Route naar Montafon/Gaschurn (vanuit België, WVL)

Deze paasvakantie wordt het de eerste keer dat we richting Vorarlberg rijden. We doen met een groepje van 12 een weekje wintersport in het Silvretta - Montafon skigebied. Ons vertrek is gepland op 31/03/2018 (eerste week Belgische Paasvakantie). Graag de beste mogelijke route tips daarheen, liever een beetje langer rijden maar vlot doorrijden ipv grote stukken file. We hebben namelijk een babytje mee en willen dus zo efficiënt mogelijk naar Oostenrijk geraken. Google Maps stelt voor om via Karlsruhe/Ulm te rijden, of alternatief via Zwitserland/Liechtenstein.
Alvast bedankt voor jullie tips!

Ik rij steeds via Karlsruhe en Ulm vanuit omgeving Gent, als je de vakantiekalender binnen europa bekijkt lijkt het qua drukte op de weg best mee te vallen op 31/03.
http://www.zigzagski.com/wp-content/uploads/2017/02/Calendri…

Karslruhe en stuttgart kunnen wel eens wat problemen geven. Maar deze periode normaal niet. Als alternatief A6 Heilbronn / Nürnberg en onderweg de A7 nemen naar Ulm / Bregenz. Is denk ik 30km om, maar geen karslruhe, noch stuttgart… Check zeker ook de wegenwerken op voorhand. Dat kan ook wat ellende uitsparen.

*bericht bewerkt door Joy85 op 15 okt 2017 12:57

Een route die je ook nog kan overwegen is via de A61 en A6. Dan voorkom je zo’n beetje alle knelpunten in Duitsland wel zo’n beetje. Vooral het stuk tussen Karlsruhe en Ulm vind ik een onaangenaam stuk snelweg. Ook hoef je dan niet binnendoor te rijden en je bespaart op tol in Frankrijk en een vignette in Zwitserland.

Bijkomend voordeel aan deze route is dat je wat flexibeler bent met files en ongelukken. Grote file op de A61? Kan je bij Köln of Koblenz doorsteken naar de A3. Problemen op de A6? Dan kan je toch nog besluiten via Karslruhe te rijden.

https://www.google.nl/maps/dir/Roeselare/Montafon,+Gemeinde+…

*bericht bewerkt door Tim91 op 15 okt 2017 13:06

Of deze route van Kristof:

https://www.wintersport.nl/weblog/bericht/1993/De-alternatie…

V700 op 16 okt 2017 09:26

Ik zou zwitserland net vermijden… 't is dan vakantie daar

Die route is vooral ‘omdat het ook kan’, biedt geen enkel voordeel. Route gewoon last minute kiezen en baseren op de actuele omstandigheden.

Houdt er wel rekening mee dat het om 12:15 gaat sneeuwen waardoor je nog kettingen moet monteren, dus deze vertraging kun je alvast incalculeren in jullie reistijd met de baby. Succes!

Plaats een reactie