Belgische skiër botst tegen boom en sterft in Tirol

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170403_02814333

Ski’s die breken hoor je toch ook niet zo vaak.

En helaas gaat er daarna ook nog het een en ander mis.
Tragisch.

Als ik wit zie, dan gaat het bergafwaarts met me.

Veel sterkte voor de familie! Bizar dat beide bindingen “afbreken”, het vangnet loskomt en tragisch afloopt. Echt erg…

Vreselijk ongeluk. Maar ik denk dat de Belgische krant het bericht verkeerd vertaald heeft. In geen enkel bericht in de Oostenrijkse kranten is er sprake van gebroken ski’s. Er wordt het volgende gemeld:

Da sich beide Skier lösten, konnte er nicht mehr bremsen und prallte gegen ein Fangnetz. Das Fangnetz wurde aus der Verankerung gerissen und der Mann rutschte in den Wald ab, wo er gegen einen Baum prallte.

Dat klinkt meer als een pre-release (het te vroeg/snel open gaan van de bindingen). Doet niks af aan het feit dat het vreselijk is, uiteraard. Maar verkeerd afgestelde bindingen? Netten die niet houden? Murphy is wel bezig dan zeg…

De man is gevallen en toen gingen beide bindingen open. Niets bijzonders aan de hand volgens mij. Alleen vreselijk pech met deze afschuwelijke afloop.

http://www.tt.com/panorama/unfall/12815786-91/t%C3%B6dlicher…

geen gebroken ski’s dus. Klinkt mij meer als beetje te hard gegaan, het verloop zo lezende. In hetzelfde artikel is ook nog sprake van een omgevallen en ter plaatse overleden (hartstilstand) skileraar van 79, ook treurig.

Plaats een reactie