Lawinebericht Tirol via whatsapp

Vorig seizoen al via wepowder ontdekt, iedere dag het lawinebericht van Tirol in je whatsapp. Vanaf vandaag is hij weer actief voor de rest van het seizoen.

Aanmelden?
“Um zu starten, füge nun +49 1579 2378997 zu deinen Kontakten hinzu und schicke eine WhatsApp-Nachricht mit dem Text “Start”.”

Bron: https://lawine.tirol.gv.at/service/bezugsmoeglichkeiten/… en klik op het whatsapp logo

null

Tukker(ik)

Goed is dit zeg! Hier kan Meteo France met hun totaal onhandige website nog heel veel van leren…

Click. Click. Peace

Afgelopen seizoen ook gebruik van kunnen maken, mooi systeem! Zo ben je goed op de hoogte van de ontwikkelingen van het sneeuwdek!

Goed is dit zeg! Hier kan Meteo France met hun totaal onhandige website nog heel veel van leren…

Rogier op 1 dec 2017 10:04

Gelukkig hebben de apps van een aantal grote Franse gebieden (in ieder geval Tignes) een dagelijks lawinebericht in Frans en in Engels. Komt ook meestal al aan het eind van de middag online voor de volgende dag. Ook in de app van meteo France dacht ik. Dan kan je eerder gaan plannen, kaarten bekijken, etc. Als er dan de volgende ochtend toch een bijstelling nodig blijkt, krijg je meteen een waarschuwing/notificatie.

@GiGi Dat weet ik.

  • Dit zijn de Lawineberichten van Meteo France. Het probleem van die notificaties is 9/10 keer, dat veel gebieden zelf voor lawine-dienst gaan spelen…

Meer info hierover in mijn interview met een van de schrijvers van de Franse lawineberichten: https://www.wintersport.nl/weblog/bericht/333145/hoe-wordt-e…

  • Lawineberichten in Frankrijk zijn sowieso einde van de middag
  • de app van Meteo France is een slechte app, en de website nog slechter. Daarmee zeg ik niet dat je de info niet kan krijgen, tuurlijk is die er. Maar de manier hoe is erg onhandig.
Click. Click. Peace

Snowsafe. Een hele fijne en accurate app.

echte mannen lopen naar boven,

Plaats een reactie