Advies skischoen gevraagd

Ik ben een beginend skiër. Ik huur meestal mijn materialen, maar nu bied een kennis haar skischoen de Salamon flex 90 carbonlink Sensilift 3D buckle act aan. Zijn deze schoenen geschikt voor een beginnende skiër?
Alvast bedankt voor jullie advies.

Strak antwoord?? Nope een schoen moet goed passen en niet iedere schoen is geschikt voor beginners. Dus ik zou adviseren ga bij een erkend bootfitter schoenen passen en proberen. Want je schoenen zijn t belangrijkste van je hele uitrusting?

Iets minder strak antwoord: misschien. De kans dat willekeurige schoenen (met de juiste lengtemaat) goed zitten is volgens mij erg klein. Maar je kunt het geluk hebben. Als je eerder gehuurd hebt, dan heb je dus al ervaring en weet je hoe huurschoenen tot nu toe zaten. Ik zou de nieuwe schoenen gewoon even passen. En ook even bij een skiwinkel vrijblijvend wat schoenen passen. Daarna wordt de keuze misschien makkelijker.

De vraag is hoe oud die schoenen zijn.
Na een x-aantal jaren zullen de weekmakers uitgehard zijn en met name de foamlaag van het gedeelte tegen je scheenbeen is dan niet comfortabel meer.
Gevolg: Pijn tijdens het skiën.

*bericht bewerkt door Hans- op 05 dec 2016 18:53

Een flex 90 is niet direct een beginnersschoen. Maar ik ken je lengte en gewicht niet. Ben je een zwaargewicht dan zou het misschien kunnen.
Verder moet een schoen gewoon goed passen. Een schoen die niet goed past is niet geschikt ook al zou je hem gratis krijgen.

kijk hier heb ik wat aan.
Ik ben 1.56 weeg 50kg. Nu ik jullie adviezen lees ga ik nog maar een wintersport de spullen huren. Op dit moment kan ik een beetje parallel skiën op de blauwe piste.
Komend wintersport ga ik weer een weekje op les zodat het nivea weer beter wordt. En idd om zo comfortabel de komende wintersporten te skiën is het verstandig om naar een specialist te gaan.
De schoenen van een kennis, ze zijn 1 jaar oud. Door ziekte kan zij nooit meer skiën vandaar dat zij ze te koop heeft en aan mij dacht. Lief gebaar, maar het is beter om gelijk goed te beginnen. Dan met zere voeten en dan alsnog schoenen moeten huren om de vakantie door te komen. Iedereen bedankt voor het meedenken.

Goed gedacht, @Mocha_Magic.

Plaats een reactie