BEWintersporters is ook beschikbaar op wintersporters.be
sluiten
Reviews Winterberg

Reviews Winterberg

71% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.8 op basis van 3698 reviews.

 • Sterke punten: Kindvriendelijk, gezellige après-ski, goedkoop en buitengewoon makkelijk bereikbaar.

Wat vind jij van Winterberg?


Beoordelingen van gebruikers

 • Gast595
  Gast595 29 december 2017 · 12:07

  We wonen in Delfzijl .Samen met mijn zoon(17) en dochter (15) een dag skiën in winterberg.Tussen kerst en nieuwjaar. We hebben dit jaar nieuw snowboards en skien gekocht die we wilden uitproberen voor onze skievakantie in 2018. De pistes zijn zeer kort ,maar voor een dagje skien en je spullen uitproberen op circa 375km van je huis is dat niet een groot probleem. Onder normale omstandiheden had het aan onze voorwaarden kunnen voldoen . We zijn op 28-12-2017 om 05:00 vertrokken naar het ski gebied Winterberg met het idee om omsteeks 10:00 op de piste aanwezig te zijn . Omstreeks 09:00 stonden wij op circa 6 km voor Winterberg 2 uur in de file . Parkeren van je auto is een groot probleem ,geen duidelijk beleid van de organisatie waar je eventueel je auto kan parkeren.Op de piste was het voor een groot gedeelte van de tijd dat we aanwezig waren op de piste wachten voor de liften .Zelf de helling oplopen gaat sneller . Veel te druk voor het gebied,waardoor het niet aan de verwachtingen voldoet.We zijn circa 5 uur aanwezig geweest op de piste.wachtijd voor de liften 4 uur daadwerkelijk geskiet maar 1 uur .Wat ik zelf ook een groot irritatie vind is dat alle stoelen van de liften niet vol zijn bij een wachttijd van circa 3 kwartier. Misschien dat we het nog een keer proberen maar dan niet op een zaterdag of zondag en ook niet in een vakantie

  Met familie Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
 • Gast730
  Gast730 22 februari 2017 · 21:57

  Winterbergen was beter dan ik had verwacht. Inderdaad veel moderne liften en aan elkaar gekoppelde pistes. Wij waren in een druk weekend en dat was wel te merken. In het weekend zou ik niet meer komen Maar ik denk dat ik nog wel eens terugkom doordeweeks voor 2 dagen of zo. Gewoon even lekker eruit, 3,5 uur rijden vanaf amsterdam. Er is op 40 km van winterbergen nog een klein dorp wat voor filles zorgt. Maar ze zijn bezig met grote brug over dat dal. Met beetje mazzel is dat voor seizoen 2017/2018 klaar. Scheelt zo half uur reistijd op drukke dagen. Wij zijn als afwisseling ook 1 dag naar Willingen gaan. Ook klein gebiedje maar toch OK geregeld daar. Ik vond de prijzen en kwaliteit in de restaurants ook een verademing in vergelijking met de Alpen landen. We hadden geen fut in apresski dus daar kan ik niets over zeggen. Overnacht hebben we net buiten wintersberg gedaan. Was ook prima in Olsberg.

  Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
 • Talan
  Talan 20 februari 2017 · 09:15

  Moderner en beter uitgerust skigebied als je zou denken. Veel liften zijn met elkaar verbonden waardoor je makkelijk een mooi traject kan uitstippelen. Op weekenddagen kan het hier wel super druk worden, dit maakt dat je tot 15 minuten aan een lift kan aanschuiven om uiteindelijk op een paar minuten terug beneden te zijn. Voor gevorderde skiërs wordt dit snel saai, maar voor een dagje (eventueel met overnachting) kan dit een leuk weekend worden onder vrienden.

  Met partner Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
 • Gast743
  Gast743 13 februari 2017 · 18:58

  4 dagen in Winterberg geweest. Lag erg goede sneeuw en de temperaturen bleven nagenoeg de hele tijd onder nul. De pistes lagen er dan ook prima bij. Het was de eerste keer buiten de Alpen voor ons, we moesten vooral erg wennen aan de lengte van de pistes. Pistes zijn zeer kort waardoor je vaak weer binnen een halve minuut tot minuut beneden bent, het voordeel is wel dat alle stoeltjesliften maar 2 tot hooguit 3 minuten duren. Veel beginners op de pistes, regelmatig ook zonder helm die ongecontroleerd van de pistes afgaan en soms voor gevaarlijke situaties zorgen. Ik denk dat wel tweederde van de wintersporters in Winterberg Nederlands is. Voor de àpres-ski zijn we alleen in de Skihütte van der Brabander geweest. Gezellige sfeer met alleen maar Nederlanders, vooral op vrijdag en zaterdag was het top. Zaterdag en zondag waren wel erg druk om te skiën, er komen heel veel dagjesmensen uit Nederland. In de middag was het eigenlijk niet meer de moeite waard om te skiën, zulke lange wachtrijen stonden er. Al met al 4 mooie dagen gehad. We hadden wel alle pistes telkens in een uurtje of 4 al gehad, dus 2 á 3 dagen in Winterberg is wel genoeg. Tip: probeer doordeweeks te gaan. Het was op donderdag en vrijdag veel rustiger dan in het weekend en de pistes bleven er toen ook beter bij liggen.

  Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Gast769
  Gast769 12 december 2015 · 21:41

  Echte aanrader! Gezellig sfeertje. Ook van de pistes geniet ik. Het is er (gezellig) druk. Er zouden alleen wel wat meer binnenzitplaatsen mogen komen in de drukste restaurants.

  Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
 • Jesper
  Jesper 7 februari 2015 · 00:06

  03-01-2015 in Winterberg geweest. Tip: ga hier nooit in het weekend in de vakantie heen. Je staat namelijk meer in de rij voor de lift dan dat je aan het snowboarden bent. Ook zijn de pistes erg kort en sommige zijn vrijwel vlak. Doordeweeks zou het wat rustiger moeten zijn, dan kun je het beste gaan. Sneeuwcondities: Waren over het algemeen goed bij 30-40 cm sneeuw. Alleen op de steilere pistes kwamen er steentjes/aarde doorheen. Eten: Gegeten bij hut M op het pistenplan, bij de sleeplift Käppchen. Een grote hamburger kost zo'n 12 euro daar, was best te eten. Conclusie: Leuk voor een dagje als het rustig is en de condities goed zijn, langer moet je er niet zijn.

  Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
 • Gast650
  Gast650 10 april 2013 · 12:13

  afgelopen weekend zijn we er geweest tot verbazing top conditie heerlijk rustig en zeker voor herhaling vatbaar ik vind willingen beter dan winterberg het is er gezelliger en langere pistes als je geen problemen hebt met ankerlift is het top ik vond het echt super om nog even weg te zijn en je bent er zo 3 uurtjes rijden vanuit utrecht

  Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Gast524
  Gast524 8 april 2013 · 16:30

  Op 7 april nog even met m`n kleinzoon (11)jr `n dagje alle pistes gedaan en ook afgeragd zo als wij dat in de volksmond wel noemen. `N beteredag om zeizoen af te sluiten in winterberg kun je je haast niet wensen.Alles top . ToT VolgenD ZEIZOEN. En dan nog vaker gaan. Grtn`n fam. uit GAANDEREN

  Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Gast928
  Gast928 11 maart 2013 · 21:41

  Super voor de kids Lekker dichtbij Ook leuke skipistes buiten winterberg Leuke hotels, gasthouses of slapen bij de boer Heerlijke restaurants ook op de piste. Gewoon een heerlijke plek om naar toe te gaan zowel voor beginner als gevorderden. In de weekenden vaak wat drukker als doordeweeks maar ga alsjeblieft niet zitten zeuren over dit gebied. De meeste wintersportgebieden in Oostenrijk, Zwitserland, Italië of waar dan ook zouden aan winterberg een voorbeeld moeten nemen als je ziet wat hier geïnvesteerd aan sneeuwkanonnen en liften om het de Skier naar de zin te maken.

  Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
 • Gast490
  Gast490 7 maart 2013 · 20:20

  Een erg leuke vakantie die letterlijk in onze achtertuin ligt. Dit jaar drie keer geweest: één keer door de week, één keer een weekend met overnachting en één keer een zaterdag. Hierbij is me opgevallen dat het in het weekend overdag echt wel behoorlijk druk is. de verhouding skiën - wachten voor de lift is niet helemaal goed. Maar 's avonds skiën is een echte aanrader! Erg rustig, pistes zijn opnieuw geprepareerd, en alle "brekebenen" zitten al in de aprés ski bar. Samengevat: erg leuke bestemming die ik volgens jaar zeker weer op de agenda ga zetten. Maar dan wel door de week of weer avond skiën.

  Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring