Naar serre chevalier

3 Maart Vertrekken we naar Serre Chevalier echter is nog de vraag hoe?
We gaan met 5 personen waarvan we wel een (meerdere) grotere auto in het bezit hebben om met 5 personen naar Frankrijk te kunnen rijden. Echter zijn deze auto’s van onze ouders en zijn niet voorzien van winterbanden en geven aan dat ze geen winterbanden op de auto te leggen voor een wintersport van 1 van de kinderen (en eigenlijk de auto liever niet willen uitlenen)
Daarom heb ik verder gekeken naar het huren van busje of auto, maar hier ben je al gauw 800 euro kwijt voor 10 dagen, wat boven ons budget valt.
Daarna heb ik gekeken naar het openbaar vervoer met de trein maar dan moet je nog veel overstappen en is de totale reistijd nog rond de 21 uur.

Heeft iemand misschien een idee

  • goedkoop winterbanden wisselen voor 10 dagen
  • plaats waar je goedkoop een auto/busje kan huren
  • openbaar vervoer
  • busreis vanuit Nederland tot ergens in de buurt
  • andere opties?

Mogelijk weten jullie een oplossing uit eigen ervaring of weet je hoe andere dit hebben gedaan?

Wat je tweede optie betreft, wij hebben vorig jaar voordelig een auto mét winterbanden gehuurd via Snappcar, en dat is ons uitstekend bevallen.

Oh Santa! Fresh snow, my favourite! How did you know?

Reistijd van 21 uur? Waarvandaan vertrek je? Noorwegen ;-)

Je kunt prima met de nachttrein naar Braincon rijden. Dit is best aangenaam. Ook kun je heel goed de trein pakken naar Oulx en vanuit daar een busje of taxi naar Serre Che regelen.

Ook kun je denken aan vliegen naar Turijn en daar een auto huren. Ik vlieg meestal heen en weer naar amsterdam naar Turijn voor 100-150 euro pp.

Click. Click. Peace

Winterbanden kan je huren, kost ergens tussen de 100-150euro pw.

Een setje winterbanden kopen is sowieso al 10x goedkoper dan een busje huren.

Inclusief velg kun je voor 200 euro al klaar zijn op MP.

Wat voor auto is het?

Zonder winterbanden ga je er ook best komen. Zo deden we het allemaal 10 jaar geleden… kettingen mee, gezond verstand… Frankrijk is het ook niet verplicht.

Winterbanden hebben alleen meerwaarde als het sneeuwt. De meeste dagen sneeuwt het niet en ben je zomerbanden beter af…

*bericht bewerkt door havana op 18 jan 2017 18:11

Voorzitter Nederlandse Vereniging Brakke Skiliften

ik vlieg naar Turijn -

Idd Heidi, vliegen misschien wel goedkoopste optie. Ben 2 jr geleden voor “een appel en een ei” naar Grenoble gevlogen en daarna bus naar eindbestemming genomen. Top !

Zonder winterbanden ga je er ook best komen. Zo deden we het allemaal 10 jaar geleden… kettingen mee, gezond verstand… Frankrijk is het ook niet verplicht.

Winterbanden hebben alleen meerwaarde als het sneeuwt. De meeste dagen sneeuwt het niet en ben je zomerbanden beter af…

havana op 18 jan 2017 18:09

Hier ben ik het niet mee eens. Je komt er zeker ook wel met zomerbanden. Of het verstandig is kunnen we nu niet zeggen. Verder worden banden steeds gespecialiseerder. Dus zomerbanden van nu zijn stiller, zuiniger en beter bij bijvoorbeeld regen dan 10-20 jaar geleden, maar ook duidelijk veel minder goed in de sneeuw.

Winterbanden worden daarentegen steeds beter ook als er geen sneeuw ligt.

En juist als er een dik pak sneeuw ligt maken winterbanden niet bar veel uit. Want dan kan je gewoon kettingen omgooien. Winterbanden zijn veel belangrijker als de condities winters zijn zonder harde sneeuwval. Want na een bocht kan er opeens opgewaaide sneeuw op de weg liggen. Een schaduwplek kan ook opeens erg glad zijn en ga zo maar door. En als er niet veel sneeuw op de weg ligt ga niet met kettingen rijden. En dan zijn winterbanden juist zo belangrijk.

Click. Click. Peace

Thanks voor jullie reacties @rogier 21 uur was berekend met de routeplanner van Google met OV, maar kon me al niet voorstellen dat dit de snelste manier met OV zou zijn.

Ik heb eens op snappcar gekeken en een auto gevonden die aan onze eisen voldoet voor een mooie prijs. Dus dit gaat m waarschijnlijk worden, of mogelijk eigen auto als de ouders nog overstag gaan ;) Het makkelijkste is om gewoon in een vervoermiddel in te stappen en uit te stappen als je er bent. Daarom heeft een eigen auto of een busreis naar de eindbestemming de voorkeur.

Even snel zoeken vond ik deze reizen met de trein wel erg duur eerlijk
gezegd

null

Click. Click. Peace

Er zijn ook bussen rechtstreeks naar de skigebieden… zoek maar even op internet!

Als je op de vaste wisseldagen gaat, kan een flinke internetzoektocht al eens helpen, of de site van het gebied zelf. Owv short ski gaan wij een auto huren vanaf de luchthaven, maar op vrij,zat en zon waren er ook pendelbussen (Geneve richting Grand Massif, maar ook naar andere gebieden in de buurt).

Ook kijken of je winterbanden van iemand met hetzelfde model kan huren/lenen wil nogal eens lukken, wij hebben het geluk dat schoonmama zelfde model auto heeft, dus we delen een setje.

Het word waarschijnlijk een auto via snappcar , maar kreeg net een idee:

Met sunweb de bus naar alpe d’Huez (daar rijd wel een bus naar toe) en dan een bus/taxi naar serre chevalier .

  • is het mogelijk om via sunweb naar een andere bestemming te gaan als waar je daadwerkelijk het appartement hebt geboekt?
  • is er een rechtstreekse bus van alpe d’Huez naar serre chevalier ? Kan dit namelijk niet goed vinden?

Plaats een reactie