Snowboard "trekt" op een kant

Hallo,

Mijn vriendin heeft ruim een jaar haar eigen board en eigenlijk geen problemen gehad tot afgelopen december in Ischgl. Het snowboard “trekt” aan één kant. Het board voelt soms ontzettend stroef aan en lijkt echt niet vooruit te willen. Het is met name met rutschen.

Ik voel het zelf niet meer (in Ischgl destijds wel). Wat me opviel met waxen is dat de kant die “vertraagd” relatief veel weerstand heeft als je met het strijkijzer de wax langs de randen aanbrengt. De andere kant gaat heel soepel, zonder weerstand.

Wat ik geprobeerd heb;

  • Board is geslepen en gewaxed bij een wintersportspecialist.
  • Na 1 x boarden het board nogmaals handmatig gewaxed.
  • Wat roest wat op de staalkant zat aan de onderkant zoveel mogelijk weggevijld.

Iemand ideeën over wat er aan de hand kan zijn?

Vriendin rijdt een Bataleon Feelbetter 149, is 1.70 +/- 70kilo en schoenmaat 41.

A bad day of snowboarding still beats a good day in the office

Staalkant wellicht niet goed geslepen? Wel vreemd dat de strijkijzer aan 1 kant meer weerstand heeft dan bij de andere kant. Als het aan de waxlaag/base ligt zou je een keer een zeer grondige beurt kunnen doen waarbij de hele waxlaag opnieuw wordt aangebracht

Waarschijnlijk is de ‘‘slijpbraam’’ niet verwijderd. Die ontstaat na het slijpen van de side edge. Dat verklaart ook de weerstaand van je strijkijzer. De braam is eenvoudig weg te halen met een gummi of diamant vijl.

*bericht bewerkt door Seppe op 23 jan 2017 16:55

Bedankt voor de snelle reacties… ik ga nog eens met een diamantvijl en gummi over de staalkant totdat ik het niet meer verneem.

A bad day of snowboarding still beats a good day in the office

Als 't een braam is, voel je hem wel met een nagel. Check even YouTube filmpjes van Geertje. Die legt t prima uit allemaal.

Edwin van Riel

Plaats een reactie