ook mee mocht… Eerst dacht ik, HOE vet is dat, zo’n afdaling eens meemaken, maar later dacht ik, vriendelijk aangeboden, maar ik ga mezelf niet onnodig in de problemen of het angstzweet werken, als ik straks boven op een top in het wilde Arlberg gebied sta… Die ene erg steile skiroute staat me nog vers in het geheugen, ongeprepareerd, en net zo steil als de Harakiri in Mayrhofen. De heren zeiden, ach deze piste kunnen jullie allemaal, hij is erg vlak… het steilste deel was alleen niet zichtbaar vanuit de lift, hoe jammer toch… :S

Ski or Die

@Rogier , schitterende plaatjes (jaloersmakend, zeker als ik besef dat ik het dit seizoen met het mager weekje Vallandry met nieuwjaar zal houden). Maar tussen 4u en het ontbijt van je dochter zullen de plaatjes toch wel niet in La Plagne geschoten zijn (tenzij je met een heli de trip hebt gemaakt ;-) ).

@Johan-Lemmens: Nee hoor 4:00 uit bed - 9:00 thuis na geweldige skitocht 9:30-13:00 met dochter 13:30 in de auto naar La Plagne…

Click. Click. Peace

Strakke planning, maar levert absoluut prachtige plaatjes op!

Vakwerk!!

Ja, sneeuw is koud en glad. Maar het heeft nog andere voordelen ook.

Waaaaauw! Schitterend, Rogier!

Woooooow. Zo gaaf!!!

Schitterende ervaring! Hier om 08:00 met eerste lift naar boven en heerlijk kunnen boarden de hele dag. Offpiste was super met stuifsneeuw!

Wat een prachtige foto’s! Mooie ervaring

Wintersport.. daar kan je me 's nachts voor wakker maken!

Zo herkenbaar dat een skidag te kort is… :-) Klinkt absoluut fantastisch om voordat de kinderen wakker zijn al geskied te hebben.

Supertof! Kan ik me al inschrijven bij je fotografiecursus? ;-) Nee zonder gekheid, echt waanzinnig!

@Wouter1981 Bij genoeg interesse kan ik hier eens over nadenken ;-)

Click. Click. Peace
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie