advertorials:Nu vroegboekkorting bij Sunweb!

null

Hallo, mijn eerste opmerking is waarom wij niet kunnen reageren op advertorials?

Ten tweede heb ik het eens uitgeprobeerd. Zie voor de afbeelding in bijlage. Er staat vanaf 1024 euro voor twee personen inclusief skipas en half pension.
Ik wens te boeken voor de krokus volgend jaar, als ik die periode ingeef kom ik aan een prijs voor 2 personen 2028 euro. Niet echt correct dus :-(

Verder staat er in de advertorial ook te lezen:

(Hoge vroegboekkortingen
Zeker wanneer je in de schoolvakanties op vakantie gaat is het verstandig om niet te lang te wachten om je accommodatie vast te leggen, maar ook wanneer je in een minder drukke week naar de Alpen wilt afreizen loont het om vroeg je vakantie te boeken. )

Nu voor diezelfde advertentie voor de periode krokus in 2018 heb ik een vroegboekkorting van 30 euro. Lijkt mij dus ook niet echt de moeite :-(

Ik vind dat ze zulke advertenties wel achterwege mogen laten ook hier via Wintersporters :-( zolang het niet 100% waarheidsgetrouw is…

*bericht bewerkt door Gerrit op 14 sep 2017 11:49

Staat er op dat (i) tekentje bij de prijs niet gewoon: prijs per persoon bij 2 personen?
Het is vrij gebruikelijk dat aanbieders de prijs per persoon bij X aantal personen laat zien. Kan zomaar p.p. goedkoper worden als je met meer personen boekt, maar de totaalprijs is dan alsnog hoger.

*Edit: bij het (i) tekentje staat de prijs duidelijk uitgelegd. Zie hier niets vreemds aan en klopt dus gewoon 100%.

*bericht bewerkt door Tiny-M op 14 sep 2017 12:01

Inderdaad misleidend. Er staat rechtboven vanaf 1014 euro voor 2 personen met skipas. Dan kan er wel onder de (i) wat anders staan, maar veranderd niets aan hoe dit aanbod gepresenteerd wordt en wat je kan verwachten.

Of dit een reele prijs kan zijn is wat anders,

Ondanks dat ik vind dat er ook op de home page erg wordt gepusht naar de accommodaties en er regelmatig reclames in de headlines van de website te vinden zijn, is deze reclame niet misleidend. Ze zeggen duidelijk VANAF. Als je naar de goedkoopste periode gaat, kan dat ook voor dat bedrag. Dat dit niet schikt met jou data ligt niet aan de adverteerder. Deze prijs is in de meeste gevallen dus ook slechts een indicatie van prijscategorie. Als je op “zoek en boek” drukt en daarbij jou beschikbaarheid en wensen aangeeft kloppen de prijzen wel.

De bedoeling van die advertentie is dat jij op hun website op zoek gaat naar een accommodatie. Zodra jij daar boekt en je bent via deze site bij Sunweb terecht gekomen, dan betaalt Sunweb gewoon een percentage aan de eigenaar van Wintersporters.nl. Zo simpel werkt dat.
Reclame is een belangrijke inkomstenbron voor deze website. Daar wordt het onderhoud van de website en de beheerders van betaald. Als de reclame weg zou vallen zouden wij niet zo’n mooie website tot onze beschikking hebben.

succes met je zoektocht ;)

@sjorsdk
ik vind de reclame dus wel misleidend en ben akkoord met @4frank2
Ik vroeg mij idd af wat het verdienmodel is van deze site (wintersporters.nl) maar alleen van reclame kan dat toch niet?
Verder ook zoals vermeld de hoge vroegboekkorting tijdens schoolvakanties gemeld in deze adv… nogmaals ik kwam maar op 30 euro uit. Drukt nauwelijks de reserveringskosten (+/- 25 euro).
Ik had graag gehad en zeker via wintersporters.nl (waar er het hier zeer gemoedelijk en soms heel erg persoonlijk aan toegaat) dat dit soort advertenties achterwege worden geladen en dat men gewoon gaat voor de no nonsens en hoe het er in realiteit echt aan toegaat zonder iet of wat misleiding.

Trouwens heb ik al plaats gevonden voor de volgende krokus, maar ik kan echt van die adv of sites missen waar je een aanbod voorgeschoteld krijgt en waarvan je dan moet terugkeren van een koude douche indien je je persoonlijke parameters moet ingeven en dit van geen kanten meer lijkt te kloppen. Akkoord dat die adverbs enkel en alleen van toepassing zijn als je je heel flexibel kan instellen maar laat die dan ook hier achterwege aub.

Nog zoiets wat men heel vaak tegenkomt. Kinderen onder de zoveel jaar gratis dit en gratis dat tot als je dan een vakantie wil boeken en blijkt dat je dan wel moet betalen voor je kids. Blijkt dat die kids gratis dit en dat hebben als je dus buiten seizoen boekt. Maar buiten seizoen is het wel school en vertel mij dan eens wie met zijn kids op vakantie gaat?? Of is dat ook alleen maar voor de locals bedoelt?

Ik denk dat ik gewoon iets tegen reclame heb en zo ook op deze site en vooral dan misleidende… maar verder vind ik wintersporters.nl zeer top en keer met plezier altijd terug (dagelijks) zo ook in de zomer!

*bericht bewerkt door Gerrit op 14 sep 2017 13:46

Ook bij andere touroperators zijn de vanaf prijzen die vermeld worden per persoon. De meesten melden gelukkig gelijk de juiste prijs door er p.p. achter te zetten. Sunweb doet dit niet. Bizztravel ook niet, je moet dan inderdaad eerst verder kijken om te zien dat de prijs per persoon is en niet voor 2 personen. Het zou duidelijker en netjes zijn dat ze gewoon direct melden dat deze prijs p.p. is. Voor mensen die vaak pakketreizen boeken zal het wel gelijk duidelijk zijn, maar anderen worden door deze manier van adverteren heel eventjes blij gemaakt met een dooie mus.

Zonder advertenties geen websites als deze, vrees ik. Dat die advertenties beter kunnen (duidelijker, zoals de eenvoudige toevoeging van “p.p.”, zoals @Ans-ski voorstelt) lijkt me wel zinnig. En om een advertentie te verpakken als een blog, daar heb ik ook een hekel aan (ondanks dat het erbij staat). Al was het maar omdat ik het gebrek aan onafhankelijkheid van een advertorial al dan niet terecht projecteer op de andere content die met hetzelfde blog-icoontje wordt gepubliceerd.

Wat ik vervelend vind bij sunweb en bizztravel is dat ook wanneer je een speciefieke week en aantal personen selecteerd, de prijzen in de resultaten nog niets zeggen over die week. Wanneer je dus sorteert op prijs krijg je prijzen te zien die inderdaad pp zijn, maar ook nog eens van de goedkoopste week van het seizoen.
Dat is jammergenoeg meestal niet de week dat ik ga dus heb je niets aan die sortering

Don`t eat yellow snow

@GiGi
Volledig akkoord, dat er een verdien model is dmv adverbs en adwords daar kan ik nog mee leven. Je bent trouwens niet verplicht door te klikken… maar waarom deze blogs die doorgaan als advertenties :-( ?

@GiGi
Volledig akkoord, dat er een verdien model is dmv adverbs en adwords daar kan ik nog mee leven. Je bent trouwens niet verplicht door te klikken… maar waarom deze blogs die doorgaan als advertenties :-( ?

Gerrit op 14 sep 2017 22:18

Dat was mijn punt in de tweede helft van mij post…

Het genereert wel allemaal extra aandacht dit topic dus ik denk dat meneer zonweb het allemaal wel prima vind 😳…

Aequilater Nubila

Misschien het eerste teken wat we gaan merken door de overname van wintersporters.nl door de NSkiV (heb namelijk in de KVK gekeken en per 1 juli van dit jaar is Martijn geen statutair bestuurder meer, maar een vennootschap die NSkiV Media B.V. heet).

Commercialisering van e.e.a. valt niet uit te sluiten, waaronder ook die irritante pop-up bij accommodatie op de homepage.

Mr. Slow

@Quick
is het eerste dat ik ervan hoor. Waar haal je dat. Zelf onze vrienden Roel en Rogier hebben hier nog met geen woord over gekraaid?

@Gerrit Zie hier https://www.wintersport.nl/weblog/bericht/360831/wintersport… Maar advertorials @Quick hebben we altijd al gehad en dat is zeker niet nieuw en heeft zeker niets te maken met het samenwerken met de NskiV. We lezen zeker met dit soort topics mee en bespreken op de redactie ook altijd de mogelijkheden en opties voor het zo goed en prettig mogelijk brengen van advertorials.

Click. Click. Peace

Blijft toch altijd grappig om te lezen dat mensen “klagen” over iets dat ze gratis kunnen gebruiken. Als de advertenties weggelaten worden, wie betaalt dan de hosting en alle andere kosten en tijd die er omheen zitten? Kom jij nog hier op het forum voor € 25,- per jaar?
En een lage prijs adverteren, maar er dan uiteindelijk achter moeten komen dat met jouw wensen er een hogere prijs aan zit, tja, zo werkt adverteren nu eenmaal. Bij een advertentie van een Volkswagen Golf gaan ze ook niet de prijs van de Golf R (vanaf € 54.151) vermelden, als het goedkoopste model € 21.990 kost. Hoe wil je anders potentiële kopers trekken? En de Krokusvakantie is sowieso al één van de duurdere weken, dat wordt aan alle kanten al gezegd, dus een illusie dat je voor een appel en een ei via een Nederlandse reisorganisatie in Oostenrijk iets kan boeken toch?

Komen we met zijn tweeën op dinsdag bij de snackbar, staat er een bord buiten: Zak patat; 2 pers; vanaf 1 euro.
We gaan naar binnen. Hoe zit dat met die “vanaf 1 euro-patat”?
Antwoord: Op ma, di, wo, is het tarief 1 euro. Op do en vr 1,50. Op za en zo 2 euro.
Nou mooi koopje, 't is dinsdag, dus wijzen we naar het bord en bestellen we patat voor 2 pers.
Jongeman achter de balie bakt de patatjes, verpakt ze in een zak. Dat wordt dan 2 euro.
Huhhh 't is dinsdag, dan is het 1 euro.
Jongeman achter de balie: Nee, dat is per persoon.

Bovenstaande is natuurlijk niet waar, maar zou zo maar kunnen. Lijkt op de zunweb-adv. van de topicposter

*bericht bewerkt door Wintergast op 15 sep 2017 16:40

Ben 2x met Sunweb op skivakantie gegaan.
Was telkens dik in orde…
Pasen = stevige kinderkorting
Krokus = nauwelijks kinderkorting terwijl de skipasprijs de helft bedraagt bij aankoop ter plekke!
Raar!

Plaats een reactie