Sextner Dolomiten 15.02.2015 - 16.02.2015 - 18.02.2015

Dit onderwerp gaat over de bestemming Drei Zinnen Dolomiten

Precies 2 weken na thuiskomst van een geweldige trip naar Slowakije (zie onderin dit verslag: https://www.wintersport.nl/forum/topic/192092 voor een overzicht van die vakantie) was het weer eens hoog tijd om naar de Alpen te gaan! Na wat pech met een aantal gecancelde tripjes naar o.a. St. Anton, Slovenië en de Allgäu was dit dus de eerste keer dit seizoen dat ik naar de Alpen ging.

Het uitzoeken van een geschikt skigebied en accommodatie was nog vrij lastig, aangezien we redelijk laat waren met boeken. Veel voor studenten betaalbare accommodaties waren al bezet. Na ongeveer 200/300 mailtjes te hebben gestuurd, kwam er dan eindelijk een mooi aanbod van Oberthalmannhof in Toblach/Aufkirchen, het dorpje waar de rivier de Drau/Drava ontspringt. De accommodatie ligt zo’n 200 meter boven het dal, waardoor je een erg mooi uitzicht richting de Dolomieten hebt. De toegangsweg is niet spectaculair steil, maar wel redelijk smal. Bij sneeuwval is het in ieder geval verstandig om sneeuwkettingen bij te hebben.

Sextner Dolomiten bestond tot vorig jaar uit 2 aparte hoofdgebieden (Monte Elmo/Helm en Rotwand). Daarbij liggen nog een aantal verschillende kleinere gebiedjes die ook bij de skipas horen. Sinds deze zomer is er echter flink gewerkt om de verbinding tussen de 2 deelgebieden te realiseren. Een erg nuttige en natuurlijke verbinding die voor een mooi gebied voor een shortski zorgt! Hierover straks meer.

Ditmaal bestond de groep uit 6 vrienden, allemaal in 1 auto gepropt ;) We vertrokken de nacht van zaterdag op zondag rond 0:00u vanaf Beek en Donk (Noord-Brabant). Onze eindbestemming: Het dalstation van de Vierschach-Helm Bahn in Vierschach. Zoals verwacht was het 's nachts heerlijk relaxed rijden op de Autobahn, het weer zat mee, geen vrachtwagens en er was nauwelijks vakantieverkeer. Na een korte wissel net voor Frankfurt nam ik het stuur over en heb tot aan de eindbestemming doorgereden. Op de A9 net voor München werd het toen het net licht begon te worden wat drukker door een korte maar heftige sneeuwbui. Net na München was het weer lekker rustig. Op de A93 net voor Kufstein reden we vanuit de dichte mist ineens het Kaiserwetter in het Inntal in. De zon scheen al net op de hogere toppen en alles was mooi wit. Dat gevoel blijft toch heerlijk :)

Precies volgens de weersverwachting reden we vanaf de Brennerpas helaas weer de bewolking in. Balen, want de skigebieden in Tirol zagen er stuk voor stuk heerlijk uit zo in de zon. Na een dik uur binnendoor te hebben gereden, kwamen we om 10:30u aan bij de parkeerplaats in Vierschach. Snel voor de rest ski’s gehuurd en daarna de skipassen gekocht. We hebben voor een 3+1 Dolomiti Superskipas gekozen. Dit betekent dat we 3 dagen in Sextner Dolomiten en 1 dag in een willekeurig ander skigebied (dat bij de Dolomiti Superskipas hoort) kunnen skiën. Van tevoren heb ik al aan heel wat mensen gevraagd wat ik nu moest doen. Vanuit die hoek hadden we veel keuze. Onder andere Cortina d’Ampezzo, Kronplatz, Gitschberg-Jochtal en Alta Badia. Ik neeg naar Cortina, maar o.a. @CJAHulskamp en @SnowJan hebben me toch overgehaald om naar Kronplatz te gaan. (Verslag Kronplatz komt na dit verslag)

Sextner Dolomiten 15.02.2015

Uiteindelijk zaten we om iets voor half 12 in de gondel naar boven. Vandaag hebben we het lekker rustig aan gedaan en op ons gemak het gebied een beetje verkend.

Site skigebied:
http://www.s-dolomiten.com/en/skiing-region.html

Pistekaart:

null

De verbinding via Stiergarten heeft er nu voor gezorgd dat er dit jaar één groot gebied is ontstaan. Via deze link kun je de bouwberichten op het Alpinforum teruglezen: http://alpinforum.com/forum/viewtopic.php?f=100&t=48011…

Prijs dagpas volwassenen:
€ 45,50
Onze 3+1 combinatie pas was omgerekend 44 euro per dag.

Weer/Temperatuur:
Koud, mysterieus weer met veel wolken, af en toe een sneeuwbui en soms ook weer even de zon.

Gesloten:
Alles geopend

Wachttijden:
Er was redelijk wat te doen in het gebied, maar nergens stonden vervelende wachttijden. Af en toe 2 à 3 minuutjes wachten bij de stoeltjesliften. Bij de gondels kon je vrijwel de hele tijd meteen doorlopen, en dat in het hoogseizoen :)

Beste piste:
De zwarte dalafdaling naar Vierschach, een geweldige lange zwarte piste.

Slechtste piste:
De zwarte dalafdaling naar Sexten. Hij was niet heel slecht. Sommige stukken met flinke papsneeuwhobbels in combinatie met wat meer volk zorgde er voor dat het wat minder fijn skiën was hier.

+/-:

  • Nieuw gebied
  • Liften
  • Veel uitdaging in de pistes
  • Liften openen al om 8:15u
  • Onder bij het dalstation in Vierschach was het ski’s huren chaos.

Skiline:
http://www.skiline.cc/skiline?slc=1av6f87l7jb&stats=14e1…
^De nieuwe verbindingsliften 8-MGD Drei Zinnen en de 8-MGD Stiergarten staan niet op op de Skiline.

Vandaag heb ik maar weinig foto’s gemaakt. Geen zin om m’n camera de hele tijd uit m’n tas te pakken ;) Volgens de weersverwachtingen kwamen er nog een aantal mooie dagen aan om mooie plaatjes te schieten, vandaag was het dus ook niet zo nodig.

null

^Op de nieuwe verbindingspiste bij de 8-MGD Drei Zinnen

null

^Erg brede en mooi lange piste.

null

null

^Zicht op het deelgebied ‘Rotwand’ met de 8-MGD Signaue

null

^Laatste steilstuk van de verbindingspiste. Wat een opwaardering zeg! 2 geweldige en lange rode pistes met flink wat uitdaging. Een mooie natuurlijke verbinding.

De eerste dag was al meteen een mooie. Het gebied heeft me erg positief verrast! Een uitdagend gebied met een aantal lekker lange afdalingen.

Sextner Dolomiten 16.02.2015

Een nieuwe dag, met vandaag meer zon! Om ongeveer 9:00u stonden we beneden op de parkeerplaats.

Weer:
In de ochtend nog redelijk wat bewolking, maar het klaarde al snel op. Een geweldige dag!

Skiline:
http://www.skiline.cc/skiline?slc=1dq4rgf9njb&stats=14e1…
^Ook vandaag weer geen registratie van de Stiergarten en Drei Zinnen gondels.

GPS:
Vandaag werkte de iSki app nogal slecht. Na een tijdje heb ik hem maar uitgezet. Voor het overzicht toch even een deel van de GPS route die we hebben geskied:

null

Foto’s:

null

^Bergstation 2-CLF Raut-Kegelplätze. Het punt waar ook de grote gondel vanuit Sexten, de 6-MGD Vierschach-Helm en de 4-CLF Übungslift bij elkaar komen.

null

^De Dolomieten zijn vandaag goed zichtbaar :)

null

^Een van de vele varianten bij de 3-CLF Helm

null

^In de 3-CLF Helm met weer een aantal varianten. Veel pisteoppervlak hier, en lekker rustig. Zelfs tot laat in de middag lagen de pistes er hier strak bij.

null

null

^Vanaf het hoogste punt van het deelgebied Helm. Links zie je de rode verbindingspiste bij de 8-MGD Stiergarten. Rechts het deelgebied Rotwand met daarachter de naamgever van het gebied, de Sextner Rotwand (2965m) en daar rechts de Zwölferkofel (3094m)

null

^Bergstation 1-SL Hahnspiel

null

^Bergstation 3-CLF Helm

null

^Stiergarten met daarachter de sleepliften bij de Kreuzbergpass. Helemaal achterin is zelfs een deel van de afdaling bij het gebiedje Val Comelico te zien. Deze liften horen ook allemaal bij de skipas van de Sextner Dolomiten. Waarschijnlijk wordt er binnen een paar jaar de verbinding met Val Comelico gemaakt. (Zie stippellijntjes op de pistekaart)

null

^Helm/Monte Elmo (2434m) met daar bovenop resten van de eerste Wereldoorlog

null

^Sextner Rotwand en de Zwölferkofel

null

^De brede oefenpiste boven bij de Übunglift/Raut-Kegelplätze, eigenlijk de enige makkelijke piste in het deelgebied van Helm

null

^2-CLF Raut-Kegelplätze en links daarvan de 4-CLF Übungslift

null

^Rode afdaling tussen Helm en de verbindingsgondel Stiergarten.

null

^Steeds maar weer dat prachtige uitzicht op de Dolomieten :)

null

^De 2 nieuwe bergstations van de 8-MGD Drei Zinnen/Tre Cime en de 8-MGD Stiergarten/Orto del Toro.

null

^Rotwand vanuit het hoogste punt van dat gebied gaat er een verbindingspiste naar de Kreuzbergpass, een onderdeel van de Giro delle Cime:
null

null

^Sextner Rotwand en de Elferkogel (3092m)

null

^8-MGD Drei Zinnen

null

^Startstuk van de rode piste

null

^Van links naar rechts: Net boven het gebied van Rotwand heb je de Einserkofel (2695m), dan net aan het einde van de bewolking de wereldberoemde Tre Cime di Lavaredo (Drei Zinnen (2999m)) en rechts als hoogste top de Dreischusterspitze (3145m).

null

^Rode piste bij de Drei Zinnen lift

null

^Hetzelfde, nu het vlakkere middenstuk

Nu een sprong naar het dorp Sexten.

null

^Onder aan de zwarte piste bij de 82-PB Sexten-Helm, een pendelbaan.

null

^Het vlakkere laatste stuk van de zwarte piste

null

^Dalstation PB Sexten-Helm. Tot onze verbazing stond hier een enorme rij. Door een technische storing had de lift stilgestaan en was de wachttijd opgelopen tot bijna 40 minuten :(

null

^Een mooie oefenweide bij de Waldheim sleepliften.

null

^Na het lange wachten gingen we snel even naar de auto om even wat spulletjes te pakken. We namen de heerlijke zwarte dalafdaling naar Vierschach.

null

^Vanuit hier is het skigebied Kronplatz ook goed te zien.

null

^Het begin van de zwarte dalafdaling, bij het dalstation van de 2-CLF Raut-Kegelplätze

null

^Onder in Vierschach

null

^Dalstation gondel Vierschach-Helm

null

^Bergstation Vierschach-Helm. Het verzamelpunt voor skiklasjes.

null

^De andere verbindingspiste. De rode piste bij de Stiergarten gondel. Ook al zo’n heerlijke afdaling :)

null

^Rode afdaling bij Stiergarten

null

null

^Bij het laatste steilstuk van de zwarte piste naar het dorp Sexten op het dorpje Moos (Moso) gekeken. Om vanaf Stiergarten hier te komen, moet je bij het middelstation instappen richting het dalstation. Helaas is het niet mogelijk om in 1 keer af te dalen, want tussen het dal- en het middelstation zit er geen ski-baar terrein. Je gaat met de gondel over een klein dalletje.

null

^Weer boven bij het verzamelpunt in Helm aangekomen. De pistes liggen er hier nog erg goed bij, ook al is het al erg laat in de middag.

null

null

^Nog maar een keer de dalafdaling naar Vierschach :) Een heerlijk lange afdaling. De gondel maakt maarliefst 929 hoogtemeters! Vanaf het hoogste punt bij Helm heb je op 2 manieren de mogelijkheid om een afdaling van bijna 1100 hoogtemeters te maken.

null

null

^Links de gondel vanuit Vierschach. Rechts de Übungslift en de Raut-Kegelplätze lift. Ook al zijn het fixe stoeltjesliften, het stoort zeker niet. Je bent vrij snel weer boven.

null

null

^Dalafdaling. Het Pustertal ligt er nogal groen bij.

null

^De zon is inmiddels achter de bergen

null

^De allerlaatste afdaling van vandaag was de rode dalafdaling naar Vierschach. Een 7 km lange glooiende piste door het bos.

null

null

^Zoom naar Kronplatz. Helemaal achterin zou normaal Gitschberg-Jochtal en zelfs de Ötztaler Alpen zichtbaar moeten zijn, nu door de bewolking helaas niet. Vanuit Gitschberg-Jochtal (https://www.wintersport.nl/forum/topic/151817) en de Hinterer Brunnenkogel op de Pitztaler Gletscher (https://www.wintersport.nl/forum/topic/154154) heb ik vorig jaar Helm kunnen zien. Hemelsbreed is de Pitztaler Gletscher 120 km hier vandaan!

null

null

null

^Vanaf het dal naar de zwarte dalafdaling gekeken. Onderin heb je nog een oefenpiste met een stoeltjeslift.

null

null

^Het laatste gedeelte van de rode afdaling.

null

^De après ski tent. 2 dagen later was het hier vrij druk, nu erg rustig. Het gebied staat dan ook niet bekend om de après ski.

null

^Het kerkje van Vierschach.

Sextner Dolomiten 18.02.2015

Na een geweldige dag in Kronplatz, was het nu alweer tijd voor de laatste dag van deze korte vakantie. Helaas gaat het weer zoals altijd veel te snel voorbij. Gelukkig was de weersverwachting ook vandaag weer ideaal. 's ochtends met het ontbijt was het erg mistig, maar je kon zien dat de mist in het dal hing en dat het boven prachtig weer was. Toen we eenmaal in de gondel bij Vierschach zaten, bleek dat ook zo te zijn :)

Weer/Temperatuur:
Mist in het dal die in de loop van de ochtend oploste. De rest van de dag was het prachtig weer, maar wel een beetje warm. De zuidhellingen werden al snel papsneeuw.

Beste piste:
3b Holzriese II. Steilste piste van Südtirol. En hij is lekker steil! Ook ideaal om een keer je maximale snelheid te testen, aangezien hij een mooie vlakke uitloop heeft. Mijn Vmax lag op 126 km/h. Sneller gaat bij mij niet, aangezien ik al recht naar beneden ging. M’n ski’s en m’n gewicht werken niet echt mee om nog sneller te kunnen. :p

Slechtste piste:
/

GPS:

null

^Ook vandaag heeft hij niet alles meegenomen in het kaartje helaas.

Skiline:
http://www.skiline.cc/skiline?slc=1jg1k0uinjb&stats=14e1…
^De verbindingsgondels en de liften bij de Kreuzbergpass heeft Skiline niet geregistreerd.

Vandaag was ons plan om nog even alles een keer te zien. De 2-SL Porzen en de liften bij de Kreuzbergpass hadden we nog niet gedaan, dus dit was de laatste kans! Om precies 9:00u stapte we de gondel bij Vierschach in, zodat we lekker de hele dag de tijd hadden.

null

^Boven aangekomen had je een prachtig uitzicht op de mist in het Pustertal.

null

^Bergstation Übungslift en Raut-Kegelplätze

null

^Geen wolkje aan de lucht!

null

^3-CLF Helm met zijn speelse pistes met leuke hobbeltjes en varianten.

null

^Bergstation 1-SL Hahnspiel

null

^1-SL Hahnspiel

null

^We besloten om maar zo snel mogelijk naar Rotwand te gaan, zodat we vanaf daar ook niet te laat naar de Kreuzbergpass gaan. Eerst maar even het kleine funpark meegepakt naast de Hahnspiel sleeplift. Het is een eenvoudig maar erg leuk funpark. Er staat overal goed aangegeven of het voor beginners, gevorderden of experts is.

null

^Lekker zonnetje :)

null

^Piste bij de Stiergarten-gondel. Linksonder het dalstation van de Hahnspiel sleeplift

null

^De redelijk korte, maar erg leuke afdalingen bij de Hahnspiel sleeplift. Deze pistes waren door de zon al mooi wat zachter geworden en heerlijk om te skiën.

null

^Daarnaast ligt het funpark

null

^Het stukje zwarte piste net onder de Hahnspiel sleeplift, richting de verbinding.

null

^Heerlijke pistecondities :)

null

^In het dal hing de mist…

null

^…en dat leverde mooie plaatjes op :) Erg mysterieus

null

null

^Ineens was het ook een stuk frisser.

null

^Laatste stuk. Links kun je hierna naar de gondel, rechts neem je de zwarte piste naar de Pendelbaan. Daarmee kom je weer terug in het gebied bij Helm.

null

^Laatste steilstuk bij de Drei Zinnen gondel. Hier onder de mist was het zelfs winters.

null

null

^Boven aan de Signauebahn zat je alweer vol in de zon.

null

^Signauebahn. Links ga je naar de 6-MGD Bad Moos - Rotwandwiesen en rechts weer terug naar de Signauebahn en de Drei Zinnen bahn.

null

^Zwarte Holzriese I. Kort maar steil!

null

null

^Hier komt de rode omweg van de zwarte piste.

null

^Wij gingen natuurlijk even naar de steilste piste van Zuid-Tirol, de Holzriese II. Hier dook je ook weer de mist in.

null

^Links de Holzriese II, rechts de rode piste om het steilstuk te vermijden.

null

^Boven aan de Holzriese I, pittig steil. Rechtsboven zie je de verbindingspiste bij de Drei Zinnen gondel. Links boven de lift zie je het Helm/Monte Elmo gedeelte van het gebied.

null

^De nieuwe rode piste.

null

^En een zoom naar Helm

null

^6-MGD Bad Moos - Rotwandwiesen

null

^Holzriese I met het bergstation van de Signauebahn

null

^Sextner Rotwand

null

^Erg mooi oefenterrein met een aantal leuke pistes.

null

^Rotwand gebied met de sneeuwpopfamilie.

null

^Links kun je naar de SL-Porzen en de rode omweg richting de Signauebahn.

null

^Wij namen de SL-Porzen. Deze lift moet je nemen om naar de Kreuzbergpass te kunnen komen. Opvallend dat hier toch nog een redelijke wachtrij stond. We hebben een kleine 5 minuten moeten wachten.

null

^Pistes bij de SL-Porzen

null

null

null

null

null

^Bergstation SL-Porzen. Via een tunneltje onder het liftspoor kun je de Giro Delle Cime volgen.

null

^Bergstation SL-Porzen

null

^Voor snowboarders geen ideaal pad. Er zitten een aantal vrij vlakke stukken tussen, goed vaart houden dus!

null

^Landschappelijk is het wel echt mooi. Hier ligt ook een stuk meer sneeuw dan in de rest van het gebied.

null

^Even gestopt om in de diepe poeder wat foto’s te maken ;)

null

null

null

null

^We zitten nu al een heel eind van onze startplaats af.

Op het eind van het pad was er nog een korte lopende band richt de Kreuzbergpass. Maar omdat niemand zich hier aan de minimale afstand tussen 2 mensen hield, stond de band om de haverklap stil. Dan maar naar boven lopen :p

null

^Het was toch wel echt de moeite waard. Wat mooi hier! En zo lekker rustig. Niks massatourisme, lekker genieten van de rust en de mooie pistes hier.

null

^Bergstation van de sleepliften

null

Van beneden gezien de linkse piste verliep boven mooi door een kommetje.

null

^Leuke, maar wel redelijk korte pistes. Voor een uurtje/2 uurtjes wel erg leuk.

null

^Kreuzbergpass. De pas is meteen ook de scheiding tussen Zuid-Tirol (Duitstalig) en Veneto (Italiaans). In de tijd van het Romeinse Rijk was de Kreuzbergpass de belangrijkste route om van de rest van Italië richting de Brenner te komen.

null

null

null

^Al snel sloot de linkerlift nadat een training was afgelopen. Nu was alleen de rechter nog geopend, maar nog steeds waren er geen wachttijden.

null

null

null

null

^Daar boven op de bergkam ligt de grens met Oostenrijk.

null

^Zicht op de Terza-groep vlakbij Sappada (overigens lijkt me dat ook een erg leuk skigebiedje)

null

null

^Na wat te hebben gegeten en gedronken was het tijd om de bus terug naar het hoofdgebied te pakken.

null

^82-PB Sexten-Helm

null

^Vanaf Helm richting Oostenrijk gekeken. In het midden de Hochgrabe (2951m). Ook is het skigebied van Sillian Hochpustertal te zien met helemaal links het bergstation van de 6-CLD/B Thurntaler.

null

^Helm/Monte Elmo

En zo was deze vakantie ook al weer voorbij. 4 prachtige dagen met super weer. Weer 2 erg mooie nieuwe gebieden! (Zoals eerder vermeld komt het verslag van Kronplatz nog).
Sextner Dolomiten is ideaal voor een shortski voor gevorderden skiërs/snowboarders. Veel rood en zwart zorgen voor veel uitdaging. De verbinding heeft er voor gezorgd dat het gebied aantrekkelijk is voor de kilometervreter. Wanneer de verbinding naar Comelico gerealiseerd is, zal het voor velen ook een prima bestemming zijn voor een hele week. De pistes zijn divers en vervelen niet.
Aangezien ik met een beginner op pad was, heb ik kunnen zien dat het toch zeker geen ideaal gebied is voor beginners. De verbindingspistes zijn allemaal rood of zwart met een aantal pittige steilstukken er in. Hierdoor zit je als beginner ‘opgesloten’ in een klein deel van het gebied als je deze pistes niet af wilt/kunt. Erg zonde, want de skipassen zijn voor die paar pistes dan veel te duur. Voor beginners en de die-hard après-skiërs raad ik het gebied dus af, voor gevorderden raad ik het juist aan!

  • Uitdagende pistes.
  • (Redelijk) Lange pistes.
  • Top pistenpreparatie.
  • Zelfs in het hoogseizoen rustig genoeg om lekker te kunnen skiën.
  • Prachtig uitzicht op de Dolomiten.
  • Lekker eten in gezellige hutten naast de piste. (Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding)
  • Met de Combinatie Dolomiti Superskipas kun je makkelijk een dagje ergens anders naar keuze skiën. Cortina d’Ampezzo en Kronplatz liggen redelijk dichtbij. Ook kun je er voor kiezen om een dagje in Sillian (Oostenrijk) te gaan skiën, dit ligt net om de hoek.

Al met al is het ons hier dus erg goed bevallen. Ik probeer hier zo snel mogelijk weer eens terug te komen! Over de accommodatie (Oberthalmannhof) waren we ook erg positief. Goedkoop (25 euro p.p.p.n.), ruim, schoon en erg aardige en behulpzame mensen. 's Ochtends lekker op het balkon tandenpoetsen met een prachtig uitzicht op de Dolomieten is ook zeker niet verkeerd ;)

Donderdag 19.02.2015 reden we weer op ons gemak terug naar huis met nog een tussenstop bij de Maruhn in Eberstadt/Darmstadt. Ik had de pech dat ik die vrijdag niet uit kon slapen, ik moest namelijk alle skispullen snel weer wassen, want de dag erna vertrok ik weer op vakantie. :p Ditmaal naar Pichl (4-Berge-Skischaukel).

*bericht bewerkt door moderator (JessicaKroef) op 07 jan 2021 14:30

Wat een bazig verslag! Om jaloers op te worden.

A winter without powder isn't a winter!

Mooi! :D Zuid-Tirol ga ik deze zomer zien maar in de winter vooral erg mooi :D

#proudtobepartofleswintersporters

Mooi, uitgebreid en informatief verslag weer! Zoals we van jou gewend zijn :)

Lijkt mij ook wel een mooi gebied voor een shortski, op de pistekaart is er inderdaad veel rood en zwart te zien

Gang is alles

Leuk verslag en supermooie fotoos!

Skon verslag*

Gang is alles

Het lijkt me wel een leuk skigebied! Mooie foto’s weer.

Superleuk gebied … heerlijk om met gevorderde skiers een paar dagen rond te hangen, onder andere dankzij de nieuwe verbinding maar zeker ook door de aanwezigheid van relatief ongecoupeerde pistes :).

Mooi verslag en leuk gebied zo te zien!

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

Wauw! Ziet er super uit! Mooie pistes; geen ‘Autobahnen’ zo te zien? Wel een beetje te steile pistes voor mij vrees ik:p
Wat een mooi weer had jij zeg, zeker als je kijkt naar de voorafgaande verwachtingen… :D
Lof voor het super verslag weer!

# skidagen seizoen 2014-2015: 35 :D

Beter laat dan nooit, maar wat een super verslag! Heb er van genoten. Bedankt voor een seizoen vol leuke verslagen. Op naar 2015/2016 :D

Carnas on Tour

@SnowJan, echte brede Autobahnen heb je er niet inderdaad, maar allemaal breed genoeg. Genoeg steile pistes te vinden ja, maar niet alles is extreem steil hoor, dat lukt je wel.
Inderdaad, een week van tevoren stond er toevallig precies voor die 4 dagen flink wat sneeuw op de weerkaarten. Ook niet slecht natuurlijk, maar als je in de Dolomieten skiet, is het wel leuk om wat mooie foto’s te maken. :p

@Svennoo, dankje! Maar je bent nog niet van m’n verslagen af. :p Er komen er nog 5 aan.

nog 5… @HenriS En dan in de zomer nog? :p

#proudtobepartofleswintersporters

Een dik vet compliment voor dit verslag @HenriS

Wie tot tien kan tellen kan de hele wereld bellen

Wat een vent die Henri, nog 5 verslagen lol… Alsof het niets is :)

A winter without powder isn't a winter!

Oef, wat een prachtig kwijlverslag met prachtige foto’s weer… Je wordt toch wel snel verliefd op die dolomietische bergtoppen :p Kijk al erg uit naar Kronplatz! Ook erg idyllisch die bergen en pistes bij die twee sleepliften van de kreuzbergpass, prachtige plaatjes.

Jullie waren toch niet met z’n zessen met de Lupo gegaan of wel ? :p

Toch wel gek die twee stoeltjesliften als oefenweides, in Oostenrijk wordt voor een oefenweide toch bijna altijd voor een sleeplift gekozen…

Erg creepy die mist, het heeft wel wat spookachtigs… en dan weer ineens de volle zon, je bofte wel met het weer die dag! :)

Certified ski-boy, glijbewijs

Prachtig om te zien dat de verbinding tussen Monte Elmo en Moos / Sesto nu al een stuk verbeterd is tegenover ons verslag van vorig jaar. Goed ook dat je de moeite hebt gedaan om tot aan de Kreuzbergpass te gaan, daar ligt misschien maar 1 degelijke piste, maar wat een rust en natuur…

Maar waarom ben je niet nog wat verder richting Padola gegaan? Helemaal bovenaan links op de skimap. Da’s pas echt rustig met een ge-wel-di-ge piste(s) er onder.

Zie ook:
https://www.wintersporters.be/weblog/bericht/4284/Onbekend-m…

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!

nog 5… @HenriS En dan in de zomer nog? :p

vic2000 op 13 apr 2015 20:44

Hopelijk wel ja
@Jorian, dat zou wat zijn :P We waren gelukkig met een grotere auto, dat paste al nauwelijks. Met de Lupo zouden we dan een paar skiboxen op elkaar moeten zetten ;)

Prachtig om te zien dat de verbinding tussen Monte Elmo en Moos / Sesto nu al een stuk verbeterd is tegenover ons verslag van vorig jaar. Goed ook dat je de moeite hebt gedaan om tot aan de Kreuzbergpass te gaan, daar ligt misschien maar 1 degelijke piste, maar wat een rust en natuur…

Maar waarom ben je niet nog wat verder richting Padola gegaan? Helemaal bovenaan links op de skimap. Da’s pas echt rustig met een ge-wel-di-ge piste(s) er onder.

Zie ook:
https://www.wintersporters.be/weblog/bericht/4284/Onbekend-m…

Kristof op 13 apr 2015 23:41

@Kristof
Ik wilde er erg graag naartoe, maar toen ik vertelde dat we daarvoor 2 skibussen moesten nemen, haakten ze af. Had ik maar niet moeten vertellen ;) Dat wordt iets voor de volgende keer, want op de pistekaart en jouw reisverslagje vond ik het er ook al erg leuk uitzien.

Erg mooi weer Henri! Mijn selectie foto’s heb je al doorgekregen ;)

#ProudToBePartOfLesWintersportérs

@HerniS @Kristof
Door de nieuwe verbinding is het overigens zéér lonend geworden om onderaan de Monte Elmo te parkeren (moest je van ergens anders in de omgeving komen). Dan kan je nog lekker de maagdelijke zwarte piste in de ochtend afknallen en daarna beginnen cruizen en genieten ;).

@ThijsMeeusen, inderdaad…helemaal vergeten op te sturen, druk druk druk. Ik zal het ergens in de komende dagen versturen.
@Lars3, welke gondel bedoel je? De lift uit Vierschach of Sexten? Die dalafdaling naar Vierschach vond ik ook één van de beste pistes in het gebied :)

Mooi verslag!

Het is een gebiedje in de schaduw van het kilometervreetgeweld van Kronplatz en Sella Ronda. Rustiger maar zeer fraai, zeker nu de verbinding is verbeterd binnen het gebiedje.

@HenriS
Die uit Vierschach is heel leuk, maar’k bedoelde parkeren aan de Signaue lift (Baita Pollaio). Google maps laat het nog niet zien, maar aan de overkant is daar ook een leuke lift gekomen ;).

@Lars3 Aah ja die Signaue lift hoort bij het deelgebied van Rotwand, maar daar zijn inderdaad ook geweldige pistes die tot laat in de middag goed bleven :) Het ziet er ook wel uit als een gunstige plek om te parkeren ja, zo hoef je 's middags niet zo te haasten als je nog bij de Rotwand bent, en nog een steile rode én zwarte piste (richting de Sexten-Monte Elmo lift) af moet met een beginner.
Daar tegenover is inderdaad de nieuwe Drei Zinnen/Tre Cime gondel.
@Hessel, inderdaad heel wat anders dan de drukte in de bekende Italiaanse gebieden. In vond het skigebied van Kronplatz dan ook wat minder leuk door de drukte. Met die heerlijke pistes en rust ga je je in de Sextner Dolomiten ook niet snel vervelen.

@Lars3 Aah ja die Signaue lift hoort bij het deelgebied van Rotwand, maar daar zijn inderdaad ook geweldige pistes die tot laat in de middag goed bleven :) Het ziet er ook wel uit als een gunstige plek om te parkeren ja, zo hoef je 's middags niet zo te haasten als je nog bij de Rotwand bent, en nog een steile rode én zwarte piste (richting de Sexten-Monte Elmo lift) af moet met een beginner.
Daar tegenover is inderdaad de nieuwe Drei Zinnen/Tre Cime gondel.

Inderdaad, het enige probleempuntje met een beginner later op de dag zijn net de laatste 50 meter van die nieuwe lift … maar daar is ook een klein omweggetje voorzien voor beginners. Bij mij staat het gebiedje alvast aangestipt om volgend jaar weer een dag te gaan skiën.

@Lars3 precies, op dat stukje kreeg de beginner in onze groep het even benauwd en moest ik een beetje pushen.
Volgend jaar staat Italië weer bij mij op het programma, ditmaal met kerst. Een dagje Sextner Dolomiten moet er eigenlijk ook wel weer bij zitten :) Het is me erg goed bevallen hier!

@HenriS
'k zie trouwens net dat je er zelf ook een foto van hebt geplaatst:

null

Plaats een reactie