Skigebied/Dorp foutjes en suggesties

Heb je een foutje gevonden in de tekst van een skigebied of dorp? Klopt de informatie nog niet in het skigebieden overzicht? Mist er gewoon iets of heb je een suggestie over hoe we de getoonde data beter kunnen maken? Dan ben je hier op de juiste plek.

Meld hieronder je klacht of suggestie maar vergeet niet even te checken of iemand je al voor was. Wees kort, bondig en duidelijk zodat het voor ons makkelijk te checken en verwerken is. We pakken het zo snel als mogelijk op dus vragen wanneer de aanpassing word doorgevoerd is niet nodig.

*bericht bewerkt door Yo-han op 19 nov 2014 11:43

MAND!

Obersaxen-Mundaun.

Deze tekst klopt niet:
"120 kilometer pistes en 18 skiliften horen bij de dorpen Lumbrein, Misanenga, Valata en Vattiz."

De belangrijkste dorpen van het gebied zijn Obersaxen (een groot dorp met verschillende kernen waarvan Meierhof en Misanenga goede aansluiting op het skigebied bieden), Surcuolm/Valata en Vella (ligt aan de andere kant van de berg in de gemeente Val Lumnezia). De genoemde dorpen Vattiz en Lumbrein liggen ook in Val Lumnezia maar heben geen lift het gebied in, alleen doodlopende pistes.
Vermeldenswaard is ook dat het gebied op slechts een kwartier rijden van Ilanz, de "eerste stad aan de Rijn" ligt, waar gemakkelijk inkopen gedaan kunnen worden.

De links kloppen niet. De website van de bergbanen is:
http://www.obersaxen-mundaun.ch

De website van het gebied is:
http://www.surselva.info/obersaxen-mundaun/winter/obersaxen-…

De "skigebieden in de buurt" bevatten twee niet voor de hand liggende opties (Elm is hemelsbreed niet ver, maar is uren rijden. Zelfde geldt in iets minder mate voor Heinzenberg). Opties die wél genoemd kunnen worden zijn Disentis/Sedrun en Waltensburg/Andiast.

-zo mogelijk aangepast-

Adelboden-Lenk

Deze zin is onzin, die baan bestaat helemaal niet:
"zeer modern liftensysteem, zoals de recent geopende Sillerenbahn naar de Hahnenmoos en de Tschentenegg".

Moderne liften zijn o.a. de Bühlbergbahn, de Chuenisbärgli-bahn en vanaf komend seizoen een nieuwe kombibaan Geils-Hahnenmoos

Ook hier wordt weer verwezen naar skigebieden in de buurt die in realiteit lastig te bereiken zijn, hoewel ze hemelsbreed niet ver weg zijn (Torrent - Leukerbad, Crans-Montana, Lauchernalp - Lötschental).

-aangepast-

De "skigebieden in de buurt" bevatten twee niet voor de hand liggende opties (Elm is hemelsbreed niet ver, maar is uren rijden. Zelfde geldt in iets minder mate voor Heinzenberg). Opties die wél genoemd kunnen worden zijn Disentis/Sedrun en Waltensburg/Andiast.

joepert op 2 okt. 2013 10:12

"Skigebieden in de buurt" wordt net als "Dorpen in de buurt" automagisch berekend door de site. Hemelsbreed dus inderdaad. Ik zal binnenkort eens kijken of hier nog wat aan te verbeteren valt zodat de resultaten wat relevanter worden.

MAND!

Ook al via een google docs aangegeven en ook een keer doorgemailt. Maar dit gebied mist nog steeds op de site:
Nax (Télé Mont Noble)
http://www.naxmontnoble.ch/fr/domaine.php

Afgelopen seizoen zijn er 2 sleepliften vervangen voor 4 persoons stoeltjesliften. Dit heeft het gebied wel echt een boost gegeven zodat het nu zeker thuishoort op deze site.

Ligging: Tussen Thyon 2000, Val d’Anniviers, Evolène en Crans-Montana.

Gratis parkeren, bereikbaar met bus vanaf Sion. Heel veel off-piste mogelijkheden. Zeer rustig gebied (zelfs in hoogseizoen). Mooie lange afdalingen tussen de bomen. Meeste pistes op noordhelling zodat de sneeuw lang goed blijft. Hoogste piste op zuidhelling zodat er ook nog wat zon te vinden is. Zeer goedkope liftpassen als je gaat vergelijken met gebieden in de buurt.
Goed te combineren met andere gebieden in de buurt.

Hier nog meer redelijk up to date info:
http://www.skiresort.info/ski-resort/naxmont-noble/…
Hier veel foto’s:
https://www.facebook.com/tele.nax

Voor het pisteplan van Passo dello Stelvio kan beter deze afbeelding gebruikt worden:

null

Behalve lift 3 (Nagler) klopt deze kaart. De andere is toch al sterk verouderd.

Bovendien zijn er ook veel vlakke stukken in het skigebied terwijl dat niet aangegeven is hier op de site. :)

Voor Hochzillertal-Hochfügen zijn er komende winter 2 nieuwe stoeltjesliften gebouwd, daarom ook een nieuwe pisteplan. De bovenste is inclusief de 2 nieuwe liften:
http://www.hochzillertal.com/de/das-skigebiet/panorama/…

Dit zorgt ervoor dat het skigebied nu 12 stoeltjesliften heeft i.p.v. 9.

-aangepast-

In het gebied van Hochkönig staat bij min punten de bus verbinding, dit kan weg want alles gaat sinds 3 jaar met een gondelverbinding.

-aangepast-

Dienten Die Alte schule

Savognin

"15 moderne liftinstallaties" is erg overdreven. Er zijn 2 stoeltjesliften en een gondelbaan (die is vorig jaar geopend) en de rest zijn sleepliften. Een aantal daarvan zijn dubbele sleepliften (twee naast elkaar). Een lift is in feite een soort busje op rupsbanden. Zelfs als ze die allemaal enkel tellen, komt het pistebericht van Savognin maar op 12 liften. Welbeschouwd zijn er maar 8 punten waar je in een skilift omhoog kan (de kinderweide meegeteld).

Wat zeer het vermelden waard is: kinderen tot 10 jaar begeleid door een ouder skiën GRATIS in Savognin en het kindertarief (50% korting) geldt tot 16 jaar.

-aangepast-

De pistekaart van Saalbach Hinterglemm is inmiddels wat verouderd, er zijn een aantal liften vervangen en ook de nacht piste in Hinterglemm heeft een uitbreiding gehad.

-aangepast-

Skiliftkarussell Winterberg

In de tekst zijn een aantal gegevens verouderd. De correcte vermelding zou zijn:

Met behulp van 25 skiliften kun je hier een grote ronde maken over zeven bergen. Ruim 15 kilometer pistes strekken zich uit over zeven deelgebieden: Astenstrasse, Bremberg, Herrloh, Kappe, Kahler Asten, Sürenberg en Poppenberg. De steilheid varieert van een de verschillende oefenhellingen tot de pittige ‘Slalomhang’.

Daarnaast is de volgende tekst niet meer van toepassing, aangezien Winterberg geen snowboardpark meer heeft.

"Snowboarders profiteren van een spectaculair snowboardpark."

-aangepast-

Štrbské Pleso

De vermelding van de regio "Nízke Tatry" in de tekst klopt niet. Het skigebied ligt niet in de lage Tatra, maar in de hoge Tatra, oftewel Vysoké Tatry. Daarnaast heeft het skigebied drie i.p.v. twee zetelliften.

-aangepast-

Is het de bedoeling dat skigebied Warth-Schröcken nog bestaat op de site als apart gebied? Aangezien het nu bij Ski Arlberg zit…

Gang is alles

@Jesper Dit seizoen zeker nog wel, bij dit soort nieuwe verbingen kijken we altijd even aan hoe dit soort stations ‘aanvoelen’ niet elke verbinding doet klassieke gebiedsverdelingen verdwijnen.

De andere aanpassingen zullen we begin volgende week doornemen.

Click. Click. Peace

VAL GARDENA: telt volgens mij 115km pistes en Seiseralm ongeveer 60km pistes: het is wel een gezamenlijke skipas maar dan kan er bij Seiseralm ook 175km pistes staan. (wat verduidelijken).

ADAMELLOSKI: telt zogezegd minstens 100km pistes i.p.v. 62km

SKIRAMA telt volgens jullie 290 km pistes. Ik vind dat het nu toch eens hoog tijd word om deze gebieden afzonderlijk op jullie site te plaatsen. Madonna di Campiglio-Pinzolo 55km pistes + 26km, Folgarida-Mailleva 50km pistes (zogezegd met Madonna di Campiglio en Pinzolo 150km pistes), Pejo 15km pistes, Adamelloski dus 100km pistes, Paganella 50km pistes, Monte Bondone 20km pistes, Folgaria 74 km pistes (volgens mij 58km pistes) en Lavarone 26km pistes.

LeDEVOLUY (MASSIF DU DEVOLUY: 100 km pistes: 56 pistes : 9 vertes, 28 bleues, 14 rouges, 5 noires
(volgens jullie 16 km blauw, 43 km rood en 41 km zwart!!!) stoeltjesliften mogen jullie ineens aanpassen naar 6)

LES ORRES heeft ook 100km aan pistes i.p.v. 62!

-angepast-

Verder zou ik oudere recensies ouder dan 5 jaar verwijderen.

@gast446 bij devoluy haal je het aantal pistes door elkaar met het aantal km.

''Powder to the people''

Winterberg

“Echt’ skidorp met veel Nederlandse invloeden” - Deze zin is voor de helft onzin. Winterberg is als plaats juist ook populair, aangezien het typisch Duits is met Duitse tradities. Ook qua winkels en eetgelegenheden. Dat er diverse Nederlanders er een restaurant, skischool en/of hotel runnen en ruim 40% van de toeristen Nederlander is is een ander verhaal. De slogan zou eerder: “Typisch Duits skidorp, populair onder Nederlanders” o.i.d. kunnen zijn.

Daarnaast is de grote après-ski discotheek "Alpenrausch" na afloop van het vorige skiseizoen in april ermee gestopt. De toekomst van de discotheek is onzeker.

-zo mogelijk aangepast-

@reinier, Als je de pistenkaart bekijkt dan is er daar wel weinig zwart. Als er 5 zwarte pistes zijn en die zouden 41km lang zijn dan is dat gemiddeld 8km per piste, dat blijkt lang niet het geval. Jullie kunnen misschien beter naar daar mailen maar volgens mij 9km zwart, 28km rood en 63km groen/blauw.

S-F-L

Op deze website staat er dat er een halfpipe aanwezig is, maar op skiresort.de niet… weet niet welke de goede is maar je zou het kunnen checken.
Een vriendin van me zei ook dat er geen halfpipe was en die komt er al 12 jaar :p

source: http://www.skiresort.de/skigebiet/serfaus-fiss-ladis/pistena…

-aangepast-

Gang is alles

Val Cenis ligt helemaal niet in de zuidelijke Alpen maar in de Savoye.

-aangepast-

Bij het Serfaus Fiss Ladis review viel mij op dat er in het overzichtstabel (sneeuwzekerheid, aaneengesloten skigebied, veel vlakke stukken, ect.) staat dat er niet veel vlakke stukken zijn. En onderaan het verhaal staat bij de plus en minpunten dat er veel vlakke ‘verbindingsstukken’ zijn.
Een kleine tegenstrijdigheid lijkt me.

-aangepast-

Obergurgl-Hochgurgl:

Bij de minpunten staat: Lange vlakke traverses om van het één naar het andere deel van het gebied te komen.
Bij vlakke stukken staat: nee.

Ik kom er al zo’n 20 jaar maar er zijn absoluut niet veel vlakke stukken/traverses in dit skigebied. (Afgelopen vakantie ben ik voor het eerst ergens anders geweest, in de Silvretta Arena, daar stoorde ik me eerlijk gezegd behoorlijk aan de vele vlakke stukken.)

Een nieuwtje voor komend seizoen: er wordt weer een snowpark geopend bij de Bruggenboden lift.

-aangepast-

Zinal en Grimentz zijn vanaf deze winter met elkaar verbonden via een Gondel.
De oude pistekaart klopt dus niet.

Nieuwe kaart:
http://nl.bergfex.com/zinal/panorama/

-aangepast-

De piste-map van Serfaus-Fiss Ladis is niet meer up to date.

http://www.skiresort.info/ski-resort/serfaus-fiss-ladis/trai…

Dit zou een verbetering moeten zijn!

-aangepast-

Let it snow

De mogelijkheid om met een eskimo ski-pas veel meer piste km tot je beschikking te hebben staat alleen bij Aussois genoemd. De pas is ook geldig in Valfréjus, La Norma en Val Cenis. Die info maakt het voor mensen die wel tochten willen maken maar veel blauw willen skieen wel veel interessanter

http://www.valfrejus.com/Eski-Mo-Skipass-663.html

-aangepast-

Let it snow, let snow, let it snow!

De afstanden kloppen vaak niet. Zo telt Brussel een heel aantal skigebieden (afstand tot Brussel 0km) en ligt bv Val de Wanne wel erg ver van Brussel. Het zou natuurlijk fantastisch zijn mochten we zelf een locatie kunnen ingeven als startpunt.

  • hier wordt naar gekeken-

De pistemap van Flims-Laax is inmiddels flink verouderd: er zijn nu al een achttal liften anders dan de kaart die jullie op de site hebben staan.

Het aantal pistekilometers van Les Deux Alpes en Les Sybelles zijn dramatisch te hoog op deze site: respectievelijk worden hier 201 en 310 kilometer aangegeven, terwijl dit in de praktijk maar 140 en 134 (!) kilometer zijn. Hier is recent heel veel heisa over geweest in de media, zoek maar na via news.google.com met als zoekterm pistekilometers.

Alles tot hier is aangepast. Skigebieden die toegevoegd moeten worden staan er op de lijst bij. Hier kijken we later naar.

Pistekilometers geven we aan wat de skigebieden zelf aangeven. Maar dit houden we zo veel mogelijk in de gaten.

Click. Click. Peace

Wildschönau en Alpbach zijn samen skijuwel, maar staan beide nog los op de site.

@GebenB hier gaan we naar kijken wanneer we deze samenvoegen.

Click. Click. Peace

Plaats een reactie