Van Grenoble naar Superdevoluy (la joue du loupe)

Dit onderwerp gaat over de bestemming Dévoluy

Hallo allemaal
heeft iemand ervaring met de reis van grenoble naar superdevoluy?

zo ja wat is aan te raden?

Het is aan te raden om niet naar Superdevoluy te gaan!

Wij konden ooit een huis kopen in Superdevoluy en hebben dat bewust niet gedaan vanwege de afstand vanaf de snelweg. Leek ons vooral in de winter niet handig voor de gasten. Wonen nu op 4 km van skipistes en 18 km van een snelweg…

Wanneer ga je er naartoe. Als het tijdens 26/12-2/1 is dan rij je het best over de A51 (voor de file) en wellicht ook de D1075 tot in Veynes (voor de bergen te vermijden). Het is toch nogal kronkelig op de D1075 maar je kan goed doorrijden. Als het buiten de vakantie is dan kan je zeker de D1085 nemen.

Wij hebben het afgelopen jaar ook gedaan; we zijn via de Route Napoleon gereden; weet niet precies welk wegnummer dat is. Maar was prima te doen! Overigens zijn sneeuwkettingen geen overbodige luxe; terug zijn we in een sneeuwstorm gereden, bovendien nogal omgereden dus hebben er vijf uur over gedaan om van SuperD naar Grenoble te komen. Maar dat was ook wel erg extreem…

Route Napoleon is D1085 ofwel n85

Normaal gesproken zou ik gewoon de route die de navigatie aangeeft volgen, maar aangezien er hier gesproken wordt over betere alternatieven ben ik wel benieuwd of de route zoals deze bv. gegeven wordt door Google (link: http://bit.ly/eG0MOo) aan te raden is. Deze gaat namelijk niet over de D1085. Wij gaan in de periode van 22-01 tot 29-01.

Wat is beter te rijden met caravan de n85
of de D1075.
Wie heeft hier ervaring mee
Wij gaan in september

@Rob

Volgens ViaMichelin rijd je over de d1075 met de auto 19 minuten langer en is de rit 41 km langer en betaal je peage 3,20 € enkel heen. Heb met Superdevoluy of La Joue Du Loup geen ervaring maar wel met de D1075 en de D1085.

Als je voor de D1075 kiest dan zou ik in de buurt van Veynes kiezen met uw caravan voor de D994a (Apres-Sur-Buëch) i.p.v. D994b (Veynes). De d1075 heb je wel veel gekronkel maar toch eigenljk geen steile helling. Vanaf Veynes is het voortdurend gekronkel voorbij. http://www.viamichelin.nl/web/Itineraires?strStartLocid=31ND…

Als u rijdt over de D1085. ook redelijk wat gekronkel, ook veel rechte stukken, rotonde’s, dorpjes. Steilere bergen zeker ook in de terugrit.
http://www.viamichelin.nl/web/Itineraires?strStartLocid=31ND…

Ik zou met een caravan toch kiezen voor de d1075 zowel in heen als terugrit, maar je zou eigenlijk beter wachten op ervaringen van anderen die met de auto naar Superdevoluy gingen over de D1085 en of het te doen is met de caravan.

Plaats een reactie