1e keer skien in Oostenrijk met kleine kinderen

Wij zouden graag voor de 1e keer gaan skiën in Oostenrijk met 2 van onze kinderen, 6 en 4 jaar.
Zelf zijn we altijd naar Frankrijk op wintersport geweest, maar vanwege de taal zitten we nu aan Oostenrijk te denken.
Welk skigebied raden jullie ons aan? Het hoeft niet mega groot te zijn…de nadruk ligt op de kinderen. Dus wel leuke en vooral goede skischool voor onze kinderen.
En boek je dan via een reisorganisatie of is alles los boeken net zo duur of misschien zelfs goedkoper?

Iemand tips? Alvast bedankt.

Biberwier! Los boeken. Kijk even naar http://www.mytirol.com/nl/hotel.html, aan de piste. Anders zelf even zoeken naar een appartement in Biberwier, zijn er genoeg.
Prima skischool.

Piste riderrrrr

Klein Walsertal (=gebied), dorpen Riezlern of Hirschegg ! niet al te groot, lekker dichtbij, en vrij sneeuwzeker.

2 jaar geleden met onze zoon (toen 4) in St Johann in Tirol geweest. Beviel uitstekend. Leuke skischool (wij zaten bij “de rode”, er is ook een “blauwe”). De leraren in de kinderweide waren overwegend Nederlands, dat was wel makkelijk. De laatste dag had ie een pittige Oostenrijkse. Dat was wel even wennen, maar daar leerde die wel veel meer van. Appartementje geboekt via de toeristische site (was deze: http://members.aon.at/grassmann/page_1_1.html ). Erg mooie ligging aan de piste, wel handig om een auto te hebben want het ligt iets op de berg. Wel kan je via een makkelijke blauwe er komen.

Vorig jaar in Grossarl geweest. Die skischool (ook een “rode”, had helaas geen NLse leraren maar was ook buiten het hoogseizoen, er was ook nog een zwarte). Lessen gingen wel echt heel goed, maar het was Oostenrijkse les. Dus geen gemak met tapijtjes, gewoon zelf omhoog lopen. Dat is natuurlijk veel zwaarder, maar je leert wel een stuk beter je balans te bewaren op de ski’s. Na 2 dagen zat ie er helemaal doorheen, dus een middagje lekker andere dingen gedaan. Daarna kreeg die de schwung te pakken, werd 2e bij de Gasterennen en kon aan het eind van de week zelf een blauwe piste skiën. We hadden toen hier geboekt; http://www.alpenstern.cc/de/ . Maar dat ligt minder aan de piste dan het lijkt, bovendien is die blauwe piste die er langs loopt ook behoorlijk pittig.

Mijn conclusie (op basis van n=2): wil je vooral fun voor de kids: ga naar een plek met veel Nederlanders en een echte kinderskischool. Wil je dat je kinderen goed leren skiën: ga naar een plek met minder Nederlanders en een echte skischool :).

Overigens had hij wel, toen hij net 4 was, 3 lessen gevolgd bij Snowworld. Daaruit bleek dat hij het enorm leuk vond (altijd zingend op de tapijtlift), maar het hem nog aan spierkracht ontbrak om echt gecontroleerd te skiën. Vandaar de keuze voor St. Johann 2 jaar terug, daar was het allemaal lekker speels.

Als je naar Oostenrijk wilt in de voorjaarsvakantie, best niet wachten met boeken. Door het samenvallen van een aantal vakanties is het erg druk in die periode!

Edwin van Riel
  • Kleinwalsertal
  • Wagrain met overdekt zwembad!
  • Fulpmes Stubaital

Wij gaan nu wederom naar Kleinwalsertal dorp Riezlern erg leuk

Waaromheeftnederlandgeenbergen:-)

Lijkt Fugen in het Zillertal jullie wat? Het appartement waar ik altijd kom heeft nog een paar 2 persoonskamers vrij in de carnavalsweek, dit is een simpel appartement incl. ontbijt. De gondel naar Spieljoch is op ong. 300 meter afstand evenals de skibussen naar Hochfugen etc.
Zelf kom ik al ong. 18 jaar in Fugen en ben verder niet op heel veel andere gebieden geweest, dus zal Fugen ook niet willen en kunnen beoordelen voor jullie, dat laat ik aan de andere posters over:)
Als je interesse hebt in het appartement kun je mij altijd een pb sturen!

Vorig jaar in Gerlos geweest en als je het niet erg vind om een klein stukje te rijden naar de isskogelbahn of een verblijf in de buurt te boeken dan is dit een optie. Je hoeft in Gerlos niet mee te doen met het feestgedruis. Veel NL leraren. Ons is dit vorig jaar goed bevallen met onze kleine van 4. Was haar eerste ervaring met skilessen.

Let it snow, let it snow, let it snow

Kleinwalsertal erg aan te raden, is in verhouding tot andere gebieden niet zo heel ver rijden en er is voor ieder wat!

bent het met de meesten hier eens, kleinwalsertal leent zich prima.

Lofer in het Salzburgerland vind ik ook erg geschikt voor families. fijn niet al te groot maar wel leuk skigebied, een goede skischool en leuk dorp.
In Vorarlberg is het Brandnertal mischien ook nog een optie.

Lermoos, skischool Bobo.

Nederlandstalige leraren voor kinderen, klein gebied, makkelijke pistes, ‘slechts’ 800km hiervandaan.

Mauterndorf is ons erg bevallen. De dalafdaling komt bij het Kinderland en de oefenpiste uit. Overzichtelijk gebied met goede skischool met Nederlandse leraren. Ook appartementen en camping vlakbij gondel, kinderland etc. Mauterndorf zelf ligt 1 km van de gondel af.

Succes!

Where would we be without the après ski?

Plaats een reactie