Forum beleid (lees voor je post)

Om het forum informatief en interessant te houden hebben we een paar richtlijnen voor het posten op dit forum. Lees ze even door als je hier nieuw bent.

Nieuwe topics openen
Heb je een vraag of interessant onderwerp dat je met je mede wintersporters wilt bespreken? Je bent hier aan het juiste adres. Maar, heb je er al aan gedacht dat je misschien niet de eerste bent? Gebruik voor je een topic opent eerst even onze handige zoekfunctie. Misschien was iemand anders je al voor en kan je daar je antwoord vinden. Geeft onze zoekmachine geen uitkomst en google ook niet, geen probleem. Dan stel je je vraag gewoon hier.

Reclame
Het is niet toegestaan reclame te maken op het forum in welke vorm dan ook. De moderators bepalen of een bericht als behulpzaam gezien kan worden of als reclame. Links naar eigen shops en/of andere commerciële sites worden per direct verwijderd. Bij herhaling volgt er een factuur van 500 euro per geplaatste link en een ban van het forum.

Goeie titel
Titels als ‘waarom?’ of ‘Val Thorens’ zeggen niet zoveel. We vragen topic starters daarom ook even na te denken over de titel die ze kiezen. Probeer kort maar krachtig je vraag of opmerking te verpakken in je titel. Zo kunnen anderen snel zien waar het over gaat en bepalen of ze het interessant vinden om over mee te praten.

Welk forum?
Om het forum overzichtelijk te houden hebben we het opgedeeld in een aantal subfora. Wanneer je een nieuw topic opent kan je kiezen in welk subforum je je topic wilt plaatsen. Kies hem goed, want dan krijg je sneller antwoord. Elk subforum kent zijn eigen specialisten. Is het een wat minder serieus onderwerp? Dan moet je in de Stube zijn.

Met de groeten van…
Je topic openen met ‘Beste forumleden’ en eindigen met ‘Groet …’ is niet nodig. Je naam staat boven de vraag en het is hier niet onbeleefd om meteen met je vraag te beginnen. We willen de topics graag relevant en overzichtelijk houden en al die extra lege regels na een groet en voor een afsluiting zijn alleen maar loze ruimte.

Posten zonder account
We geloven in een laagdrempelig forum en laten het daarom nog steeds toe om zonder een account op wintersporters.nl te posten op dit forum. Om een stortvloed aan spam en ander ongewenst postgedrag te voorkomen is het voor niet ingelogde gebruikers niet mogelijk en toegestaan om afbeeldingen en links te posten. Heb je een mooie plaat met sneeuw of handige link voor je mede gebruikers, maak even een account aan.

Houd het gezellig maar ontopic
Als je niets hebt toe te voegen, reageer dan niet. Mensen die het forum vervuilen met reclame of naar gedrag krijgen een waarschuwing. Daarna is het meteen over. Het forum is bedoeld voor serieuze discussies, lol maken kan in de Stube!

Maar ik heb nog meer vragen!
Als iets niet duidelijk is of je hebt een vraag over het forum kan je altijd terecht bij een van de admins. Wij zijn te bereiken door op onze naam te klikken waarna je op ons profiel een prive bericht aan ons kan sturen. Wij helpen je dan zo snel mogelijk aan een antwoord.

MAND!

Plaats een reactie