Welke zomerskigebieden zijn open?

Henri op 15 juli 2016· 12 reacties

null

Bijna heel Nederland en België heeft of krijgt bijna vakantie en dat betekent ook dat mensen weer massaal naar de Alpen trekken. De Alpen zijn ook in de zomer een erg populaire vakantiebestemming door de vele wandelpaden, prachtige uitzichten en mountainbikeroutes. Voor jullie zal ook bekend zijn dat er natuurlijk skigebieden geopend zijn in de zomer.

Minder gletsjers open
Al decennia lang kun je ‘s zomers skiën op de gletsjers, maar door het afsmelten van de gletsjers en het feit dat zomerskiën sinds het einde van de 20e eeuw wat minder in trek is geworden zijn diverse gebieden ermee gestopt. De inkomsten wegen niet langer op tegen de hoge kosten die komen kijken bij het open houden van een zomerskigebied. Op dit moment zijn er in de Alpen nog slechts 9 gletsjers over die skiën in de zomer aanbieden. Ook al zijn de skimogelijkheden vaak vrij beperkt, het is een aanrader om eens een ochtend een kijkje te nemen op een van deze gletsjers.

Mölltaler Gletscher
Mölltaler Gletscher

Een overzicht van alle zomerskigebieden per land die deze zomer geopend zijn:

Oostenrijk:
Hintertuxer Gletscher: Het hele jaar open
Mölltaler Gletscher: Het hele jaar open
Kitzsteinhorn Kaprun: t/m 24 juli
Dachstein Gletscher: t/m 17 juli

Zwitserland:
Zermatt: Het hele jaar open
Saas Fee: Vanaf 16 juli t/m 31 oktober

Italië:
Stelvio: De hele zomer t/m november open

Frankrijk:
Les 2 Alpes: t/m 27 augustus
Tignes: t/m 7 augustus

Noorwegen:
Galdhøppigen: t/m 6 november
Fonna Glacier Ski Resort: t/m 4 september
Stryn Sommerski: t/m 19 juli

Wees er dus snel wil je bijvoorbeeld nog op de Kitzsteinhorn of in Tignes terecht kunnen! Een schrale troost: Valt er in september genoeg sneeuw dan gaan ze misschien weer eerder open dan je denkt.

Henri
weet alles van nieuwe skigebieden, liften en projecten.

Plaats een reactie

Kijk, dat is nog eens een handig lijstje. Komt er tzt ook nog een lijstje van gebieden die in het najaar vroeg (gepland hebben te) openen?

Gefeliciteerd met de promotie naar blogger!

Mooi overzichtje, Henri!

Gefeliciteerd met je promotie :)

Carnas on Tour

Ik ben gek op dit soort lijstjes @HenriS

mama on a mission in the snow

Thanks! Misschien mooi om toe te voegen: Het hoogteverschil dat je er kunt maken. Maakt voor mij veel uit of het de moeite waard is om even te gaan kijken of niet.

Makkelijk! Nog nooit op zomer ski geweest, maar wil het zeker nog doen

Wintersport.. daar kan je me 's nachts voor wakker maken!

Ik sta sinds een week op de Kitzsteinhorn voor mijn Anwärter diploma. Maandag en dinsdag was de sneeuw heel slecht, woensdag een bak poeder gehad met als nadeel heel slecht zicht tot en met vandaag. Ik kan niemand aanraden hier te gaan skiën of snowboarden in deze tijd van het jaar.

Ook bij de Mölltaler zijn de condities niet goed. Een andere groep had daar opleiding en staan door het slechte weer ook in Kaprun nu.

Zomerski klinkt mooier dan het is.

Vandaag tot 13:00 heerlijk geskied op de Kitzsteinhorn. Daarna lekker uitgebreid gelunched. Vervolgens de wandelschoenen aangetrokken.
Morgen weer vroeg de lift omhoog, lekker skiën en 's middags naar de Schmittenhöhe om te paragliden.
Zomerski: we love it!

mama on a mission in the snow

@GiGi, ja, ik ga ermee aan de slag.

Vorig jaar zomerski gedaan op de Hintertux (12 juli 2015). Was een geweldige ervaring en een heerlijke ochtend.
Zag dat er dit jaar wat meer sneeuw lag (juli dump)

Het najaars lijstje houd ik me ook voor aanbevolen.
Wil toch in de herfstvakantie weer een gletsjer pakken (vorig jaar Stubaier/Hintertux) dit jaar wellicht de Pitztaler gletscher eens proberen.

Welke gletsjerskigebieden hebben ondertussen de deur dicht gedaan? Ik heb in de jaren 90 in de zomer een een motorrit doorheen de Alpen meegedaan en ik herinner me dat er toen in de voormiddag aan zomers kon gedaan worden op Alpe D’Huez, Passo Tonale, Zugspitze en Val d’Isère. En Titlis dacht ik ook. Maar zijn ze allemaal volledig dicht of kun je de top wel bezoeken om te wandelen?

Val d’Isere was open tot 17 juli!

Enkele jaren geleden heb ik wel eens bij Schnalstal geskied. Daarnaast kwam ik ook geregeld op de Presena gletsjer bij Passo Tonale. Jammer dat deze gebieden inmiddels ook zomers gesloten zijn.

Ik begreep wel dat Schnalstal begin september weer open gaat.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie