van onze partners

Werken in een wintersportgebied

Duizenden Nederlanders reizen jaarlijks af naar de wintersportgebieden om te gaan genieten van een welverdiende vakantie. Iets minder veel, maar nog altijd enkele honderden landgenoten reizen af om er aan het werk te gaan.

Groot feest of keihard bikkelen?
Zelf heb ik februari/maart 2006 ruim een maand in een hotel gewerkt. In een klein familiehotel, net buiten Les 2 Alpes was ik zeven dagen per week aan het buffelen voor 5 euro per uur. De skipas kreeg ik tegen sterk gereduceerd tarief en mijn snowboard plus schoenen kreeg ik gratis. Ik sliep in de garage, in een provisorisch gebouwd kamertje, ver weg van de hotelgasten.

Als het had gesneeuwd werd ik om een uur of half zeven 's ochtends gewekt om de parkeerplaats schoon te schuiven. Vervolgens snel ontbijten en rond half negen ging ik alle kamers af om de bedden op te maken of te verschonen. Toiletten schrobben, badkamer soppen (elke dag!), stofzuigen en enigszins orde scheppen in de chaos die hotelkamers met zich mee brengen.

Van 12:00 tot ongeveer 15:00 uur kon ik de piste op, waarna ik rond 16:00 uur in de keuken werd verwacht om voorbereidingen te treffen voor het diner. Ik maakte de voorafjes, assisteerde bij het bereiden van het hoofdgerecht, deed de desserts en was opperafwasser: de spoelkeuken was mijn domein. Rond 22:00 uur was ik dan klaar in de keuken en kon wat mij betreft de après-ski beginnen. Maar om 22:00 ging de kleine bar dicht … en zat het hele hotel op de kamer.

Topervaring
Kortom, mijn keuze voor een familiehotel was niet de juiste. Behalve de (Nederlandse) eigenaren die nooit het hotel verlieten was er geen personeel. De gasten zag ik vrijwel nooit, omdat ik hun kamers aan het schoonmaken was terwijl zij op de piste stonden. En anders was ik wel in de keuken, terwijl zij aan de dis zaten. Boarden deed ik dus in mijn eentje. Al met al ben ik toch blij dat ik het gedaan heb. Met de kanttekening dat ik beter in een jongerenhotel had kunnen gaan werken.

Wat zijn jullie ervaringen met werken tijdens de wintersport? Ik hoor graag de positieve verhalen! En wat zijn jullie ervaringen met het (Nederlandse) personeel op locatie?

Rogier
Rogier woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.
Nordica Mammut Adidas
van onze partners
van onze partners

Nieuwsbrief

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief met de laatste berichten, weer en sneeuwhoogtes.

aanmelden

Zoek accommodatie

Bestemming:
Incheck datum:
zoeken

Anton. Magazine

Anton. Magazine
van onze partners
Om Wintersporters goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk onze disclaimer.
sluiten