Steile opgevroren pistes kunnen levensgevaarlijk zijn zo blijkt uit de val van deze Nederlander (zo te horen) die 1200 meter door glijdt op een betonharde piste. Op ijzig terrein hoeft een helling helemaal niet steil te zijn om lang door glijden snel een serieus probleem te maken. Gelukkig deden de netten hier wat ze moesten doen en stopte ze de indrukwekkende val van deze wintersporter. Goed leren remmen na een val op steile hellingen is voor alpinisten een basisvaardigheid, en het is niet makkelijk. Raar eigenlijk dat er bij skilessen geen aandacht aan wordt besteed. En laat dit filmpje een les zijn, ski voorzichtig als de helling nog hard is opgevroren.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

En weer even naar boven lopen om je skies te halen…

Oeps, die het eerste vertrok die viel ook.

Iemand die met beide benen op de grond blijft staan, komt nooit een stap vooruit!

Ik heb zoiets ooit gedaan op een steile, harde buckelpiste. Blauwe billen kan ik je vertellen. Maar ik was wel als eerste beneden met een best aardige ‘zipper line’…

Zo zag ik ze in Mayrhofen ook regelmatig de Harikiri afkomen. Alleen was dat minder dan 1200 meter.

De tip van Rogier zal ik in mijn oren knopen. Op ijzige pistes nog minder risico’s nemen, om dit soort glijpartijen te voorkomen.

Peter Pos

Je ski’s verliezen bij een hele lange val, is noooooit grappig!

The slide of shame!

Kijk dan is het fijn om een boarder te zijn, hoef je niet je skies te gaan zoeken ;)
Ik heb wel eens zon glij gemaakt maar dan voorover en ik heb toen een schuine koprol gemaakt en mezelf met het board als kanteling gebruikt om gelijk weer door te boarden (Y)

Ooeee de zwarte piste bij de Falschbachbahn in Königsleiten! Opzich een mooie piste maar zeker in het voorjaar 's ochtends keihard volgens mij… en dan is het ookal niet de meest vlakke zwarte piste in de alpen… bij goede sneeuw erg mooi maar op deze manier? Erg voorzichtig doen idd, je stopt niet zomaar meer… als die netten er niet stonden zou je ongeveer in de bossen vliegen, en anders helemaal het Krumbachtal in nog ff 2km erbij… gelukkig ging het net goed!

#proudtobepartofleswintersporters

Ik probeer mij direct naar de buik te draaien bij een val die niet direct stopt.
Je hebt dan veel meer mogelijkheid om je armen/benen te gebruiken om af te remmen.

Was deze piste eigenlijk wel geopend? Ik zie geen andere skiërs, ook geen andere skisporen en ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat deze piste goed genoeg was om open te stellen.

Afgelopen skivakantie enkele tientallen meters naar beneden gegleden op steile ijzige hellingen, dat voelde al ellendig. Dan moet 1200 meter een nachtmerrie zijn geweest…

Volgzaam type (off-piste mits berggids).

@constant ik weet niet wanneer deze opname was en of het echt bij Konigsleiten was, maar heb daar half maart vroeg in de ochtend de piste ernaast (autobahn) gedaan die minstens zo hard was. Kan de ribbeltjes nog voelen als ik er aan denk ;)
Maar de pistes waren gewoon open hoor, half uurtje later was de piste al een stuk zachter.

fijne site hè, dat wintersport.nl?

Als niet skier vraag ik me af hoe je kan stoppen eens je skies weg zijn ?
Toppen van botten in de sneeuw duwen ?

Ja, het is zeker Königsleiten! Op de originele pagina lees je ook dat hij een snelheid van 82km op zijn kont heeft gehaald!

http://www.koreus.com/video/skieur-devale-piste-sans-skis.ht…

Ik zei al in een ander topic waar deze beelden al voorbij kwamen dat dit makkelijk een nieuwe olympische discipline kan worden. 1,2 km met deze snelheid op je kont dat zijn skeleton achtige taferelen ;)

You can’t buy happiness, but you can buy a lift pass!

Nee dit is duidelijk geen alpinist :D

@Paulvw Idd

You can’t buy happiness, but you can buy a lift pass!

hij had wel onderweg af en toe over z’n GoPro moeten vegen… ;)

@siegie Inderdaad op je buik draaien. En daarna niet proberen vast te grijpen met je handen, heeft geen zin, maar jezelf langzaam opdrukken en je skischoenen of kniën op de grond houden. Dat is de beste manier om te remmen.

Click. Click. Peace

Dit is zeker geen 1200 meter. De hele piste is dat wel, maar het filmpje begint rond 100m en hij valt rond de 150m tot de bocht, ik schat rond de 1000m. Dus ik denk dat het eerder 850 meter zal zijn. Hij valt een minuut, dus dan kom je op 51km/h gemiddeld.

Okay… post jij dan even het filmpje waar je meer dan 850 meter over een piste gleed na een valpartij @Martin7182 :)

Waarom vraag je dat @McKuip? Volgens mij doen mijn skikunsten hier niet ter zake.

Het was cynisch :). Ik bedoel dat t natuurlijk weinig uitmaakt of t nou 1200mtr of 850mtr is, het is een onwijs lang eind en langer dan jij en ik en vele anderen hier ooit gegleden zijn.

Dat snap ik. Maar het is toch geen wedstrijd? Als je loopt te pochen met je (on)kunde, dan moeten controleerbare feiten wel juist zijn.

Daarom altijd een ijsselpikkel meenemen, haha. Op deze manier kan je iedere twee jaar wel een nieuwe broek gaan kopen.

Jee wat een glijpartij ! En dat helemaal op de rug… Dan mag je wel heel erg blij zijn dat het zo afloopt. Het is toch wel nuttig om echt vallen te oefenen. Ik zou zeggen: meteen handelen voordat je meer snelheid krijgt; op de buik draaien en proberen met punten van de skischoenen te remmen; en de handvaten van de stokken - die houdt hij nog vast - ook in de sneeuw drukken om te remmen - en ook om te voorkomen dat je lichaam met het hoofd naar beneden draait, helemaal gevaarlijk ! -.

@Jwzb Nee, niet met de punten van je schoenen, als die happen wordt je meteen in een serie van salto’s gegooid. Op je knieën draaien en je jezelf proberen op te drukken dan kom je gelijkmatig tot stilstand.

Click. Click. Peace
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie