BEWintersporters is ook beschikbaar op wintersporters.be
sluiten
Reviews Königsleiten

Reviews Königsleiten

70% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.8 op basis van 3727 reviews.

  • Sterke punten: Geweldige locatie in het skigebied, enorm sfeervol, super kindvriendelijk en gezellige après-ski.

Wat vind jij van Königsleiten?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast724
    Gast724 21 januari 2018 · 09:11

    Top gebied voor ervaren skiërs, heerlijke afwisseling van pistes. Vergeet de dalafdaling naar Gerlos niet, een mooie blauwe piste met fijn restaurantje onderweg. De doorsteek naar Zell is een mooie tocht, alleen met veel wind wel koud door de open liftjes die soms wat traag gaan en je daardoor verplichten te genieten van het uitzicht.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Henrike
    Henrike 30 november 2017 · 14:40

    Ontzettend fijn dorp waar onze zoon heeft leren skieen bij de skischool van Unterwurzacher. Drie jaartjes les en met zes jaar pakt hij alle rood en heel soms zwart mee. Apres ski is beperkter, maar voor ons hartstikke goed. Feestvierder zoeken het beter in Gerlos. Bij de kleine spar zijn alle dagelijkse boodschappen te halen. Heb je echt bijzondere dingen nodig, dan kan je die beter van tevoren meenemen. Mooie uitgebreid netwerk van pistes, sneeuwzeker en een aantal prima plekken op de berg om wat te eten. Diverse mooie wandelingen zijn er vanuit het dorp te maken. Bijzonder kindvriendelijke omgeving.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast259
    Gast259 22 februari 2017 · 22:23

    Zeer mooi skigebied. Veel liften en goede verbindingen. Het skigebied is lekker ruim, je kunt helemaal naar Zell skien. Zeer sneeuwzeker en goede pistes. Wat erg tegen viel was skischool Köningsleiten Obermoser. Lessen van 4 jarige kind gingen aanvankelijk goed, maar toen hij halverwege de week "niet mee kon komen" is hij uit de les gegooid. Verhaal halen bij skischool krijg je nul op rekest. Wel betalen, niet zeuren. Erg jammer, en kind teleurgesteld... Kortom, skigebied: super skischool Köningsleiten Obermoser: slecht en onproffesioneel

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast259
    Gast259 22 februari 2017 · 21:20

    Zeer goede wintersportdorp voor familie met kleine kinderen. Leuke speelweide. Goede restaurants, klantvriendelijk personeel. Skiles voor kleine kinderen van 3-6 wil ik afraden bij skischool Koningsleiten Obermoser. Er is 1 skilereraar die totaal niet communicatief vaardig is met kinderen. Erg jammer, want je wordt ook niet gehoord door collega's van de skischool als er problemen zijn, zolang je maar eerst betaald.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Sidinic
    Sidinic 5 februari 2017 · 22:07

    Zalig dorp/skigebied met veel voordelen. Fijne pistes die genoeg uitdaging bieden aan de gemiddelde tot gevorderde wintersporter. Ook zijn de dalafdaling lekker lang, en zijn er voor ons snowboarders geen plateaus te vinden. Ook een mooie ligging om naar Krimml of Gerlos te gaan. Apres ski is niet wow, maar zeker te smaken. Een groot nadeel vonden wij dat er maar 1 supermarkt was, namelijk de Spar. Op zich maar 100m verwijderd van ons, maar door het hoogteverschil was dit een enorme beklimming elke dag. Ook nergens geen bakker te vinden, heel raar... Let dus zeker op de positie van je appartement in het dorp! Zou zeker het gebied aanraden. Vooral de pistes 51,52,53 en de 39 vonden wij super hier!

    Met vrienden Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast909
    Gast909 9 januari 2017 · 20:16

    Top gebied en heerlijk skiën, zeker niet alleen voor gevorderden. Zeker met grote groepen (8+) is er een mooi huis te vinden voor niet teveel geld en in maart of januari is het zeker druk.

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • BoardShortz.nl
    BoardShortz.nl 28 maart 2016 · 10:12

    Je zit hier perfect. Koningsleiten zelf ligt natuurlijk al lekker hoog, zodat je direct in de sneeuw zit. Maar de Dorfbahn brengt je ook gelijk helemaal hoog in het gebied. Vervolgens kan je vrij snel richting Gerlos of gewoon een lange afdaling terug naar beneden maken. De restaurantjes zijn vrij groot en dus weinig intiem. En er zijn heel veel Nederlanders. Tijdens de Krokus zelfs maar 2 of 3 keer Duits gehoord in een week tijd. Maakt de communicatie wel makkelijk. Wat voor de skiles voor kinderen super relaxed is, is het feit dat er volop Nederlandse leraren/ leraressen zijn. Ook de kinderpistes zijn precies goed. Voor de diehard skiers en snowboarders zijn er wat funparken, maar die zijn minder dan in gebieden als bv Ischgl of Avoriaz. Qua offpiste is er best wel wat te vinden. Het is geen freeride paradijs, maar omdat het een familiegebied is, gaan relatief weinig mensen offpiste, waardoor je vrij lang onverspoord terrein hebt. Check wel ALTIJD het lawinebericht en rijd veilig (zorg dat je kennis hebt). Meer info : http://www.boardshortz.nl/koningsleiten-review/

    Met familie Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • LisaB
    LisaB 22 maart 2016 · 21:55

    Königsleiten zelf is een sfeervol dorp met nog veel houten bouw en appartementen en chaletjes. Het is op de berg gebouwd. Dit betekent ook dat je een beetje moet opletten waar je accommodatie zich bevindt, deze kan zich zeer ideaal vlakbij de Dorfbahn bevinden maar ook enkele tredes lager... Königsleiten heeft zelf niet veel après-ski, daarvoor moet je in Gerlos zijn. Wel staat er naast de Dorfbahn de Hannes Alm, zeer goede après-ski bar met terras voor de middag en vroege avond. Hier treft iedereen elkaar en is het gezellig druk. Later in de avond heb je de K1 (boven Hannes Alm) en King's Bar bij het busstation wat meer naar beneden. Ik heb me hier zeker kunnen vermaken en had zelf dus niet meer après-ski nodig. Qua skigebied is dit gebied erg uitgestrekt, in een vakantie ben je er nog niet op uitgekeken. Vanuit Königsleiten kom je via de Dorfbahn in het skigebied rondom de Königsleitenspitze. Dit gebied ligt vrij hoog en is sneeuwzeker. De meeste pistes zijn er rood, met goed zicht zijn de meeste echter goed te skiën. Bijvoorbeeld de zo genoemde 'autobaan' nr. 39/38, heerlijk lang en breed naar beneden. Vanuit dit gebied is een rode en blauwe dalafdaling naar Königsleiten mogelijk en er is een verbinding naar Gerlos en richting de Gerlosplatte. De Gerlosplatte zegt het al: dit betreft een plateau met enkele liften naast elkaar. Hier vindt je afdalingen die over het algemeen wat geleidelijker gaan, ideaal dus ook voor beginners. Het voordeel is ook dat de zon zo op deze berg staat dat ook bij hoge temperaturen de pistes er over het algemeen goed bij blijven liggen in de namiddag. Via de autobaan vind je de verbinding met het skigebied van Gerlos. Hier is de dalafdaling 31 een echte aanrader, dit is een echte piste en geen glijpad tot in het dal. Het laagst gelegen deel kan echter bij hogere temperaturen aan het eind van de dag wat minder van kwaliteit zijn. De terugweg naar Königsleiten heeft als nadeel dat je enkel een zwarte piste kunt nemen óf je neemt de stoeltjeslift Krummbach-X-press terug. Vanuit dit gebied kun je middels o.a. de lange Krimml-X-Press richting het skigebied van Zell im Zillertal. De tocht van Königsleiten tot aan Zell heeft ons ongeveer 1,5 uur gekost inclusief pauzes. Dit betekent zorgen dat je op tijd aan de terugweg begint! (al is er ook altijd de skibus nog). In Zell veel rode pistes, niet al te lange pistes. De dalafvaarten 18 en 11 zijn zeker leuk om te doen. Over het algemeen zijn de liften modern, al hadden sommige lange stoeltjesliften wel een kap mogen hebben voor slechter weer. Er zijn veel gondelliften en eigenlijk hoef je nooit een ankerlift te pakken om verder te komen. Er zijn voldoende restaurantmogelijkheden, aanraders zijn Rössl Alm in Gerlos, de Schnitzelhütte in Zell im Zillertal en Larmach-Alm in Königsleiten (ook wel de kippetjesbar genoemd, hier verkopen ze heerlijke gegrilde kip e.d.). De Panorama Bar in Königsleiten bied de mogelijkheid tot après-ski op de berg om vervolgens over een geprepareerde piste terug te skiën. Wel even opletten hoe je er komt: via een glijpad vanaf de Mitterleger lift. Wij als gemiddelde-gevorderde skiërs/boarders hebben ons hier prima vermaakt, ook de beginners kunnen hier hun weg vinden, al is het voor hen lastiger om zich net als wij door het hele gebied te verplaatsen. Zeker een aanrader voor degene die graag km's maken. Met de juiste skipas kom je naast deze gebieden namelijk ook nog in Mayrhofen, Tuxer Tal en Hintertuxer Gletscher en Hochfügen.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast699
    Gast699 11 januari 2016 · 21:49

    Leuk afwisselend gebied, heerlijke blauwe pistes richting krimml. Al met al een favoriet waar wij nu al voor de 2e x naar toe gaan.

    Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Egbert
    Egbert 23 november 2015 · 18:41

    Sfeervol dorp. Leuke apres-ski bij Hannes Ski Alm. Makkelijke en uitdagende pistes, met mogelijkheid to tochten.

    Met vrienden Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast267
    Gast267 6 februari 2015 · 11:34

    Minder geschikt voor zeer goede skiers, maar met gezin en kinderen zeer mooi overzichtelijk gebied. De bergpas kan met de auto bij sneeuw lastig zijn.

    Met familie meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast874
    Gast874 24 maart 2014 · 10:13

    We verbleven een week in Konigsleiten (14-21 maart) en hebben ons goed geamuseerd. Even wat info… Wat het skigebied betreft heb je te maken met een uitgestrekt gebied. Zell am Ziller heeft een heel leuk skigebiedje met halflange rode pistes (en leuke dalafvaarten 18 en 11) maar je dient een gondel te gebruiken om in het gebied te geraken. Via heel wat liftjes en smalle afdalingen geraak je vervolgens in Gerlos waar zowat alles blauw ziet. Vervolgens heb je de keuze tussen een zwarte piste of de gondel om naar Konigsleiten te geraken. Hier bevinden zich rode pisten die bij goed weer zeer goed te doen zijn maar bij slechte condities uitdagend zijn. Tot slot is Konigsleiten goed verbonden met Krimml (Gerlosplatse) waar zich toffe kortere rode pisten liggen. Deze blijven zelf bij +20°C in de namiddag goed liggen en zijn ook voor beginners perfecte oefenplaatsen. Voor een goede skier kan (zoals bijna alle Oostenrijkse gebieden) een week kort aanvoelen in dit gebied. Zeker als 2 van de 4 zwarte pistes wegens te weinig sneeuw reeds afgesloten zijn en er eigenlijk maar een drietal lange rode pistes aanwezig zijn. Het is ook niet echt bevorderlijk dat de afstand Konigsleiten-Zell nogal lang is (wij zijn in 45’ teruggekomen, maar de meesten zullen er langer over doen). Voor beginners is het wat opletten wanneer je in een periode zit met weinig sneeuw en hoge temperaturen. Tenzij je de liften neemt zit je eigenlijk wat opgesloten in een deelgebied omdat je vanuit Gerlos (bij een warme namiddag) een zware zwarte piste moet nemen en daarna om af te dalen een loodzware rode piste 1 dient te nemen met de nodige sneeuwhopen. Piste 2 was immers gedeeltelijk gesloten wegens geen sneeuw, waardoor je enkel piste 1 of de gondel hebt om af te dalen.Idem als je vanuit Krimml naar Konigsleiten wil trouwens. Voor gemiddelde skieers is dit zeker wel een aanrader. Toffe pistes, mooie zichten en het zonnetje schijnt hier goed. De liften zijn open van 9 tot 16 h (zelf laat in het seizoen) en je hebt eigenlijk nooit een ankertje nodig als je dat niet wil. Voor snowboarders zijn er maar een beperkt aantal plaatsen waar het echt plat is. Off piste lijkt hier in het juiste seizoen ook wel goed mogelijk. We vonden wel dat er relatief weinig sfeer was op de pistes (laag seizoen?). De restaurants zijn vaak ongezellig (maar wat een propere toiletten) en de barretjes op de piste vaak verlaten en sfeerloos, ondanks het feit dat het hier waarlijk krioelt van de Nederlanders. Aprés-ski in de dorpen is dan wel weer redelijk ok. Wat Konigsleiten betreft zaten wij in de Sterngucker. Een echte aanrader. De ligging is perfect (vlak naast een piste, dichtbij de enige supermarkt en de dokter), er is een betaalbaar restaurant aan en het appartement was heel aangenaam, proper en met een mooi zicht op Krimml en het gebergte. Het wordt uitgebaat door vriendelijke Nederlanders en is zeer betaalbaar. In Konigsleiten moet je wat opletten met je locatie, want het dorp is verrassend uitgestrekt. Ook wat de skischolen betreft moet je wat uit je doppen kijken. Qua prijs zijn ze gelijk, maar Obermoser gaat naar de piste van de burgemeester (opgelet, de kinderen moeten extra betalen voor het gebruiken van de lift daar!), terwijl de andere skischool normaal naar piste 5 gaat. Je kan je aardig wat loopwerk besparen door daar rekening mee te houden. Wij waren tevreden met de Obermosers (lessen in het Nederlands), hoewel het jammer is dat het kindergerief niet kan achtergelaten worden, het betalen voor de lift niet was vermeld en het feit dat zoals zo vaak men durft beginnen met een groep van 11 kinderen voor 1 lesgever. Ons skigerief hebben we na heel lang zoeken besteld via skiset.co.uk (met kortingscode), dat we vervolgens ophaalden bij Rieder, vlak tegen de gondel. Het is daar allemaal wat chaotisch en je moet je ogen open houden, maar we waren over het algemeen tevreden over het material. Sport2000 is een leuke shop om skigerief te kopen, maar qua skiverhuur zijn ze echt wel duur. De Intersports zijn – vooral wannneer je kinderen hebt – veruit het goedkoopst, maar er is er geen in Konigsleiten. De prijzen voor eten en drinken in Konigsleiten en heel Zillertal zijn heel betaalbaar. Een apotheker is wel niet aanwezig (de dokter kan je helpen), dus hou daar wel rekening mee. Het is geen autoloos dorp en ‘s avonds was het hier vooral heel stil. Voor party-sfeer kom je best in het hoogseizoen of nog beter, ga naar Gerlos. Je kan hier trouwens leuke wandelingen maken en de wegen door de bossen zijn echt mooi. De niet-tolweg naar Wald (waar een heel tof zwembad ligt) is een pareltje, hoewel niet aan te raden bij slecht weer (small en bochtig). Kort samengevat: een leuke bestemming voor families, vergelijkbaar met Fiss/Serfaus. Wegens te klein voor een bis-nummer komen we niet terug, maar aanraden doen we het zeker.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast358
    Gast358 27 november 2013 · 10:38

    Super ski gebied met voor elk wat wils, en skieën tot aan de deur was echt zo. Prachtig appartement gehuurd (appartement-konigsleiten.nl) aan de oefenweide met uitzicht op de piste. Zeker al weer geboekt voor volgend jaar. Apres-ski gezellig, ook voor families. Top gebied.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast920
    Gast920 4 november 2013 · 17:20

    Groot skigebied, voor ieder wat wils. Echt familiedorp met diverse leuke restaurantjes, met overal een speelruimte voor kinderen, daar kunnen we in Nederland nog wat van leren. Skischool Oberndorf ligt centraal in het dorp en heeft hoofdzakelijk Nederlands sprekende leraren. Wij komen er al jaren en verhuren er een appartement: www huisjevandebergen.nl . Een appartement gelegen aan de oefenweide midden in het dorp. Skiles kijken vanaf het balkon. Ook in de zomer allerlei mogelijkheden met tal van activiteiten erbij te plannen via www.actiefindebergen.nl

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast471
    Gast471 16 september 2013 · 14:43

    Wintersport in Königsleiten is echt top! Ben er nu al meerdere keren geweest en heb elke keer weer een mooie tijd gehad met veel sneeuw en prachtige pistes. Het skigebied zelf is erg mooi en geschikt voor zowel beginnende als ervaren skiërs. Er zijn gezellige restaurantjes op de pistes te vinden en de apres-ski is altijd gezellig bij de paraplubar en King's! Het appartement waar ik verbleef is ook zeker een aanrader (www.konigsleiten.info)! De ligging is goed en het appartement is erg compleet en gezellig ingericht! Voor komend jaar heb ik al geboekt en heb er alweer zin in!

    Met partner Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • wintersportersmierlo
    wintersportersmierlo 9 september 2013 · 10:59

    Wij waren afgelopen jaar weer met een groep van 13 vrienden te vinden in het gezelligste dorp van het Zillertal. We besloten na een fantastische week direct dat we weer terug wilden. Daarom hebben ook maar meteen geboekt voor 2014, we zullen met een groep van 20 mannen aanwezig zijn vanaf 8 februari. Gezelligheid, volle bak skiën en lekker apres-skiën, een topweek in het vooruitzicht. Voor onze ervaringen zie:

    of

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast321
    Gast321 7 maart 2013 · 17:42

    Verbleven in Residenz Konigsleiten, ruim en modern ingericht. Dag 2 tijdens de les bij skischule Obermoser mijn kruisbanden gescheurd. Alles netjes geregeld bij de arts in het dorp. De skileraar Thomas kwam zelfs nog even kijken hoe het was afgelopen. We hebben het volledige lesgeld en deel van de skipas terug gekregen. Kortom erg netjes. Konigsleiten is een dorp waar alles is maar nog wel een echt Oostenrijks sfeertje heeft.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast223
    Gast223 13 februari 2013 · 10:51

    Het is genieten en de verzorging bij de Fam. Rieder is uitstekend ,en naast de skilift dus direct naar boven voor een skitrip, was voor het eerst ongeveer 35 jaar geleden in Konigsleiten nog steeds genieten elk jaar.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • wintersportersmierlo.nl
    wintersportersmierlo.nl 17 januari 2013 · 17:07

    Wij gaan dit jaar voor de vierde keer met vrienden, en dit gebied heb ik ook ooit met familie bezocht. Het is ons iedere keer ontzettend goed bevallen. De apres ski is kleinschalig, maar altijd gezellig, en het skigebied wordt ieder jaar beter. Mocht je een keer een wat drukkere apres ski op willen zoeken kun je altijd een uitstapje maken naar Gerlos!

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • wintersportersmierlo.nl
    wintersportersmierlo.nl 12 september 2012 · 10:56

    Al vele jaren op rij dit skigebied bezocht met onze vrienden groep. Na Les Deux Alpes, Mayrhofen en Saint Sorlin hier terecht gekomen en 4 jaar achtereen teruggekomen. Uitstapjes naar Serfaus en Kaltenbach in de daaropvolgende jaren konden ons uiteindelijk toch minder bekoren dan Konigsleiten, en daarom hebben we ook voor aankomend jaar weer met een grote groep vrienden geboekt. Het skigebied is lekker, voor ieder wat wils. Off-Piste mogelijkheden zijn ook aanwezig. De apres ski is niet talrijk, maar wel altijd gezellig. Aanrader.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • ex skileraar
    ex skileraar 14 januari 2012 · 14:49

    Skiles bij Urterwurzacher. Niet doen. Dit is echt pure oplichting. Mijn dochter van 6 is op les geweest bij deze skischule (met de blauwe jacks). Ze heeft niets geleerd. Vorig jaar in Zell am See en daarvoor in Gerlos wel veel geleerd, nu dus niet. Met 12 kleine kinderen bij een skijuffrouw van net 16 (!) jaar. Iedere dag verplicht eten in het restaurant bij die ene dezelfde lift. Rondskien ging dus niet want altijd moest er hier (bij het restaurant bij die lift) verzameld worden. De skischule vind het belangrijker de commissie van dit restaurant te vangen dan de kinderen fatsoenlijk les te geven. 50 meter verderop waren nl prima pisten (blauw) voor de kinderen maar daar gingen ze om bovengenoemde reden niet naar toe. Klagen heeft geen zin. 150 euro uitgegeven voor de hele week les op 1 piste (waar het natuurlijk ook nog eens extreem druk was met zijn allen). Kortom afrader. Ga naar de andere skischolen in dit dorp (die met de rode jasjes).

  • Cees
    Cees 1 september 2011 · 20:22

    Na januari nog een extra weekje in maart geweest en het lot was ons gunstig gezind, de dag voordat we aankwamen was er nog 30 cm sneeuw bijgevallen, al zagen we op reis ernaartoe daarvan pas iets voorbij Gerlos, We waren niet eerder zo laat, maar het is erg goed bevallen, de pistes waren nog erg goed gezien de middelmatige winter van 2010-2011, De dagen waren veel langer, ook lekker al s morgens op balkon in de zon het ontbijt, Gingen we naar beneden het dal in, was het daar al heerlijk lente en reden we weer terug omhoog naar Koenigsleiten, gingen we de winter weer in, al met al een heerlijk relaxt weekje...

  • Anoniem
    Anoniem 19 februari 2011 · 12:56

    2e week Jan 2011 weer geweest, dit jaar eerste keer (sinds 2007) dat we het asfalt voor de deur van ons appartement konden zien en dit wegens een warme föhn, maar desondanks ondanks de hoge temperaturen bleken de pistes nog verrassend goed te zijn, we zien natuurlijk het liefst een sneeuwdek van 30 tot 50 cm op het dak van het huisje liggen zoals andere jaren en we skiën natuurlijk het liefst tot aan onze voordeur , laten we maar hopen dat het maar beperkt blijft tot 1x in de 5 jaar dat de sneeuwcondities wat minder zijn, as maart gaan we nog een weekje op herkansing, het dorpje heeft in ieder geval ons hart gestolen en laten we maar hopen dat de global warming hier in de toekomst geen rol gaat spelen en hopen dat dan een local cooling de Oostenrijkse winter mag verblijden

  • A.
    A. 6 februari 2011 · 13:28

    Leuk, zeer zonnig gelegen dorp, wat vooral voor de wintersport is gebouwd. Daardoor gunstige ligging van accommodaties ten opzichte van de pistes. Daardoor hoef je nooit ver te lopen naar de piste. Ook prettig dat er geen doorgaande weg door het dorp loopt, waardoor het autoverkeer beperkt is. Het dorp is sfeervol omdat alles traditioneel is gebouwd en er vooral mooi chalets staan en weinig grote complexen. Het dorp blinkt met name uit door zijn goede prijs/kwaliteit verhouding van de accomodaties. Je hebt veel huis voor je geld. Veel keuze uit zowel kleinere als grotere appartementen en chalets. Relatief weinig hotels en pensions. Niet zoveel voorzieningen, maar voldoende. Goede supermarkt met prima bakker en slager. Verder alleen wat sportwinkels. Uitstekende restaurants met voldoende keuze. Apres-ski, niet zo uitgebreid maar wel gezellig en voor elk wat wils. Hannes ski Alm onderaan de piste is erg gezellig en druk, maar voor wie een rustigere apres-ski wil zijn er voldoende alternatieve terrasjes/ kroegjes. (Je hebt ten slotte maar 1 of 2 leuke plekken nodig toch?) Sfeer in het dorp is erg goed. Van alle gebieden waar ik tot nu toe geweest ben waren het personeel en de locals hier veruit het (klant)vriendelijkst. Van de liftbedienden tot de supermarkt tot bediening! Alleen daarom zou ik al terug komen!

  • Jenita Otter-Spijkerman
    Jenita Otter-Spijkerman 29 januari 2011 · 12:18

    Wij zijn dit jaar voor het eerst naar Königsleiten geweest. Geweldig skigebied, zeker voor herhaling vatbaar. We vonden de weg ernaar toe niet helemaal top, behoorlijk hoog, maar zeer zeker de moeite waard. We doen zeker weer.

  • Corien van Twillert
    Corien van Twillert 17 december 2010 · 16:34

    He Familie Kingma uit Burum. Wij gaan ook nog steeds ieder jaar naar Königsleiten. Het blijft leuk, jammer dat we niet in dezelfde periode gaan. Was erg gezellig. Wij zijn er eind februari weer. Groet Loek Corien Dennis uit Harderwijk.

  • Dirk
    Dirk 15 december 2010 · 22:19

    Dit jaar is er een nieuwe gondel, die je vanuit het dorp in 8 minuten op het puntje van de berg brengt (1600 naar 2000mtr). Tevens is er een nieuwe nachtclub, nieuwe aprés skibar en een verbouwde aprés skibar. Wij gaan ieder jaar de 3e week januari. We gaan met dynamic holland, er worden leuke activiteiten buiten het skiën om samengesteld. De derde week is een echte feestweek met twee gangmakers als reisleiding, echt leuk als je van gezelligheid houdt.

  • Familie Kingma Burum.
    Familie Kingma Burum. 6 december 2010 · 10:22

    Wij gaan dit jaar voor de 10de keer met ons hele gezin naar Konigsleiten. Januari 2002 voor het eerst, we waren 25 jaar getrouwd en gingen met 7 pers. Nu met aanhang inmiddels met 12 pers. Elk jaar in de 2de week van januari. Na de kerstvakantie is het heerlijk rustig op de pistes. We zijn helemaal verknocht aan dit prachtige almdorp en de mooie pistes en zien er nu alweer naar uit. We huren 2 appartementen en elke keer ziet het er prima uit en vooral het uitzicht op Krimml sḿorgens vroeg als de lift net draait vinden we prachtig. Konigsleiten, we komen er weer aan!

  • Kees
    Kees 5 november 2010 · 00:49

    afgelopen januari 2010 weer geweest, lag dit jaar wat minder sneeuw, maar toch gelukkig nog genoeg,verheug me weer erg om as januari 2011 van de partij te zijn in onze vaste familiestek de asten huetten, zag op de website dat de eigenaar Obermoser nu ook een filmpje gemaakt had van de huisjes en de omgeving, dat ik nachtleven boven weinig punten geef is in mijn ogen ook helemaal niet erg, maar de feestnummers onder ons zouden het kunnen missen

  • Karin
    Karin 30 maart 2010 · 14:55

    Voor het tweede jaar in Konigsleiten geweest, was weer een geweldige vakantie. Goede ski school, goede geprepareerde pistes en geen lange wachttijden bij de liften (toen wij er waren tweede week maart). Voor de echt gevordere skier kan het gebied wat te makkelijk zijn, er zijn vooral rode en blauwe pistes. Er zijn maar een paar apres ski tenten, maar die zijn erg gezellig. Veel Nederlanders maar zeker ook Duiters en andere nationaliteiten. Een aanrader als je niet puur voor apres ski gaat en relaxed wil skien.

  • T. Houberg
    T. Houberg 10 maart 2010 · 08:14

    Konigsleiten is een klein dorp waarin niet heel erg veel te beleven valt. Er is 1 apr?ski bar, de Schirmbar, welke erg druk en gezellig is! Hoog aantal Nederlanders, maar als je daar tegen kan wel erg gezellig! 's Avonds uitgaan in Kings(erg gezellig) of Goah (meer een soort club) is ook erg goed te doen. Skigebied is behoorlijk goed, alleen voor de beginner is Konigsleiten niet optimaal!

  • JNS
    JNS 14 januari 2010 · 16:51

    4 jaar geweest met school. Waren de apres ski eigenlijk aan het opvullen met deze club. Beetje rustig het nachtleven van Koningsleiten. Nu toch maar gewaagd aan een wat drukker dorp Mayrhofen. Verder prima skieen daar, idd de lift is wat minder. Wel leuk om naar de overkant te gaan. Zeer goed te doen daar (maar wel wat minder uitdaging). De kippenbar is gezellig echt een lekker oud sfeertje. Heb me prima vermaakt 4 jaar!!

  • Helene
    Helene 15 december 2009 · 22:37

    Maandag teruggekomen van de seizoensopening 2009-2010 (tweede weekend van december)! De start verliep wat traag, de eerste dag waren maar een paar pistes open die nauwelijks geprepareerd waren, maar dag 2 ging bijna alles open en lag het er goed bij. Konigsleiten is een fijn dorp, lekker hoog gelegen dus sneeuwzeker, aan de piste en er is genoeg te doen qua ski en apres ski. Volgend jaar schijnt een nieuwe 8-persoons gondellift vanuit het dorp te gaan draaien, vooralsnog moet je nog een kwartier in een zeer koude tweezitter doorbrengen. Dat is dan ook eigenlijk meteen het enige echte nadeel van Konigsleiten. Ik vind het een aanrader.

  • Kees
    Kees 24 november 2009 · 22:20

    sinds 2007 komen we hier elk jaar terug met kinderen en aanhang, tot nog toe geluk gehad met hoeveelheid sneeuw in 2e helft januari, in de zomer hebben we in Frankrijk en Zwitzerland wel eens van die betondorpen bezocht, gelukkig zijn de huizen in Koenigsleiten van dat gezellige hout met balkons en is het een genoegen om \'s avonds in sprokjessfeer een wandeling door het dorp te maken, op de plaats war we logeerden kon je vanaf de piste met de ski\'s tot voor de voordeur thuiswaarts komen, wat wil je nog meer? dat er niet zo veel apres ski is als in Gerlos, mooi, want we zijn als familie gezellig onder elkaar en er zijn ook leuke restaurantjes, as januari hopen we weer van de partij te zijn en hopen mar dat de sneeuwkanonnen niet nodig zijn en we weer en dike laag natuursneuw op de daken mogen zien.

  • Anoniem
    Anoniem 11 november 2009 · 22:19

    Heerlijk dorp nu 2x bezocht ook in tsechie en Ehrwald geweest maar dat kon niet tippen aan dit dorp. Rustig gelegen sneeuwzeker gezellige schrimbar en goeie restaurants. Wij gaan naar alle waarschijnlijkheid dit jaar weer hier heen. Tip: bij kings hebben ze bitterballen

  • Robert
    Robert 9 april 2009 · 17:14

    Begin december Sterngucker bezocht voor een kleine week, zeer verzorgd en vriendelijk personeel. Hotel zit direct aan de piste wat een groot voordeel is. Eten prima, gaan we zeker nog eens naartoe!!

  • Tessa
    Tessa 7 april 2009 · 13:22

    Sterngucker: Het restaurant is helemaal vernieuwd en ziet er super uit. De keuken is ook zeker goed. Het is van een heel leuk Nederlands stel. De kamers zijn netjes en gezellig. Zeker een aanrader om hier een keer te eten!! Volgend jaar kom ik zeker terug!

  • didi
    didi 23 maart 2009 · 16:03

    Altijd afhankelijk van je wensen, maar meer dan genoeg keuze. Ferienwohnungen, app, ook priv?fr??ensions, hotels cq Gasthof, apparthotels, noem maar op.

  • didi
    didi 23 maart 2009 · 16:03

    Zowel Skischool Obermoser als Skischool Unterwurzachter zijn aan dezelfde weg gelegen, maar Obermoser heeft de oefenpiste in het dorp en Unterwurzachter op de M?henwald piste ad andere kant vh dorp.

  • didi
    didi 23 maart 2009 · 16:03

    Vergis je niet in de rit vanuit het dal naar boven. Het dorp zelf heeft flink hoogteverschil. Sommige delen zijn steil. Als je slecht ter been bent, kan dat lastig zijn, maar denk ook aan kinderwagens: gewoon flink duwen. Gasten in lager gelegen acco\'s gebruiken soms auto om naar \'boven\' te komen met skispullen. Uitzicht is subliem. Lekker wandelen. Niet veel terrassen, maar bijv. Alpenrose heeft groot terras. Skibus rijdt af en aan, is goed vervoermiddel naar andere dorpen. Liften van 9 tot 16 uur. De veel besproken stoeltjeslift: de nieuwe gaat er dit jaar echt komen! De \'vertrekhal\' is bijna af. Al met al een heerlijk skidorp.

  • didi
    didi 23 maart 2009 · 16:03

    Kan altijd goedkoper. Maar de terrasprijzen bij ons aan de kust liggen soms hoger. Boodschappen bij de Spar vergelijkbaar met Ned.begrippen. Eten kan net als in Ned. duur en goedkoop. Pizzeria is super en betaalbaar. Zo ook eten in de hotels. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Skipas duurder dan in kleinere gebieden, maar vergelijkbaar met grote skigebieden: 6 dgn. ¤88 voor kids tot ¤186 volw. Ook dagpassen mogelijk.

  • didi
    didi 23 maart 2009 · 16:03

    De Obermosers is een superskischool voor de kids! Ideaal centraal gelegen en zij maken gebruik van de oefenpiste met priv?leeplift (Burgermeesterweide) in het dorp. Skischool Unterwurzacher maakt gebruik van de M?henwald piste ad andere kant vh dorp. Er is een speelplaats maar die lag nu onder +2.00m sneeuw! Slee?kan heel makkelijk in het dorp bovenaan de oefenpiste. Ook Ned. skileraren en skileraressen!

  • didi
    didi 23 maart 2009 · 16:03

    Er zijn altijd gezellig veel mensen aan de wandel, ondanks het hoogteverschil in het dorp. Niet te druk, geen gekkenhuis. Altijd even een piekmoment voor en na de skilessen rond 9.45u en na 15u. Voornamelijk familiedorp.

  • didi
    didi 23 maart 2009 · 16:03

    Met kleine kids niet elke avond aan de apr?ski maar toch wel ns bij Skischool Obermosers, erg gezellig. Ook makkelijk als kids na skiles nog even willen buiten spelen. Erg leuk; op wo. speciaal apr?ski voor de kids m?skileraren en skileraressen! De Schirmbar is the place to be.

  • Pieter Jan
    Pieter Jan 1 maart 2009 · 10:56

    Net terug van een weekje skien in K?leiten (21-28 februari). K?sleiten is een leuk en sfeervol skidorp. Voor de apr?ski kun je prima terecht bij de schirmbar bij de stoeltjesliften of bij de Obermosers (een van de plaatselijke skischolen). Het dorp beschikt over een Spar supermarkt, een aantal sportzaken voor de skiverhuur en leuke reataurants. Er is inderdaad nogal wat gebakkelei over een nieuw te bouwen gondellift, die de wat verouderde stoeltjesliften vanuit het dorp naar de K?sleitenspitze moet vervangen. Wij hadden deze week sneeuw, zeer veel sneeuw en in het hoger gelegen skigebied kan een koude, venijnige wind opsteken, maar daar kun je prima op kleden. De moeilijkheidsgraad van de afdalingen is gevarieerd van blauwe, flauw rode en moeilijker rode pistes tot enkele zwarte afdalingen. In het gebied zijn meer dan genoeg bergrestaurants en tentjes waar je kan eten en drinken. K?sleiten en haar skigebied (Zillertal Arena) is zeker voor herhaling vatbaar!!

  • fam van den Brink
    fam van den Brink 28 februari 2009 · 15:43

    We komen al zo\'n 8 jaar in Konigsleiten waarvan al 5 jaar in Hotel Alpenrose. Dit Hotel heeft zo\'n gunstige ligging dat we er ieder jaar terug naar toe gaan. Het personeel is zeer vriendelijk en gastvrij. De lift is naast het hotel en de pistes zijn geweldig voor iedereen. Enkele zwarte, veel rood en ook veel blauw. Weer een top vakantie!

  • Anoniem
    Anoniem 22 februari 2009 · 12:28

    Wij verbleven een week in Konigsleiten. Dit voor de 2e keer. We hebben ondanks dat het 2 dagen had gesneeuwd veel kunnen skien. Mooie pistes, goed geprepareerd. Ook kun je vanaf dit punt makkelijk naar een andere plaats in het Zillertal rijden en bijvoorbeeld bij Mayerhofen opstappen. Het leuke hiervan is, dat je lange tochten kunt maken en steeds weer iets anders kan gaan doen. Wij hebben dus een heerlijke vakantie erop zitten! Groeten uit Houten, Fam de Kruif

  • T.Kingma
    T.Kingma 9 februari 2009 · 09:12

    Wij gaan al 10 jaar naar konigsleiten met het hele gezin en nu ook met vrienden en vriendinnen mee en zelfs al kleinkinderen. We vinden het hier prachtig en de pistes zijn goed. Alleen jammer dat de nieuwe lift naar het skigebied er nog steeds niet is en wel beloofd is. Volgend jaar maar wwer zien, want dat we weer gaan is nu al wel zeker.Konigsleiten is en blijft voor ons het mooiste almdorp.

  • Edwin
    Edwin 2 februari 2009 · 16:24

    Topweek gehad vorig jaar. Gezellige Apre Ski in de schirmbar. Maar zelfs in de crocus vakantie is het savonds maar erg stil in de discotheken Goah en de Kings.

  • Evenard
    Evenard 24 oktober 2008 · 19:01

    Konigsleiten is met name voor families een prima gebied om te skien. We gaan dit jaar voor het 7e jaar naar dit dorp. De opmerkingen over de oude liften vanuit het dorp naar boven kloppen, maar wanneer je gebruik maakt van de gondellift naar Konigsleiten of de 6-stoeltjeslift (met overkapping) naar de Gerlosplatte, dan kom je snel op mooie pistes. De Gerlosplatte biedt vele mogelijkheden (zowel blauw als rood, een enkele zwarte piste). Wanneer op tijd wordt vertrokken is het mogelijk om via Gerlos naar Zell am Ziller te skien en weer terug. Prima gebied!

  • Laurens Koster
    Laurens Koster 22 oktober 2008 · 13:00

    Klein almdorp, met ? mooie apres ski bar, de Schirmbar. Er moet er nog een zijn, maar wij hadden aan de Schirmbar genoeg. Midden in het dorp is een mooie piste voor de kleintjes. Verder is er meer dan genoeg keuze aan restaurants. Wij zaten relatief ver van de liften vandaan, en nog was het goed te doen. Het gebied zelf is mooi, maar langgestrekt, en daarmee ben je nogal een poos bezig om helemaal naar de andere kant van het gebied te komen. Met een aantal beginners zijn wij dus rondom KL gebleven. Al met al een aanrader. Mooi familiedorp, een aantal verouderde liften, maar de vervanging daarvan staat gepland. Zeker niet onoverkomelijk!

  • Anoniem
    Anoniem 17 maart 2008 · 12:05

    Koenigsleiten is fantastisch gelegen en door de hoogte heel erg sneeuwzeker. Skigebied Koenigsleiten/Krimml is perfect voor de beginnende/ervaren skier. Goed toegankelijk met comfortabele liften. In seizoen wel behoorlijk prijzig. In het dorp is slechts 1 winkeltje en als het druk is, is het daar dus dringen geblazen. Bouw nieuwe lift vanuit het dorp staat gepland voor zomer 2008.

  • Roy
    Roy 10 maart 2008 · 13:56

    Niet al te groot gebied dat de belofte van geavanceerd gebied niet waarmaakt. Veel oude en zeer trage 2 persoonstoeltjesliften zonder overkapping, hierdoor vaak wachten en kleumen in de lift. De nieuwe gondel vanuit het dorp wordt al lang beloofd maar staat nog steeds in de ijskast. Het skiegebied is leuk maar de verbinding met Gerlos en vooral Zell in zeer gekunsteld. Tegen de tijd dat je aankomt in Zell kun je direct weer terug omdat je anders de skibus niet haalt. De Gerlosplatte is leuk (veel blauw) maar doordat het 1 grote witte pukkel is lijken alle pistes op elkaar. De liften en de horeca op de platte zijn wel erg goed.

  • Sandra
    Sandra 4 maart 2008 · 12:59

    Dorp ligt op een berg met een kronkelweg, dus geen echt centrum en erg steile weg. Bijna iedereen neemt de auto, omdat lopen niet echt meevalt op zo\'n steile weg. Verder komt er volgend jaar een nieuwe cabinelift in plaats van de huidige 2-pers stoeltjeslift die je naar het skigebied brengt, dit zal een hele verbetering zijn! Verder erg vriendelijke mensen overal, brengen je echt in de vakantiestemming.

  • Anoniem
    Anoniem 3 januari 2008 · 15:36

    Prima pistes die helaas slecht verbonden zijn met elkaar. Naar Gerlos hele oude trage liften (er is onenigheid over nieuw aan te leggen lift) Voor je vanuit het dorp boven bent moet je eerst 15 minuten in een oude trage stoeltjeslift zitten. Bij mooi weer geen probleem maar met een beetje koude wind of bewolking geen pretje. Tocht naar Zell is voornamelijk vanaf Gerlos via liften. In Zell wel weer mooie pistes. Bij de Gerlosplatte wel nieuwe snellere liften.