De beste online ski-deals

Het is weer de tijd van het jaar dat de beste deals te vinden zijn. Dus ben je op zoek naar nieuwe ski’s? Dit is je kans op een koopje. Ik ben behoorlijk wat mooie aanbiedingen tegengekomen. Hieronder wat voorbeelden (kijk vooral eens rond op de verschillende websites waarnaar ik link).

Criteria voor een ‘koopje’ (compleet arbitrair uiteraard): top-end ski, nieuw, inclusief binding voor <400 euro (of in geval van aanbieding zonder binding: onder 400 euro de set compleet te krijgen). Alle prijzen zijn exclusief verzendkosten.

Fischer RC4 Superior RC, 175: € 328
https://www.sport-bittl.com/de/fischer-rc4-superior-rc-15-16…
Een heerlijke sportieve, maar makkelijk te skiën pisteski. Dit model is inmiddels niet meer courant (laatste versie uit 2015-2016), maar de huidige RC4 the Curv TI kan worden beschouwd als de huidige versie. Een ski dus met genoeg energie om recreatieve GS-bochten te carven op hoge snelheid. Goede grip, zeer stabiel en lekker gedempt. Maar ook korte geslipte bochten zijn erg makkelijk met deze ski. Echt een allemansvriend voor op de piste.

Fischer RC4 Worldcup SC: € 399
https://www.3s-ski.de/fischer-rc4-worldcup-sc-slalomcarver-s…
Een consumenten-slalomski. Korte gesneden bochten doet ie perfect, maar anders dan de meeste ski’s van dit soort is deze Fischer vrij veelzijdig. Net iets stabieler in lange (en dus geslipte) bochten dan de meeste andere salomski’s. Geen hoog instapniveau, wel een hoog performance plafond.

Fischer Progressor F19, 163 of 182: € 339
https://www.sportslife4you.de/Alpinski/Fischer-Ski/Fischer-P…
Zeer allround pisteski. Met 75 mm onder de voet niet supersmal, en daarmee ook veelzijdig. Wat verse sneeuw of slush op de piste is geen enkel probleem. Op lage of hoge snelheid stabiel en lekker te skiën, voor skiërs van een heel brede range aan voorkeuren en niveaus. Verwacht niet de grip van een echte GS ski op ijs, en het is ook zeker geen allmountain ski. Maar op de piste kan je hier eigenlijk gewoon alles mee.

Fischer Progressor F18: € 329
https://www.xspo.de/artikel/fischer-progressor-f18-2016/17.h…
Als de F19, maar dan zonder metaal en in kortere lengtes. Voor lichtgewichten of dames.

De ski’s van Fischer zijn prijstechnisch interessant, vandaar dat ze zo veel voorkomen in dit lijstje. Veel andere ski’s van andere merken zijn net zo goed, maar komen niet onder de € 400.

K2 Potion 90 XTI + Salomon Z10, 170: €399
https://snow-how.de/marken/ski/2663/k2-potion-90-xti-2015?c=…
Deze dames allmountain ski blinkt uit in smoothness. Stabiel genoeg voor niet agressief skiënde dames, en verwerkt oneffenheden in het terrein erg goed. Deze ski is wel beter in korte bochten in de vallijn dan in lange gesneden bochten op harde pistes. Een heerlijke ski voor sneeuwdagen.

Völkl Kendo (ski only): € 248
https://www.sport-bittl.com/de/voelkl-kendo-15-16::66253.htm…
De Kendo is een van de meest veelzijdige allmountainski’s die ik ken. Op de piste goede grip (voor een ski van 90 mm onder de voet, maar ook in absolute zin gewoon erg goede grip), maar juist in het terrein (zij het buckels, afgekraste hellingen, natte prut, maagdelijke poeder) stabiel en speels. Kan echt alles aan. Dit exemplaar is van seizoen 2015-2016 (technisch niet veranderd sinds die tijd, ook volgend seizoen niet). Ten opzichte van de versies van daarvoor een stukje speelser en minder stijf, en daardoor lekkerder te skiën voor een breder publiek. Laat er een Marker Griffon of Tyrolia Attack 13 op monteren, kan ook nog voor onder 400 euro.

Atomic Backland Freeride 102 (ski ony): € 280
https://www.xspo.de/artikel/atomic-backland-fr-102-2016/17.h…
Een van de meest veelzijdige freerideski’s op het moment. Speels, maar stabiel; makkelijk te skiën, ook in moeilijke omstandigheden. Er bestaat ook nog een breder broertje van 109 mm onder de voet en zelfs een versie van 117 mm, maar daarvoor lenen de condities zich maar zelden. Deze 102 kan je eigenlijk skiën als een allmountain ski: ook een stuk over de piste kan ie prima aan. Je hebt meer aan een pisteski als je op de piste gaat skiën – uiteraard. Maar in tegenstelling tot sommige andere freerideski’s verteert deze lat harde sneeuw zonder mopperen. Ook bij deze aanbieding heb je nog ruimte zat in je budget voor een chique binding.

Ik heb zojuist bij skitreff.de o.a. een setje Volkl Katana testski’s inclusief Marker Griffon 13 bindingen besteld voor €500. Wel eerst even foto’s opgevraagd van het specifieke setje. Eerder al daar Tecnica Cochise 130 schoentjes gehaald voor een mooi prijsje. Ik kwam voor sommige dingen best mooie prijsjes tegen daar.

Leuke tips Gigi, maar ik word altijd hebberig van zulke teksten/ski’s en dat is niet goed…

niet echt mijn ding, maar als je al een tijdje de Elan Amphibio 16 overweegt… mooie deal en nog in verschillende lengtes :

https://www.skitreff.de/de/ski-sport/ski/sport-carver/elan-a…

Persoonlijke tip, alleen online kopen als je zeker weet wat je wil hebben, zeker met wintersportgear, eerst passen/testen dan pas kopen.

Voor snowboards zeker Freshfarm.it checken. Die bieden volgens mij de grootste kortingen met heel mooie deals

Leuke tips Gigi, maar ik word altijd hebberig van zulke teksten/ski’s en dat is niet goed…

Jochemgerrits op 24 mei 2017 15:15

Ugh ja herkenbaar …

Die F19 zou misschien wel wat kunnen zijn…ff inlezen! Tnx!

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

@Roy83 ga je van ski wisselen? Ik zie op je profiel de Head Magnum?

Ben heus niet nieuwsgierig ofzo :)

Dat is mijn favoriet, maar heb ik alleen maar getest een keer. Heb nog geen eigen ski’s, alleen maar gehuurd tot nu toe.

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

Plaats een reactie