Het mag dan bijna april zijn, de condities zijn dit voorjaar geweldig goed in de Alpen. Misschien wel beter dan afgelopen mid-winter. De live-reports op onze app Sneeuwhoogte+ spreken boekdelen. Vanmorgen was ik in Alpe d’Huez en maakte samen met een pisteur de eerste afdaling van de dag op de Sarenne, 's werelds langste zwarte piste, en wat zijn de condities geweldig goed momenteel. Nog tijd over voor een short-ski, of gewoon een hele week? Kom naar de Alpen! Echt waar het is hier nu heerlijk!

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

hoe zit het daar met de vakanties en dus drukte? Of hebben ze in Frankrijk geen voorjaarsvakantie aankomende week?

Bedoeling is naar de Franse kampioenschappen te gaan kijken in Les Menuires, maar weet dus niet of je dan zelf ook nog behoorlijk wat kan skiën tijdens zo´n evenement (afzetting pisten).

Ziet er heel goed uit en er komt nog sneeuw bij kennelijk…

@Carla46 Daar zullen maar een of twee pistes voor afgesloten zijn, en het zal met Pasen iets drukker zijn, maar druk helemaal niet!

Click. Click. Peace

rogier, weet jij of weg ipv tunnel Chambon open is?

Nieuw als lid, maar al enkele jaren trouwe lezer op wintersporters.

On topic: We kijken er al naar uit! Vertrek op 02 april voor een weekje plezier.

We hebben er alle vertrouwen in. Benieuwd naar de Sarenne en Tunnel.

@Rogier: Sarenne vanaf boven geprepareerd? Dat is fijn. Kan je herinneren dat toen ik daar stond ik eerst over een heel lasting steil buckelstuk moest. Prepareren ze hem nu altijd, weet je dat?

@Eijsski Ja altijd geprepareerd. Maar 's middags zijn het vaak buckels. @nicolepsv De noodweg is open, verboden voor vrachtwagens en campers, en deze wil nog wel eens zomaar gesloten zijn.

Click. Click. Peace

@Rogier, oh super dat maakt het een stuk makkelijker, was toen echt geen feest. Lang geleden en we waren met een leraar die vond dat wij dat wel konden. Was ook zo, maar dit is prettiger. Gaat de Alpe maar weer eens op de 1 van de volgende bestemmingen lijst, waren we sowieso van plan.

Ik vind het echt een geweldig gebied! Off-piste en op de piste. En als je er bent doe dan zeker de nachtafdaling van de Sarenne, (dat is net vers geprepareerd, en daarna lekker eten in de hut eronder!)

Click. Click. Peace

Ik zou graag die kant op komen maar er is geen bed meer beschikbaar dit weekend. :(

Hum, ik had toch iets meer verwacht van het filmpje. Het hoeft nou niet een ganse reportage te zijn, maar dit doet me denken aan onze reporter ter plaatse die dan net hetzelfde zegt als wat de journalist in de studio vertelde. ;-)

Glij blij door die brei :-)

Ik heb de Sarenne vorig jaar een keer gedaan met 40cm verse poeder op het bovenste stuk. Dat was echt briljant!! Beneden was die verse sneeuw wat lastiger boarden omdat het de snelheid er een beetje uit haalt. Toen ook ternauwernood de liften gehaald om tijdig in Vaujany te komen. Eigenlijk hadden we de laatste in Oz gemist, maar we mochten toch nog even omhoog als we beloofden om met de gondel af te dalen ipv op de piste… :p

@Coldfeet Een veel uitgebreider filmpje volgt begin volgend seizoen, geen livereport natuurlijk. Maar de condities waren gewoon geweldig terwijl ik bezig was met die andere reportage dat ik jullie dit niet wilde onthouden. Zie het als een extraatje ;-)
@Harm Haha mooi. De pisteur vertelde dat ze tegenwoordig alleen nog maar zeer flexibele piste paaltjes onder het pad zetten omdat snowboarders de stijvere telkens meepakte als skistok en deze daarna in de rivier gooide. :-)

Click. Click. Peace

Moet je vanuit Serre Chevalier door de Fréjus tunnel om aan Alpe D’huez te geraken?
Is er geen andere weg? Aangezien ik daar ook een dag zou kunnen gaan skiën, maar als we door de Fréjus tunnel moeten is het niet echt een optie :).

Sneeuw is gewoon mijn obsessie.

@sven311 Nee je kunt over de (smalle en voor veel mensen spannende) noodweg (sssssttttttt) deze staat op de borden als dicht maar is gewoon open. Dit maakt de reis amper langer dan normaal. Als je vanuit Serre Che komt is de snelste manier om naar Auris en Oisans te gaan en daar de lift te pakken. Maar in Serre Chevalier zijn de condities minimaal even goed, zo niet beter. Zeker met wat voor zondag en maandag voorspeld staat :-)

Click. Click. Peace

@rogier. Ontzettend bedankt voor je gedetailleerd antwoord! Ik Bekijk gewoon alle opties, moesten we ergens anders eens Willen gaan skiën… De kans is er, maar we zijn nog niet zeker :) . het wordt een erg bewolkte en wisselvallige week! Maar beter zo dan amper sneeuw ;)

Sneeuw is gewoon mijn obsessie.

@sven311 Maak je niet te bang voor die wolken. Die staan hier vaker in de voorspelling dan dat ze er ook echt zijn. ;-) Ik geef geen garanties, maar de zon ga je zeker zien…

Click. Click. Peace

Dank je, Rogier :-)

Glij blij door die brei :-)
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie